Vidzemes kultūras programma

Pēc klusāka vasaras sākuma augusta un septembra mēneši solās būt notikumiem bagāti. Vidzemes kultūras programmas 2020 atbalstīto pasākumu klāstā ir dažādi interesanti notikumi. Ieskaties tajā un izvēlies sev piemērotāko!

Turpināsies akciju sabiedrības “Latvijas Mediji” gatavotā rakstu sērija - izglītojošās publikācijas “Latvijas Avīze” drukātajā un digitālajā platformā, kas ir veltītas unikālajām, ar Vidzemi saistītajām dziedāšanas un muzicēšanas tradīcijām. Aizraujošus stāstus par Ziemeļlatvijas novadu dabas un kultūras pērlēm varēs uzzināt SIA “Reģionu Mediji” publikācijās laikrakstā un portālā “Ziemeļlatvija”.

Koncertu klausītājiem tiks piedāvāti pasākumi Limbažu baznīcā un Vidzemes koncertzālē "Cēsis", bet opermūzikas cienītājus priecēs jau tradicionālā opermūzikas nakts Sēļu muižā. Savukārt teātra mīļiem tiek gatavota neparasta kopienas teātra "staigājamā izrāde" Lubānā.

Māksliniekiem būs iespēja papildināt savas prasmes un zināšanas radošajās darbnīcās Gulbenē, Zvārtavas pilī un Gaujienas pilī. Cēsīs norisināsies glezniecības plenērs, bet Mālpilī, jau plašākai publikai zināmā Mākslas simpozija ietvaros, notiks izstādes atklāšana.

Ar Vidzemes kultūras programmas 2020 atbalstu šogad tiek izdotas vairākas grāmatas, un divām no tām šajos vasaras mēnešos notiks atvēršanas svētki. Plašāka publika tiks iepazīstināta ar Jaunpiebalgas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu ilustrēto tautasdziesmu krājumu “100 Piebalgas tautas dziesmas”, bet Kaives pagastā būs vietējās dzejnieces Ērikas Burakas dzejoļu krājuma atvēršana. Vēl viens ar dzeju saistīts notikums noritēs Lubānas novada “Dārziņos”, kur, pieminot un godinot dzejnieci Broņislavu Martuževu, notiks tradicionālās Dzejas dienas.

Vasarā un rudens iesākumā iespējams apvienot atpūtu ar jaunu zināšanu un prasmju apguvi meistarklasēs un darbnīcās. Katrs atradīs sev ko noderīgu - būs  plostu siešana Strenčos, pastalu darināšana Drustos. Miķeļdienas svinību laikā varēs “kult un kalt” Valmiermuižā, bet Dzērbenē uzzināt, kādas interesantas lietas iespējams radīt no dabas materiāliem. Vairākas nodarbības paredzētas amatierteātru aktieriem un režisoriem, kuras vadīs profesionāļi. Valmierā varēs iepazīt tautas mūzikas instrumentus un darboties dziedāšanas meistarklasē. Vērtīgus padomus un iespēju pašiem restaurēt piedāvās gan Oleru muiža, gan restaurācijas darbnīca Cēsīs. Jauniešiem noderīgas būs personības pilnveides meistarklases Stāmerienas pilī, bet uz radošu nometni Vecpiebalgas pagasta “Vēveros” pulcinās jaunos vēstures, etnogrāfijas un amatniecības interesentus. Alūksnē interesantas izziņas spēles būs Alūksnes Bānīša stacijā.

Aicinām ikvienu, ievērojot spēkā esošās distancēšanās prasības, apmeklēt Vidzemes kultūras programmas 2020 pasākumus! Sekojiet līdzi pasākumu kalendāram un pirms apmeklējuma sazinieties ar projektu īstenotājiem. Rudens pusē pasākumi un notikumi turpināsies.

Vairāk par visiem Vidzemes kultūras programmas pasākumiem varat uzzināt Vidzemes plānošanas reģiona mājas lapas www.vidzeme.lv sadaļā “Kultūra”.

Plašāka informācija: Dace Laiva, Vidzemes kultūras programmas koordinatore, tel. 25670756, dace.laiva PIE vidzeme PUNKTS lv

23.07.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031