VPR jaunumi

Vidzemes plānošanas reģions (VPR) un tā uzņēmējdarbības centrs (VUC) ar īpaši sagatavotiem ceļošanas maršrutiem Vidzemē sāk tūrisma kampaņu #AtklājVidzemiDroši. Šis pasākums sabalsojas ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkoto kampaņu tūrisma veicināšanai iekšzemē “Atklāj Latviju droši”. Arī Vidzemes plānošanas reģiona eksperti aicina populāru apskates objektu vietā izvēlēties mazāk zināmus tūrisma galamērķus, kā arī neaizmirst par piesardzību, lai ierobežotu un izskaustu vīrusu.

Kampaņas būtība (piedāvājot sagatavotus ceļošanas maršrutus) – ieteikt ceļotājiem atklāt Vidzemes mazāk zināmās dabas pērles – mežus ar pārgājienu takām, upes laivošanai, brīnišķīgas ainavas no skatu torņiem, dot iespēju viesoties industriālā mantojuma objektos, nelielās kultūrvietās un iepazīt viesmīlīgus saimniekus krodziņos, lauku saimniecībās, viesu namos un mazajās pārtikas ražotnēs. Kā uzsver kulinārā mantojuma pārzinātāja, māksliniece Sandra Ošiņa: "[...] viss šeit ir tuvs un personīgs. Tu vari ielūkoties acīs zemniekam, kurš izaudzējis un samalis kaņepes tavam galdam, noglāstīt sānu govij, kuras pienu saimniece pielej tavai brokastu kafijai.” Mīļi gaidīti Vidzemē! 

“Mūsu kampaņas nolūks ir aicināt ceļot un apmeklēt mazāk populāras vietas Vidzemē, tāpēc iesakām ceļotājiem ieskatīties kartē un atrast tādu vietu, kur vēl nekad nav būts vai ir būts tikai skolas ekskursijas laikā, doties tur, lai atklātu Vidzemi no jauna!” rosina Lienīte Priedāja – Klepere, VPR tūrisma eksperte. “Vidzemē ir arī vairāki tūrisma objekti un vietas, kas vasaras sezonā to unikālā piedāvājuma dēļ ir ieguvušas lielu popularitāti ārvalstu ciemiņu vidū. Viņi šīs vietas jau laikus bija rezervējuši savam apmeklējumam, taču globālā pandēmija plānus mainīja. Šobrīd, kad ārvalstu viesi vēl tikai pārvar ceļošanas inertumu, vietējam tūristam ir vienreizēja iespēja vasarā piedzīvot atpūtu Vidzemē, baudot kvalitatīvus pakalpojumus un atbalstot vietējos uzņēmumus,” saka L. Priedāja – Klepere. 

Šobrīd ceļotājiem pieejami vairāki maršruti, kurus var redzēt tīmekļa vietnē www.vidzeme sadaļā #AtklājVidzemiDroši, kā arī VPR sociālā tīkla Facebook kontā. Pirmie ekspertu sagatavotie maršruti paredzēti dabas mīļotājiem - nelielām draugu kompānijām un ģimenēm ar bērniem  Vidzemes ainaviski skaisto upju atklāšanai, vizinoties ar laivu. Piedāvājums ir papildināts arī ar pārgājienu maršrutiem dabā. Ceļotāji ir aicināti doties īsākā brīvdienu pastaigā pa pievilcīgām dabas takām Alūksnes pusē, apvienojot to ar industriālās pagātnes izzināšanu, vēderprieku baudīšanu un braucienu ar vēsturisko Bānīti. Citi savu varēšanu var apliecināt garo pārgājienu maršruta “Mežtaka” posmā no Apes līdz Kornetiem vai arī otrādi – dodoties pretējā virzienā. Visas vasaras garumā Vidzemes plānošanas reģiona eksperti piedāvās arvien jaunus maršrutus dažādām ceļotāju gaumēm, lai mudinātu aizvien labāk iepazīt Vidzemes dabas, kultūras un viesmīlības pieturvietu daudzveidību un atbalstītu vietējos tūrisma uzņēmumus, kuri ir gatavi droši un atbildīgi uzņemt ciemiņus savā tirgotavā, krodziņā vai saimniecībā. Plānots, ka tiks piedāvāti arī pārrobežu maršruti Vidzemē un Dienvidigaunijā, lai mudinātu igauņus braukt uz Latviju, bet latviešus palūkoties, kā klājas kaimiņiem igauņiem.

Kampaņas organizētāji arī aicina dalīties ar savām Vidzemes piedzīvojumu fotogrāfijām sociālajos tīklos, pievienojot tēmturi #AtklājVidzemiDroši. 

Papildu informācija: Laima Engere – Levina, Vidzemes uzņēmējdarbības centra vadītāja, laima.engere PIE vidzeme PUNKTS lv, Lienīte Priedāja – Klepere, Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma eksperte, lienite.priedaja PIE vidzeme PUNKTS lv. 

Informāciju sagatavojusi: Zane Kaķe, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, zane.kake PIE vidzeme PUNKTS lv.

08.06.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031