Vidzemes kultūras programma

Jau rīt, 18. augustā plkst. 9.00 Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) muzejā Zvārtavas pilī, Gaujienas pagastā, Apes novadā, norisināsies LMS rīkotas vizuālās mākslas radošās darbnīcas “MANTO. ZĪMĒ. ĢIPSĒ”. Radošās darbnīcas paredzētas kā mākslinieciskas un izglītojošas aktivitātes, kurās piedalīsies Gaujienas mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un ir aicināti pievienoties visi interesenti. Plkst. 18.00. Zvārtavas pils Svētku zālē notiks kameransambļa “Trio Metamorfozes” koncerts “Skaņu plūdums”.

Radošās darbnīcas “MANTO. ZĪMĒ. ĢIPSĒ” radītas, lai rosinātu izzināt vizuālās mākslas dažādu jomu saskarsmes iespējas. Dalībniekiem tiks sniegts ieskats tēlniecībā, neogotikas stilistikā, ekslibris un grafikā, kā arī dizaina elementu izveidē, saistībā ar pasākuma norises vietu – Zvārtavas pili.

Radošajās darbnīcas būs iespēja iepazīt tēlnieku Kristapa Andersona un Svetlanas Saveļjevas autordarbus, kā arī 19.-20.gs. ģipša izstrādājumus un  kopiju atliešanas procesu. Mākslinieku vadībā dalībnieki varēs zīmēt, patinēt un atliet ģipsī arhitektūras elementus, kā arī savu plaukstas nospiedumu, tādējādi paplašinot zināšanas par kompozīciju un ģipša mākslinieciskajām un tehnoloģiskajām kvalitātēm, kas ir bijis viens no būtiskākajiem elementiem skulptūru un būvplastikas radīšanā mūsdienās un 19.-20.gs.

LMS radošajās darbnīcās mākslas dažādās izpausmes palīdzēs izzināt LMS prezidents, tēlnieks Igors Dobičins, mākslinieces un pedagoģes – Ineta Riepniece, Māra Kārkliņa, Dace Lazdiņa, Vizbulīte Jaukule, un arhitekte Elza Dobičina. Muzikālu radošo darbnīcu vadīs “Trio Metamorfozes” mūziķi: Liene Dobičina, Zane Rubesa, Zane Jurēvica un Miķelis Dobičins.

Radošo darbnīcu noslēgumā norisināsies pasākuma dalībnieku izstāde un labāko darbu autoru apbalvošana.

Radošo darbnīcu laikā būs iespēja iepazīt arī Zvārtavas pili, tās vēsturi un  pilī izvietotās LMS muzeja 20.-21.gs. mākslas darbu kolekcijas ekspozīcijas: glezniecības, tekstilmākslas ekspozīciju “Spītniece pilī”, tēlniecības ekspozīciju “Laikabiedra portrets”, apgleznotā porcelāna kolekciju “Trauslais pieskāriens”, mākslinieku veidoto gultu kolekciju “Sapnis”.

Latvijas Mākslinieku savienības radošās darbnīcas “MANTO. ZĪMĒ. ĢIPSĒ” atbalsta Vidzemes plānošanas reģions, Valsts kultūrkapitāla fonds un akciju sabiedrība „Latvijas valsts meži”.

Radošās darbnīcas “MANTO. ZĪMĒ. ĢIPSĒ” būs bez maksas, koncerta “Skaņu plūdums” apmeklējums plkst.18.00 - ar LMS muzeja biļetēm.

 

Informāciju sagatavoja:
Igors Dobičins, tel.: 26628302


17.08.2020

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930