VPR jaunumi

1. novembrī, Valmierā, viesnīcā “Wolmar” tikās starptautiskā projekta - tūrisma maršruta “Via Hanseatica” padome un partneri no Latvijas un Igaunijas. Dalībnieki izvērtēja 2016. un 2017. gadā padarīto Latvijā, Igaunijā un Krievijā. Klātesošie iezīmēja maršruta attīstības iespējas 2018. gadā, kā arī vienojās par turpmāko aktivitāšu plānu. Klātesošos uzrunāja Hardijs Vents, Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) Attīstības padomes priekšsēdētājs, uzsverot, ka tūrisma maršruts “Via Hanseatica” ir labs starpvalstu sadarbības piemērs un sniedz vērtīgu pienesumu visiem iesaistītajiem.

Vēl viņš uzsvēra, ka tikai savstarpējā sadarbībā ir bijis iespējams izveidot nozīmīgu tūrisma maršrutu ar paliekošiem rezultātiem. Tas nebūtu izdevies, ja katrs būtu darbojies atsevišķi.

Ilze Liepa, projekta “Via Hanseatica” koordinatore Latvijā, iepazīstināja padomi un partnerus ar paveiktajiem darbiem, popularizējot „Via Hanseatica” tūrisma piedāvājumu 2016. un 2017. gadā Latvijā. Pēdējo pāris gadu laikā ceļotājiem stāstīts par maršrutu un populāriem tūrisma galamērķiem sociālajos medijos, veidots piedāvājums kaimiņvalstu tūristiem, tāpat arī organizētas žurnālistu vizītes. Ilze Liepa arī iezīmēja maršruta nākotnes attīstību, kas tiks papildināts ar tūrisma projektu “Taste Hanseatica” un “Livonijas kulinārais ceļš” piedāvājumu. Piedaloties “Latvijas digitālajam čempionam” Reinim Zitmanim, izvērtēti arī “Via Hanseatica” digitālās komunikācijas rīki – mājaslapa, ceļojuma plānotājs, domājot par to pilnveidošanu, lai tie arvien labāk atbilstu prasīgā ceļotāja vēlmēm.

Projekta “Via Hanseatica” igauņu partneri ne vien stāstīja par paveikto iepriekšējā periodā, popularizējot maršrutu. Annika Ojasaar, Tartu rajona Tūrisma fonda projektu vadītāja, rosināja domāt par ciešāku starpvalstu sadarbību mārketinga centienos, kā arī izteica prieku par jaunajām iecerēm, piemēram, “Taste Hanseatica” kas piešķirs papildus kvalitāti jau esošajam “Via Hanseatica” maršrutam. Projekta koordinatore Sille Talvet informēja sanākušos par darbu pie jauniem projektiem Igaunijā un Krievijā. Tie būs tūrisma infrastruktūras attīstības un mārketinga projekti, piemēram, “Via Hanseatica+”, un to rezultāti būs vērtīgs ieguvums arī maršrutā “Via Hanseatica” ceļojošajiem, lai varētu labāk iepazīt Latvijas, Igaunijas un Krievijas kultūras un dabas mantojumu.

Laila Gercāne, VPR Attīstības un projektu nodaļas vadītāja, darīja zināmu, kā citi tūrisma projekti un programmas var padarīt ceļotājam pievilcīgāku “Via Hanseatica” piedāvājumu, informējot par VPR un partneru darba rezultātiem, strādājot pie tādiem projektiem kā “HANSA”, TENTacle, “Livonijas kulinārais ceļš”, “Destination SMEs” un citiem.

“Via Hanseatica” maršruts ir radīts, sadarbojoties tūrisma attīstības organizācijām, pašvaldībām un tūrisma uzņēmējiem Latvijā, Igaunijā, Krievijā. Kopskaitā projektā līdz 2014. gadam darbojās 18 partneri un vairāk kā 20 asociēti partneri – pašvaldības, dažādas nevalstiskās un tūrisma organizācijas. Projekta vadošais partneris tolaik bija Vidzemes plānošanas reģions.


Informāciju sagatavoja:

Zane Kaķe, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste.

E-pasts: zane.kake PIE vidzeme PUNKTS lv

Tālr.: +371 29334753

www.vidzeme.lv

06.11.2017

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031