VPR jaunumi

Pulcējot lielu dalībnieku skaitu, aizritējusi Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera biedru 2013. gada pirmā sanāksme, kurā klastera dalībnieki atzina, ka klastera iniciatīvas attīstībai ir potenciāls, un tā ir nepieciešama uzņēmējdarbības attīstībai Vidzemē.     

Tikšanās reizē Vidzemes Augstskolā piedalījās gan esošie klastera dalībnieki, gan jauni uzņēmumi, kuri ir izrādījuši interesei darboties klasterī. Sanāksmē dalībnieki atskatījās uz 2012. gadā sasniegto un plānoja aktivitātes jaunajam gadam.            

Lai veicinātu zinātnisko institūciju un uzņēmēju sadarbību, Vidzemes Augstskola ir sagatavojusi piedāvājumu klastera uzņēmējiem, piedāvājot dažādu pētījumu iespējas, stratēģiju izveidi, finanšu analīzi konkrētiem uzņēmumiem, konsultācijas, darbinieku apmācības mūžizglītības centrā, studentu prakses uzņēmumos un kopīgu sadarbību projektos. Vairāki uzņēmēji atzinīgi novērtēja Vidzemes Augstskolas lomu klastera darbībā un saredzēja turpmākas sadarbības perspektīvas.    

Būtiska loma klasteru darbībā ir zinātnisko institūciju dalībai, jo tās spēj uzņēmumiem sniegt zināšanas un pakalpojumus jaunu produktu radīšanai un attīstībai. Apkopojot zināšanas un resursus, klasterī ir radušās jau pirmās sadarbības iestrādnes starp uzņēmējiem un Rīgas Stradiņa universitāti jaunu produktu izstrādē. Atsevišķi klastera uzņēmumi gada beigās cer sagaidīt rezultātus – gatavus produktus. Tāpat šogad plānots vairāk strādāt pie pieredzes apmaiņas projektiem un piedalīties pārtikas izstādēs ārvalstīs. 2013. gadā turpināsies veiksmīgā sadarbība ar Somijas un Zviedrijas pārtikas klasteriem projekta „BSR Food cluster network” ietvaros un sadarbība ar citiem klasteriem Latvijā. 

Nākamā klastera dalīborganizāciju tikšanās paredzēta jau 12. martā, savukārt aprīlī Vidzemes Augstskolā gaidāma konference par uzņēmējdarbības un veselības nozares sadarbību. Rīgas Stradiņa universitātes pārstāve Lolita Neimane uzsvēra, ka konference būtu liels solis uz priekšu klastera darbībā, aktualizējot jautājumu par veselīgas pārtikas nozīmi uzturā. 

Papildu informācija: Kristaps Ročāns, ES struktūrfondu informācijas centra Tehniskās palīdzības projekta 2012.-2013. gadam speciālists, E-pasts: kristaps.rocans PIE vidzeme PUNKTS lv.

16.01.2013

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930