VPR jaunumi

Vidzemes Uzņēmējdarbības centrs izveidojis jaunu mājaslapu invest.vidzeme.lv, kurā esošajiem un potenciālajiem uzņēmējiem vienviet pieejama informācija par iespējām saņemt dažāda veida atbalstu. Turpat var iepazīties ar pasākumu plānu par  apmācību un lekciju piedāvājumu Vidzemē un citviet Latvijā. Taču vislielākā mājaslapas vērtība ir investīciju objektu datu bāze, kas šobrīd ir plašākā datu bāze Vidzemē,  kurā vienkopus iespējams atrast informāciju par visu 26 Vidzemes pašvaldību piedāvājumā esošajiem investīciju objektiem.

Vidzemes Uzņēmējdarbības centra vadītāja Ina Miķelsone stāsta: “Domājot par to, kas palīdzētu jau esošajiem uzņēmējiem, kā arī potenciālajiem interesentiem, kuri saskata iespēju attīstīt savu biznesu Vidzemē, radās iecere izveidot vienotu investīciju objektu datu bāzi. Vidzemē esam definējuši potenciālās viedās specializācijas jomas - augstas pievienotās vērtības koksnes izstrādājumu ražošana, veselīgas pārtikas un dzērienu ražošana, Rekreācija un ilgtspējīgs tūrisms un citas. Tās ir nozares, kurās augstākas pievienotās vērtības radīšanai sadarbojas uzņēmējdarbības un izglītības un pētniecības sektori, kurās pieejami resursi  jomas attīstībai vai arī tos iespējams piesaistīt. Šo nozaru attīstībai nepieciešama arī zeme, telpas ražošanai vai birojam. Ceram, ka mūsu izveidotā datu bāze palīdzēs uzņēmējam pieņemt lēmumu, kur uzsākt vai attīstīt savu biznesu. Stāstot par ideju Vidzemes pašvaldībām, guvām atbalstu, ieceri īstenot palīdzēja Norvēģu finanšu instrumenta līdzfinansēts projekts.”

 

Šobrīd datu bāzē kopumā atrodami vairāk nekā 100 investīciju objekti, kurus iespējams atlasīt pēc īpašiem parametriem – piemēram, zeme, dzīvojamās apbūves teritorija, biroja vai komercdarbības telpas, ražošanas ēkas, industriālās teritorijas u.c..  

Mājaslapa sniedz ne tikai informatīvu atbalstu uzņēmējiem, bet tā uzskatāma arī par darba instrumentu Vidzemes pašvaldību speciālistiem, ļaujot ne tikai informēt sabiedrību par vērtīgiem pasākumiem savā teritorijā, kas būtu nozīmīgi uzņēmēja biznesa attīstībai, bet arī plānot to organizēšanu pēc savstarpēja saskaņotības principa. Tas palīdz izvairīties no gadījumiem, kad vairākās vietās vienlaicīgi norit nozīmīgi pasākumi, tādējādi atņemot potenciālajai auditorijai iespēju gūt pilnvērtīgas zināšanas. 

Tāpat mājaslapā pieejama informācija, kas raksturo Vidzemes reģiona profilu, norādot, kuras ir pelnošākās nozares, kas ir Vidzemes lielākie uzņēmumi un kāda ir jaundibināto uzņēmumu skaita dinamika. Īpaši svarīgi, ka uzņēmējiem pieejama pārskatāma informācija par bezdarba rādītājiem reģionā un darba meklētāju izglītības līmeņu dalījumu. 

Plānots, ka mājaslapa tiks papildināta ar informāciju arī angļu un krievu valodās. Tās saturs tiek regulāri atjaunots, nodrošinot aktuālāko informāciju nozarē.

Mājaslapa izveidota ar projekta “Reģionālās politikas aktivitāšu īstenošana Latvijā un reģionālās attīstības pasākumu izstrāde" atbalstu, ko līdzfinansē Norvēģijas finanšu instruments.

Vairāk informācijas: Ina Miķelsone, Vidzemes Uzņēmējdarbības centra vadītāja, ina.mikelsone PIE vidzeme PUNKTS lv+371 29289487


22.05.2017

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031