Arhīva kalendārs

« March 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Nākamnedēļ, 26.martā plkst.13:30 (pēc Latvijas laika) interesenti no visas Latvijas tiek aicināti pievienoties vebināram* “Vai digitalizācija un tehnoloģijas var atrisināt pārvietošanās jautājumus laukos?”.

Seminārs tiek organizēts projekta MAMBA ietvaros, kas Latvijā vairāk pazīstams ar pilotprojektu “transports pēc pieprasījuma”. Šis ir jau piektais organizētais mobilitātes seminārs projekta ietvaros, lai atspoguļotu šī brīža mobilitātes aktualitātes un izaicinājumus lauku teritorijās.

Semināra plānotā programma pieejama ŠEIT. Dalība seminārā bez maksas, darba valoda – angļu.

Reģistrēšanās dalībai seminārā ŠEIT.

Konteksts

Mobilitātes iespēju ierobežotais piedāvājums lauku apvidos visā Eiropā ir problēma, kas kļūst arvien nopietnāka. Sekas ir neizbēgamas – samazinoties pakalpojumu pieejamībai, konkrēto teritoriju iedzīvotāju dzīves kvalitāte pazeminās.

Pēdējos trīs gadus projekta MAMBA partnerība no dažādam Eiropas valstīm, tostarp arī no Latvijas, jautājumu aktualizējusi, vienlaikus izmēģinot arī dažādus praktiskus risinājumus vietās, kur sabiedriskā transporta pakalpojums ir nepietiekams.

Latvijā Vidzemes plānošanas reģions kopš 2019. gada oktobra divās Vidzemes pašvaldībās izmēģina jaunu mobilitātes risinājumu – “transports pēc pieprasījuma”.

 

Aicinām iepazīties ar vairākiem projekta ietvaros testētiem risinājumiem, kas partnerībā novērtēti ar īpašu potenciālu nākotnē:

1. Skolas autobusi tiem, kuri jau sen absolvējuši (Trelleborgas pašvaldība, Zviedrija)

2. Koplieto savu automašīnu ar kaimiņu (Vejles pašvaldība, Dānija)

3. Kā vēl viens no piemēriem izcelts arī pilotprojekts Vidzemē – “transports pēc pieprasījuma”. Aktuālākos jaunumus par tā īstenošanas gaitu aicinām lasīt Vidzemes plānošanas reģiona mājaslapā www.vidzeme.lv >>PROJEKTI >> Transports >> MAMBA.

 

 

*Vebinārs ir seminārs interneta vidē, kurā iespējams piedalīties attālināti, esot pie sava datora, vai arī izmantojot planšetdatoru vai savu viedtālruni. Formāts ļauj klausīties lekcijas, piedalīties diskusijās reālajā laikā. Nepieciešamais aprīkojums – dators, interneta pieslēgums, austiņas vai skaļruņi. Pēc reģistrēšanās semināram, īsi pirms tā sākuma organizatori atsūtīs saiti, kas ļaus pievienoties pasākumam.

 

Projektu MAMBA  Vidzemes plānošanas reģions īsteno sadarbībā ar partneriem no Vācijas, Polijas, Somijas, Dānijas, Zviedrijas un Latvijas Interreg Baltijas jūras reģiona (BJR) programmas 2014.-2020. gadam ietvaros, ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu. Tā mērķis ir uzlabot mobilitātes  pakalpojumu pieejamību attālajos lauku apvidos un demogrāfisko pārmaiņu skartajos reģionos, un pilnveidot transporta pakalpojumu sniedzēju kapacitāti.

Jautājumiem: Līga Puriņa-Purīte, projekta MAMBA vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, līga.pp PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t. +371 29214024.

Informāciju sagatavoja: Anita Āboliņa, sabiedrisko attiecību vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv; mob.t. +371 29454752