VPR jaunumi

Trešdien, 17. augustā, viesmīlīgajā Ērgļu novada Jumurdas muižā notika Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) organizētie Vidzemnieku dārza svētki, kuru ietvaros tika godināti 26 Vidzemes veiksmes stāsti – strādīgi, apņēmīgi un entuziastiski cilvēki, kas ar savu piemēru parāda, ka, neatkarīgi no apstākļiem, ir iespējams sasniegt augstas virsotnes, turklāt palīdzot ne tikai sev, bet arī citiem.

Jubilejas – piektajā – gadā Vidzemes veiksmes stāstu jaunievedums bija nomināciju noteikšana dažādām uzņēmējdarbības jomām. Veiksmes stāsti tika sumināti sekojošās nominācijās: tūrisma uzņēmējs, eksportspēja, mājražotājs/amatnieks, ilgtspējīgs/sociāls uzņēmējs un entuziasts. Pirmo reizi tika izvēlēta arī “Facebook simpātija”, ko noteica sociālā tīkla lietotāju aktivitāte, atzīmējot “Patīk” vai daloties ar ierakstu par konkrētu veiksmes stāstu. Šo atzinību saņēma SIA “Viesnīca Springšļu dzirnavas” no Līgatnes novada. Ar visiem šī gada Vidzemes veiksmes stāstiem var iepazīties īpaši veidotā brošūrā, kuras elektroniskā versija ir pieejama šeit.

VPR Attīstības padomes priekšsēdētājs Hardijs Vents: “Piecus gadus rīkojot pasākumu, esam guvuši lielisku iespēju tuvāk iepazīt Vidzemes uzņēmēju veiksmes stāstus. Kārtējo reizi varam pārliecināties, ka neatlaidīgs darbs, pūles un centība sniedz saldus augļus. Paldies Vidzemes veiksmes stāstu varoņiem par labo piemēru, acīmredzamo rezultātu un ieguldījumu reģiona labā! Uzņēmība, izturība un ticība spēkam ir pamats visa izaugsmei. Tas kopskatā vairo optimistiskāku skatu kā Vidzemes reģiona, tā Latvijas nākotnē.”

Vidzemes veiksmes stāstu tradīcijas aizsākumi meklējami 2012. gadā. Apzinoties, ka visā pasaulē un arī Vidzemē vērojama tendence iedzīvotājiem aizplūst uz lielpilsētām, citiem novadiem un valstīm, atstājot lauku teritorijas mazāk apdzīvotas, VPR nolēma apzināt tos, kuri ar savu entuziasmu palīdz un iedvesmo vietējos iedzīvotājus.

 

Papildu informācija:

Lelde Ābele

Vidzemes uzņēmējdarbības centra vadītāja

E-pasts: lelde.abele PIE vidzeme PUNKTS lv

Tel.: +371 64219021

18.08.2016

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930