Arhīva kalendārs

« October 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

3.un 4.oktobrī Stāmerienas pilī FOTO MĀKSLAS meistarklasē jaunieši paplašināja zināšanas un prasmes pedagoģes, fotogrāfes un dizaina speciālistes Sandra Dikmanes vadībā.

Romantisma kultūrvēsturiskais laiks, Stāmerienas pils vēsture un tajā dzīvojošās personības - kā šo informāciju uztver, saskata un mūsdienīgo jaunieši - varēs redzēt fotoizstādē NOSLĒGUMA STUNDA, kura tiks iekārtota Stāmerienas pils telpās oktobra beigās.

 


Publicitātes foto.

Caur dažādiem foto objektīviem, “ķerot” gaismas, nianses un noskaņas gan pils iekštelpās, gan apkārtnes teritorijā, jaunietes mācījās radīt savus foto mirkļus. Un aizraujošās meistarklases stundas, kad bija jāstrādā ar foto modeļiem! Meistarklases dalībnieces, nogurušas, bet ar jaunām iegūtām zināšanām,   atzinīgi novērtēja šo foto prasmju pilnveides iespēju, solot, ka ik pa brīdim iegriezīsies Stāmerienas pilī, lai nofiksētu gadalaiku maiņas un cilvēku romantisma pilnos brīžus. 

Publicitātes foto.

Publicitātes foto.

Nākamās Vidzemes jauniešu ROMANTISKĀS LEĢENDU MEISTARKLASES – LEĢENDAS - Stāmerienas pilī notiks 30.- 31.oktobrī; tās vadīs Stāmerienas pils pētniece un tūrisma speciāliste Inga Lapse. Jauniešiem, ievērojot valsti noteiktos Covid 19 noteiktos ierobežojumus, būs iespēja intervēt stāmerieniešus par Stāmerienas pils notikumiem, atmiņām un leģendām, kā arī dzirdēto vēstīt sabiedrībai. Aicinām jauniešu pieteikties līdz 20.oktobrim uz e-pastu: edite.silkena PIE gulbene PUNKTS lv.

Ziņu sagatavojusi:
Edīte Siļķēna,
Gulbenes novada pašvladības
ATPN projektu vadītāja

Projektu “STĀMERIENAS PILS ROMANTISMA MEISTARKLASES” finansē: