VPR jaunumi

29., 30. oktobrī un 7.novembrī norisināsies jau otrais Vidzemes uzņēmējdarbības centra (VUC) organizētais hakatons Vidzemes profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem. Hakatona mērķis ir iedrošināt jaunos profesionāļus radīt un attīstīt idejas, stiprināt uzņēmējspējas, liekot apzināties savu potenciālu uzņēmējdarbības uzsākšanā.

“29.oktobrī startēsim jaunā kvalitātē, apvienojot divu skolu iespējas, un organizēsim pasākumu, kurā piedalīsies gan Valmieras tehnikuma, gan Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņi. Tādējādi tiks veidotas starpdisciplināras komandas, kas strādās pie savu ideju attīstīšanas un arī pirmo prototipu izstrādes,” stāsta Vidzemes uzņēmējdarbības centra vadītājs Māris Ozols.

Hakatona aktivitātes tiks organizētas trīs dienu garumā. Pirmajā dienā audzēkņi identificēs un radīs jaunas biznesa idejas. Otrajā dienā notiks izvēlēto ideju uzlabošana un papildināšana, biznesa modeļu un prototipu izstrādes uzsākšana. Biznesa idejas attīstīt palīdzēs mentori – savas nozares profesionāļi. Tāpat dalībniekiem šajā dienā būs iespēja dzirdēt uzņēmējdarbības iedvesmas stāstus. Savukārt, trešajā dienā hakatona dalībnieki prezentēs savas biznesa idejas un izveidotos prototipus, kurus vērtēs žūrija – biznesa atbalsta u.c. organizācijas, kas, iespējams, kļūs par jauno uzņēmēju nākotnes sadarbības partneriem.

Pasākuma moderators arī šoreiz būs Dāvis Suneps – radoša personība ar pieredzi vairāku jaunuzņēmumu izveidošanā un vadīšanā.

Pirmais VUC organizētais hakatons norisinājās februāra beigās sadarbībā ar Cēsu Tehnoloģiju un Dizaina vidusskolu, kur 30 audzēkņi mācījās sadarboties un pielietot katrs savas individuālās zināšanas, lai radītu jaunus, vēl neredzētus, bet konkurētspējīgus produktus. Vislielāko atzinību pirmajā hakatonā izpelnījās ideja par īpašu koka izlietni.

 

Papildus informācija:
Māris Ozols,
Vidzemes uzņēmējdarbības centra vadītājs,
Tālr. 26449919,
E-pasts: maris.ozols PIE vidzeme PUNKTS lv

05.10.2018

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930