Arhīva kalendārs

« September 2022 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Baudi rudenīgu pastaigu, klausoties dzeju! Liepas apkārtne ir bijusi vairāku Latvijā zināmu rakstnieku dzimšanas vai dzīves vieta. Lai gūtu ieskatu šo autoru daiļradē, no 28.septembra līdz oktobra vidum Liepas ciema galvenajā ielā  ir izveidots dzejas video pastaigas maršruts – Dzejas pastaiga Liepā. Eduards un Kārlis Veidenbaumi, Eduards Treimanis-Zvārgulis, Pāvils Rozītis, Augusts Julla, Vladimirs Kaijaks un Dzidra Inkina - šo autoru  dzīvesstāsti ir saistīti ar Liepas apkārtni.

Noskenējot QR kodus, kuri atrodami Rūpnīcas ielā – pie soliņiem, afišu stabiem vai kokiem -  10 dzejas video var iepazīt Liepā dzimušo vai dzīvojušo dzejnieku dzeju, kā arī paskatīties uz Liepu dzejnieka acīm.

Dzejoļus ierunājuši Liepas amatierteātra "Krams" dalībnieki. Video autors: Ainārs Spulis.

Paldies Treimaņu ģimenei, Liepasmuižas un Grīviņu saimniekiem par atsaucību!

Tiem, kam nav iespēja noskenēt kodu, visus video ir iespējams noskatīties arī Liepas bibliotēkā un E.Veidenbauma muzejā “Kalāči”.

29.septembrī plkst. 14:00 “Kalāčos” notiks noslēdzošais projekta “Dzejas dienas “Kalāčos”” pasākums “Jauniešu dzejas diena”. Liepas pamatskolas un Priekuļu vidusskolas skolēni kopā ar aktieri Vari Klausītāju, izmantojot improvizācijas teātra metodes, izspēlēs Eduarda Veidenbauma un Edvarda Treimaņa-Zvārguļa dzeju. Tā būs iespēja jauniešiem iepazīt dzeju netradicionālā veidā.

Lai dzeja iedvesmo!

Pasākumi tiek īstenoti ar Vidzemes plānošanas reģiona, AS "Latvijas valsts meži", Valsts kultūrkapitāla fonda un Cēsu novada kultūras projektu konkursa atbalstu.

 

Informāciju sagatavojusi:
Andra Ķīse
E. Veidenbauma muzeja “Kalāči” vadītāja