Semināru prezentācijas

2014.gada 28.augustā Vidzemes plānošanas reģions Līgatnē projekta “Tourage” ietvaros organizēja semināru par vides pieejamību tūrisma objektos. Seminārā ar savu pieredzi un zināšanām dalījās pieaicinātais ārvalstu eksperts vides pieejamības jautājumos Timo Ekroos no Somijas (Karēlijas lietišķo zinātņu univeristātes Inovāciju centra eksperts), kā arī pašmāju eksperti.

Ar saviem lasījumiem piedalījās un pieredzē dalījās Jurģis Briedis no invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons”Aija van der Steina (Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības zinātniskā  institūta direktore un vadošā pētniece), kā arī arhitekte Ināra Caunīte. Semināra noslēgumā tika organizēta arī praktiskā nodarbība, kurā semināra dalībnieki devās izvērtēt Līgatnes kultūrvēstures tūrisma takas. Kopā ar Somijas ekspertu tika novērtēts šī brīža taku stāvoklis, kā arī meklēti risinājumi, kā problēmvietas uzlabot un takas padarīt pieejamas ikvienam. Vairāk par semināra norisi lasiet šeit

 

Semināra prezentācijas:

Aija Rūse, Vidzemes plānošanas reģions  „Projekta „Tourage” pētījums par senioru ieradumiem un vajadzībām tūrisma jomā”

Timo Ekroos, Karēlijas lietišķo zinātņu universitātes Inovāciju centrs (Somija) „Pieejamība kā kvalitātes rādītājs un priekšnoteikums plašākam apmeklētāju lokam” (“Accessibility as a sign for high quality and a premise for extended customer groups”)

Jurģis Briedis, Invalīdu un viņu draugu apvienība „Apeirons”,  „Universāls dizains kā vides pieejamības jautājuma risinājums” 

Aija van der Steina, Latvijas universitātes Ekonomikas un vadības zinātniskā institūts, „Ko vēlas tūrists-seniors un kas viņam nepieciešams?”

Ināra Caunīte, arhitekte, „Vides pieejamības praktiskie risinājumi Bauskas, Turaidas, Ventspils un Siguldas pilīs”

 

Kopsavilkums pēc vides pieejamības izvērtēšanas Līgatnes dabas takās pieejams šeit


 


25.09.2014

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930