Sabiedriskā transporta jaunumi

Šobrīd pasažieriem ir iespēja iegādāties abonementa biļetes braucieniem 296 reģionālās nozīmes maršrutos, kurus apkalpo septiņi pasažieru pārvadātāji, un 2016.gada aprīļa mēnesī pasažieri bija iegādājušies 612 abonementa biļetes. Autotransporta direkcija aicina pasažierus ziņot par maršrutiem, kuros nepieciešams ieviest abonementa biļetes.

Pasažieru pārvadātāji turpina izvērtēt maršrutus, kuros varētu būt pieprasījums pēc abonementa biļetēm, tādēļ Autotransporta direkcija aicina pasažierus informēt par maršrutiem, kuros būtu nepieciešams tās ieviest, rakstot uz e-pastu info PIE atd PUNKTS lv vai sociālajos tīklos Twitter un Facebook. Ja iedzīvotāji būs ieinteresēti izmantot attiecīgo pakalpojumu, pārvadātājam tas būs jāievieš vai jāpalielina to maršrutu skaits, kuros iedzīvotāji var braukt, izmantojot abonementa biļetes.

Pasažieriem šobrīd ir iespēja iegādāties dažāda veida abonementa biļetes AS CATA, Nordeka, SIA VTU Valmiera, Daugavpils autobusu parks, Tukuma auto, AIVA auto un Aknīstes pakalpojumi apkalpotajos maršrutos. Aprīļa mēnesī pasažieri iegādātājās 612 abonementa biļetes.

Iegādājoties abonementa biļetes, regulārie pasažieri par braucienu sabiedriskajā transportā maksās lētāk un pasažieriem pakalpojumu izmantot būs ērtāk, jo ikdienā nevajadzēs nēsāt līdzi skaidru naudu. Abonementa biļetes ir viens no veidiem, kā piesaistīt pasažieri sabiedriskajam transportam, tādējādi samazinot to pasažieru skaitu, kuri izmanto nelegālo pārvadātāju pakalpojumus vai privāto automašīnu.

 

Par valsts SIA Autotransporta direkcija

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Regulāri veicot sabiedriskā transporta finanšu analīzi un auditu, direkcija nodrošina vienotu, nepārtrauktu un pieejamu sabiedriskā transporta sistēmu visā valstī. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Plone

VSIA Autotransporta direkcija

Komunikācijas speciāliste

Tālr.: + 371 67686485; + 371 28627003

E-pasts: zane.plone PIE atd PUNKTS lv

twitter.com/ATD_LV ; facebook.com/AutotransportaDirekcija

 

02.05.2016

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930