VPR jaunumi

Eiropas Komisija ir uzaicinājusi piecu partnerorganizāciju konsorciju, no kurām viena ir Vidzemes plānošanas reģions, slēgt finansēšanas līgumu par finansējuma piešķiršanu piecu klasteru starp-nozaru sadarbības projekta „Pieci klasteri starpnozaru izcilībai” (Five for Cross-industry Value Chain Excellence) jeb „5FOREXCELLENCE” īstenošanai, Eiropas Savienības mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) konkurētspējas programmas „COSME” ietvaros.

Projekta īstenošanu plānots uzsākt jau šī gada vasarā, un tā plānotais ieviešanas laiks ir 18 mēneši. Projekta vispārējais mērķis ir attīstīt projektā iesaistīto nozaru klasteru vadības izcilību. Projekta tiešie mērķi:

  • Uzlabot projektā iesaistīto klasteru vadību;
  • Spēcināt klasterus, lai attīstītu profesionālākus pakalpojumus tajos iesaistītajiem MVU;
  • Attīstīt klasteru starp-industriju sadarbību;
  • Aktualizēt klasteru vadības izcilības pieeju arī citu, projektā neiesaistīto, nozaru klasteru vidū.

Projekta vadošais partneris ir Latvijas IT klasteris.

Partneri:

  • NetPort Zinātnes Parks (Zviedrija - loģistikas klasteris)
  • Igaunijas Informācijas Tehnoloģiju (IT) un Telekomunikāciju asociācija (Igaunija - pārstāvot Igaunijas IT klasteri)
  • Vidzemes plānošanas reģions (Latvija - pārstāvot Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klasteri)
  • Latvijas loģistikas asociācija (Latvija - pārstāvot Latvijas loģistikas klasteri)

Projekta ietvaros tiks veikta iesaistīto klasteru vadības izvērtēšana, un klasteru koordinatoru apmācības, ko veiks ārvalstu eksperti. Tāpat projekta ietvaros, ekspertu vadībā, tiks identificēti un plānoti jauni/uzlaboti klasteru pakalpojumi, tiks organizēti klasteru pieredzes apmaiņas semināri un starptautiska klasteru konference, kā arī tiks izstrādāta klasteru vadības izcilības stratēģija. 

Projekta būtiskākā pievienotā vērtība būs tas, ka tiks uzlabota iesaistīto klasteru vadība un attīstīti jauni pakalpojumi, kas ilgtermiņā ļaus klasteriem darboties efektīvāk un sasniegt labākus rezultātus. Tāpat ļoti būtiska projekta inovācija ir starp-industriju (pārtika, loģistika un IT) sadarbības attīstīšana, kas ļaus attīstīt inovatīvas pieejas pārtikas loģistikai un IT risinājumu ieviešanai gan pārtikas ražošanas, gan loģistikas procesos.

Papildus informācija: Kristaps Ročāns, Projektu vadītājs, Mob.: 29753011, E-pasts: kristaps.rocans PIE vidzeme PUNKTS lvwww.vidzeme.lv 

02.03.2015

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930