VPR jaunumi

13. jūnijā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē notika ikgadējais Baltijas Attīstības forums, kas jau 19. reizi pulcēja Baltijas jūras reģiona vadošos uzņēmējus, politiķus, zinātniekus un mediju darbiniekus. Forumā tika pārstāvēts arī Vidzemes plānošanas reģions – Attīstības un projektu nodaļas vadītāja Laila Gercāne piedalījās paneļdiskusijā par Baltijas jūras reģionā esošo digitālo “start-up” uzņēmumu sadarbības veicināšanu un potenciālajiem ieguvumiem.

 

Baltijas jūras reģiona valstis pasaules līmenī izceļas ar labām digitālajām prasmēm, interneta pārklājumu un lietojumu, e-pakalpojumu pieejamību. Vairākās pilsētās ir labvēlīgi apstākļi plaukstošu digitālo “start-up” uzņēmumu darbībai, kas veido radošu vidi un augstu potenciālu inovācijām. Tajā pašā laikā nereti šādi digitālie centri meklē sadarbības partnerus ārpus reģiona, globālajos centros, lai gan potenciāls sadarbībai ir arī pašā reģionā. Paneļdiskusijas laikā VPR Attīstības un projektu nodaļas vadītāja ar kolēģiem no Zviedrijas un Vācijas meklēja atbildes uz jautājumiem, kā jāorganizē sadarbība starp dažādu valstu digitālajiem “start-up” uzņēmumiem un kādi ir sagaidāmie ieguvumi.

Šogad Baltijas Attīstības forumā eksperti no reģiona valstīm diskutēja arī par jaunu, ilgtspējīgu biznesa modeļu veidošanu un globālo politisko procesu (Rietumvalstu-Krievijas attiecības, “Brexit” un ASV prezidenta Donalda Trampa ievēlēšana, militārie konflikti Ukrainā un Sīrijā) ietekmi uz Baltijas jūras reģionu. Šī gada foruma vadmotīvs bija “Jaunas perspektīvas izaugsmei”.

Baltijas Attīstības foruma mērķis ir veicināt sadarbību, pilnveidot reģionālo politiku un sekmēt Baltijas jūras reģiona izaugsmi un konkurētspēju. Baltijas jūras reģionu veido 11 valstis ar vairāk nekā 100 miljoniem iedzīvotāju: Latvija, Igaunija, Lietuva, Dānija, Somija, Islande, Norvēģija, Zviedrija, Vācija, Polija un Krievija (Ziemeļrietumu apgabals, ieskaitot Kaļiņingradu). Pirmais Baltijas Attīstības forums tika organizēts 1999. gadā, radot platformu, kas stiprina ne tikai politiķu, bet arī uzņēmēju, zinātnieku un masu mediju savstarpējos kontaktus.

 

Papildu informācija:

Laila Gercāne

Attīstības un projektu nodaļas vadītāja

Vidzemes plānošanas reģions

E-pasts: laila.gercane PIE vidzeme PUNKTS lv

Tālrunis: +371 64116007

13.06.2017

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930