Vidzemes kultūras programma

DZĒRBENES RADOŠĀ MĀJA MEMBERI projekta DABA RADA ietvaros  no 29. jūnija līdz 4. jūlijam organizēja PAPĪRLIEŠANAS nodarbības. Te savās prasmēs apvienojās un ar citiem dalījās divas mākslinieces Ērika Māldere un Ērika Zutere. Tika izgatavoti rokas smēluma papīri no pašvārītas nātres un rabarberu šķiedrām, seniem papīratgiezumiem, herbarizētiem augiem, tabakas un no iepriekš samaltas baltas kokvilnas palagu un zilas džinsu masas.

  

Papīrs tika rūpīgi smelts ar sietiem, liets uz virsmām, plēsts un audzēts slāni pa slānim. Papīru izgatavošanā sadarbojās profesionāļi, topoši mākslinieki un sava pirmā papīra izgatavotāji. Visus vienoja bērnības aizrautības azarts un sajūsma par pašrocīgi iegūto rezultātu. Gatavam papīram labi jāizgaismojas, tam jābūt puscaurspīdīgam un izturīgam, jo tas tika izgatavots ar mērķi strādāt tālāk no 11. -16. augustam. Tad paredzēts ekoprinta tehnikas-dabas drukas demonstrējums, ko radījusi latviskas cilmes māksliniece Austrālijā, ietekmējoties no savas vecmāmiņas olu krāsošanas prasmes. Tiks arī izgatavotas drukas klišejas no linoleja un varēs izmēģināt augu krāsvielu ietekmi uz citiem materiāliem, celulozi, zīdu un kokvilnu. No visiem iepriekš izgatavotajiem materiāliem 22., 23. augustā kopīgi radīsim iepriekš neparedzamus interjera vai tērpu aksesuārus un papīrlietas. Visas aktivitātes ir saistītas ar žūšanas procesu, ko ietekmē laika apstākļi, tāpēc paralēli darbosies četru veidu nodarbības - liešana, dabas druka, apdruka ar klišejām un aizsāksies gaismekļu izgatavošana. Projekta noslēgumā no 9. - 11. oktobrim  notiks lampu izgatavošanas darbnīca, ko vadīs dizainers Aigars Lenkevičs. Dalība projektā ir bezmaksas un vietu skaits ir ierobežots. Visi materiāli dalībniekiem ir pieejami uz vietas, līdzi ņemama vien pusdientiesa (blakus ir arī veikals). Šobrīd ir brīvas vietas uz lampu izgatavošanu oktobrī.

  

Projekts DABA RADA ir atbalsts mākslinieku radošai darbībai laukos, lai attīstītu un veicinātu jaunradi, jaunu darbu rašanos un darbojoties vairākiem māksliniekiem, amatniekiem un dizaineriem mijiedarbībā tiktu atklātas jaunas vietējo dabas resursu – augu izmantošanas iespējas. Radošā procesa gaita un gala rezultātā izgatavotie darbi būs skatāmi FACEBOOK vietnē MEMBERI. Projektu ar LVM Vidzemes kultūras programmas atbalstu organizē LAMPU DIZAINA DARBNĪCA, vada mākslinieki: grafiķe Ērika Māldere, dizainers Aigars Lenkevičs un tekstilmāksliniece Ērika Zutere.

Mākslinieku darbības laikā Dzērbenes Radošā māja MEMBERI (atrodas tieši pretī baznīcai) ir atvērta un darbošanās process ir apskatāms ikvienam un interesentiem nelielās grupās ar iepriekšēju pieteikšanos 29424560 (Ērika Māldere), 29232289 (Aigars Lenkevičs).

Fotogrāfiju autori: Ē. Māldere, D. Meija.

Informāciju sagatavojusi: Ērika Māldere.

 

07.07.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031