Vidzemes kultūras programma

Mākslinieku biedrība "Sidegunde" no 1. jūnija līdz 30. novembrim īsteno simpozija "VIZUĀLAIS STĀSTS. SASKARE" pasākumus. Simpozijs risinās trīs etapos. Tas aizsākās ar sagatavošanas darbiem, turpinājās ar glezniecību dabā, lekcijām un pieredzes apmaiņu, bet noslēdzas ar darbu izstādi.

Simpozijā piedalījās 26 dalībnieki. Pirmie divi etapi jau ir veiksmīgi noslēgušies, neskatoties uz saspringto situāciju, kādu valstī radīja COVID 19 ierobežojumi. Par īpašu veiksmi simpozijā uzskatāma pieredzējušo mākslinieku lekcijas, kuri arī paši aktīvi gleznoja ainavas. Šīs lekcijas uzrunāja auditoriju un izraisīja dzīvas pārrunas. Savukārt mākslinieki ar interesi ieklausījās stāstos par izciliem Mālpils novadniekiem - Skulmju un Lūkinu dzimtām un Ivandi Kaiju, šo dzimtu saistību ar Mālpili un to nozīmīgumu Latvijas valsts vēsturē un kultūrā. Tas vienlaicīgi veicināja klātesošo izpratni par kultūras cilvēku lielo nozīmi mūsu valsts politiskajos procesos.

Biedrība ir centusies izpildīt tās pamatuzdevumu - veicināt profesionālo mākslinieku paaudžu sadarbību un klasiskās glezniecības tradīciju saglabāšanu. Ar lepnumu biedrība nes SIDEGUNDES vārdu, kura izcelsme ir nākusi no MĀLPILS novada. Biedrība "Sidegunde" lepojas ar novada izcilo sabiedrisko darbinieci, mākslinieci Džemmu Skulmi, kura vienmēr sekoja biedrības darbam, kā arī pati piedalījās biedrības izstādēs. Tieši tāpēc šī gada simpozija izstāde tiks atklāta Džemmas Skulmes dzimšanas dienā – 20. septembrī, vienlaicīgi ar viņas piemiņas izstādi TAUTUMEITA, kuru organizē Mālpils kultūras centrs. Tā būs kā sava veida dāvana Džemmai Skulmei.

Informāciju sagatavojusi: Helēna Medne, mākslinieku biedrības "Sidegunde" vadītāja.

15.09.2020

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930