VPR jaunumi

29. februārī Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) speciālisti devās vizītē uz Veru apriņķi Igaunijā, lai pārrunātu sadarbības iespējas. VPR Attīstības un projektu nodaļas vadītāja Laila Gercāne, Projektu vadītājs Kristaps Ročāns un Komercdarbības speciāliste Laima Engere tikās ar Veru apriņķa administrāciju un iepazinās ar apriņķa attīstības interesēm. Interesanti, ka abi reģioni ir ļoti līdzīgi gan teritoriāli – pierobežas reģions ar lielu mežu pārklājums, gan arī ekonomiskās specializācijas jomās – reģionos dominē pārtikas un kokapstrādes produktu ražošana, videi draudzīgs tūrisms, kā arī tiek aktīvi meklēti risinājumi attālinātā darba iespēju attīstība. Kaimiņu reģioni izrādīja lielu interesi sadarboties jaunos projektos, lai kopīgi attīstītu šīs jomas.

Vizītes laikā īpašs uzsvars tika likts uz kokapstrādes jomu, jo Veru apriņķī darbojas vienīgais kokapstrādes klasteris Igaunijā, kurā ir 10 uzņēmumi. Tāpat arī šeit atrodas Igaunijas kokapstrādes kompetenču centrs “TSENTER”, kas piedāvā plašas iespējas uzņēmējiem attīstīt savus produktus, kā arī pētniecības iespējas un tirgus konsultācijas. Kokapstrādes kompetenču centrs aprīkots ar jaunākajām tehnoloģijām un iekārtām, kā arī īpašu laboratoriju. Centrs ir lielisks papildinājums blakus esošajai profesionālās izglītības iestādei, ļaujot studentiem apgūt jaunākās tehnoloģijas. Šis centrs savu darbību ir uzsācis pavisam nesen – pagājušā gada oktobrī, un, turpinot savu attīstību, plāno piedāvāt arvien plašāku pakalpojumu klāstu ne tikai Igaunijas, bet arī Latvijas uzņēmējiem, kuri varēs izmantot centra piedāvātās iespējas. Tā kā Vidzemē analogu kokapstrādes kompetenču centru nav, VPR izrādīja lielu interesi sadarboties ar Veru apriņķi.

Papildu informācija: Laila Gercāne, Attīstības un projektu nodaļas vadītāja, Tel.: +371 64116007, e-pasts: laila.gercane PIE vidzeme PUNKTS lv, www.vidzeme.lv.

02.03.2016

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930