Vidzemes kultūras programma

Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2017 finansētā Projekta AMATS ZELTA PAMATS 2017 ietvaros, Dzērbenes pilī un AMATU MĀJĀ no 10. – 12. novembrim jau 2. reizi notiks pasākums RADOŠĀS BRĪVDIENAS- RADI TE! Pasākuma organizatori: dizainers Aigars Lenkevičs un māksliniece Ērika Māldere.  

Novembra RADOŠAJĀS BRĪVDIENĀS satiksies pieredzējuši amata pratēji, dizaineri, mākslinieki ar vietējiem amatniekiem, hobijamatniekiem u.c.interesentiem. Tikšanās laikā tiks demonstrētas amatu prasmes, jo labāk vienreiz redzēt, nekā simtreiz dzirdēt!

 

Ilggadējā darba pieredzē un atmiņās par tēvu augļkopi dalīsies dizainers Jānis Kārkliņš. Kārkliņu dzimta nāk no Taurenes puses, tēvs aktīvi darbojies Dzērbenes bijušajā Lauksaimniecības skolā, kurai šogad 18.novembrī aprit 90.gadi.

Būs iespējams dzirdēt diskusijas par tēmu „Dizains + amatniecība”, apgūt dizaina domāšanas/radīšanas metodes, uzklausīt Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas pasniedzēju, dizaina teorētiķi Aiju Freimani no Beverīnas nov., Kauguru pagasta un iepazīties ar klātesošo meistaru darba pieredzi.

Īpaša būs aktivitāte RADI TE!  Tiks organizēts darbs grupās,  sadalot klātesošos puduros pa 4-5, kam  1 dienas laikā pēc prāta vētras, būs jārada 1 vai vairākas idejas jauniem iespējamiem darbiem-dizainparaugiem.

Paredzēta arī aktivitāte JAUNAIS DIZAINERS – darbnīcas bērniem, ļaujot iejusties dizainera izgudrotāja lomā un atrisinot  īpašus uzdotos uzdevumus, piem., kā labāk iepakot olu. Paredzēta  puduru radīto darbu PARĀDE ar savas domas aizstāvēšanu un nepieciešamības pierādījumu, kā arī visa kopprojekta rezultātu rezumējošs noslēguma pasākums Dzērbenes pilī.

Projekta laikā Dzērbenes pilī varēs apskatīt seno, skapjos saglabāto balto rokdarbu izstādi no privātiem īpašumiem, MANTOJUMS. Bet Amatu mājā norisināsies gleznotāju plenērs LOGS. Te gleznotāji gleznos brīnišķīgos Dzērbenes dabas skatus pa logu un rādīs kā to darīt citiem.

IEEJA BRĪVA. Kontaktpersona Ērika Māldere:  29424560

 Pasākuma programma

Ielūgums uz pasākumu

*Pasākuma mērķis: Pasākuma ietvaros izaicināt ikvienu esošu, topošu vai savā radošajā pārliecībā esošu dizaineri un amatnieku radīt spilgtas idejas jauniem neparastiem dizaina izstrādājumiem, pielietojamiem  gan ikdienā, gan svētkos, apliecinot un uzsverot savu skatījumu un jaunradīto darbu citādību, neparastumu.   

 

16.10.2017

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031