VPR jaunumi


Vidzemniekiem ir daudz radošu risinājumu – mājražotāji augstas konkurences apstākļos spēj radīt produktus ne tikai ar pievienoto vērtību un savām rokām darinātus, bet vienlaikus spēj arī pārsteigt ar joprojām unikālām garšām un nebijušām tehnoloģijām. Lai sava darba augļus popularizētu arī citiem reģioniem Latvijā, Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Vidzemes pašvaldībām no 28.-29.aprīlim Jelgavā piedalīsies izstādē “Uzņēmēju dienas Zemgalē 2017”. 

Izstādes laikā ikvienam stenda apmeklētājam būs iespēja iepazīties ar visu Vidzemes reģiona novadu tūrisma piedāvājumu, lai smeltos idejas izbraucieniem ar ģimenēm vai draugu pulkā.

  

Foto: Cēsu pils arhīvs                                                 Foto: Līgatnes Padomju slepenais bunkurs

Tā 28. aprīlī stendā būs iespēja satikt rehabilitācijas centra “Līgatne” Padomju slepenā bunkura pārstāvjus, lai ne tikai izzinātu pazemes dzīves aktualitātes, mielojoties ar bunkura noliktavā atrastajiem ēdieniem un dzērieniem, bet arī darbotos karodziņu meistardarbnīcās. Savukārt 29. aprīlī stendā valdīs Cēsu viduslaiku gaisotne – dažādas aktivitātes stenda apmeklētājus aizvedīs sensenos laikos. Cēsu pils visiem pazīstama, vidzemnieku sargāta un saglabāta, aicina izzināt viduslaiku vēsturi mūsdienīgi un atraktīvi.

Papildus abas dienas stendā  būs iespēja satikt “Kandžas laboratorijas” saimnieku, kurš saka: “Ir tāda vieta Vidzemes augstienē,  kur cilvēks nostājies uz ideālās garšas meklējumu takas. Ieslēdzies apaļā mājā, tas baudu ar šķidrumiem jauc.” Iepazīstot vairāku veidu stipros dzērienus, interesenti varēs uzdot jautājumus par to tapšanas procesu. 

 

Foto: Kandžas laboratorija                                        Foto: “Latvijas ķiploks”

Tiesa, vislabāk lietas var saprast, esot klāt, tamdēļ ekskursija uz “Kandžas laboratoriju” varētu kļūt par īstu vasaras piedzīvojumu.

“Latvijas ķiploks”, kas piedāvās izstādes laikā iepazīt variācijas par ķiploku, nāk no mazās Raunas, taču pazīstams jau daudz plašāk – tā produkcija nopērkama ne tikai tirdziņos, bet arī galvaspilsētas veikalos, kā arī veikalā “dbdaba” Jelgavā. Ķiploks vairs nav tikai ķiploks – tas pārvērties garšīgās un veselīgās kompetēs ar upeņu, citrona un citām garšām. Uzņēmums piedāvā arī ķiploku granulas, rīvētu ķiploku pesto, marinētus ķiploku ziedkātus, ķiploku-ingvera tēju un daudz ko citu. Ķiploks jau izsenis atzīts par īstu brīnumdari – tas palīdz cīnīties ar kaitēm un piedod ēdienam asumiņu. 

Stendā būs iespējams piedalīties arī viktorīnā, pārbaudot savas zināšanas par Vidzemi. Padomāts arī par bērniem – kaut gan koka puzles ir īsts prāta mežģis arī pieaugušajiem. Sākotnēji šķietami tik vienkāršās figūras no dažiem gabaliem sagādā ne mazums pārbaudījumu telpiskajai domāšanai.

Facebook tīkla lietotājiem, nofotografējoties stendā uz Līču-Laņģu klinšu fona un augšupielādējot fotogrāfiju Vidzemes plānošanas reģiona kontā, būs iespēja piedalīties izlozē, kuras galvenā balva ir Jāņa Sētas kasāmkarte (Latvijas novadu karte ar nokasāmu zelta krāsas slānīti). To būs iespēja laimēt gan sev, gan kādam labam draugam!

SAJŪTI, SADZIRDI, IZGARŠO VIDZEMI!

  

 Papildu informācija: Ina Miķelsone, Vidzemes Uzņēmējdarbības centra vadītāja, mob.t. 29289487, ina.mikelsone PIE vidzeme PUNKTS lv

28.04.2017

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031