VPR jaunumi

Turpinot Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma kampaņu #AtklājVidzemiDroši, šonedēļ aicinām uz Burtnieku novadu!

Burtnieku ezers ir ceturtais lielākais ezers Latvijā. Tajā ietek vairākas upes un upītes, bet iztek viena – Salaca. Ezera apkārtne ir bijusi apdzīvota jau akmens laikmetā. Šeit ceļotājus aicinām izzināt ezera apkārtni un izbaudīt ūdenspriekus!

     

Foto: A. Liepa

Ja ceļotāju vidū ir kaislīgi makšķernieki, tie ar patiesu prieku visu dienu varēs pavadīt zivīm bagātajā Burtnieku ezerā. Šeit ir satopamas vairāk nekā 20 zivju sugas. Lai dotos pēc loma ezerā, nepieciešama makšķerēšanas karte un licence makšķerēšanai Burtnieku ezerā. Makšķerēt varat doties ar savu līdzi atvesto laivu vai arī iznomāt laivu ezera krastā. Informācija makšķerniekiem.

Ja esat aktīvi velobraucēji, tad Burtnieku ezera varenumu varēsiet izjust, dodoties 50 km velo maršrutā. Apkārt Burtnieka ezeram

   

Foto: burtniekunovads.lv

Nu ir laiks makšķerniekiem doties copēt un velobraucējiem skaitīt kilometrus, bet pārējiem brīvdienu baudītājiem iesakām doties pastaigā pa Vīsraga dabas taku! Tā sākas pie Burtnieku muižas parka vārtiem un ved caur ezera palieņu pļavu uz skatu torni. 

   

No kreisās: Vīsraga dabas taka (foto - A. Liepa), Vīsraga tornis (foto - U. Brālēns) 

Tālāk ceļš ved uz “Adzelviešu” mājām, kur ciemiņi var izzināt kaņepju audzēšanas un kaņepju aizdara gatavošanas tradīcijas, kā arī nobaudīt tur gatavotos labumus.

Savukārt Burtnieku centrā aplūkojams daudzu Latvijas dārzu veidotājas Zentas Skrastiņas daiļdārzs. Tur viesojoties, uzzināsiet augu stāstus un, iespējams, varēsiet iedvesmoties sava piemājas košumdārza pilnveidošanai.

   

No kreisās: Z/S "Adzelvieši" (foto - U. Brālēns), Zentas Skrastiņas daiļdārzs (foto - burtniekunovads.lv)

Tagad gan pienācis laiks atpūtai uz ūdens – aktīvākajiem ar airudēli (SUP) vai burājot ar vējdēli, citiem, vizinoties laivā pa ezeru! Šādai atpūtai uz skaistā Burtnieku ezera visu nepieciešamo piedāvā laivu bāze “Vidzemes laivas”. Vairāk informācijas: https://vidzemeslaivas.lv/.

   

Foto: burtniekunovads.lv

Vakaram pie ezera un naktsmieram iesakām kempingu “Ezerpriedes” (http://ezerpriedes.lv/) , “Atpūtas namiņu” (https://www.atputasnamins.lv/lv/) vai kādu citu nakšņošanas vietu turpat tuvumā.

   

No kreisās: "Ezerpriedes" (foto - U. Brālēns), "Atpūtas namiņš" (foto - burtniekunovads.lv)

Otrajā dienā, jau mājupceļā, iesakām iegriezties Valmiermuižā. Šī vieta izslavēta ne vien vēstures, bet arī viesmīlības dēļ. Vispirms aicinām doties uz Valmiermuižas stalli. Staļļa saime labprāt uzņem viesus - izrāda stalli, iepazīstina ar zirgiem un to ikdienas paradumiem, piedāvā doties izjādēs. Lūgums viesošanos stallī iepriekš saskaņot ar staļļa meistari. Lai uzkrātu spēkus mājupceļam, jāiegriežas Valmiermuižas alus virtuvē, kas atrodas senā klēts ēkā, blakus mazajai alus darītavai, lai baudītu gardu maltīti no vietējiem produktiem. Bet braucienu aicinām noslēgt ar Tirgotavas apmeklējumu turpat vēsturiskajā klētī. Tur pieejams gan lēni brūvēts alus, gan dažādi gardi bezalkoholiski spirdzinājumi, kā arī Vidzemes garšu meistaru un amatnieku darinājumi. Tas viss labi derēs brangam ciemakukulim mājās palicējiem.Vairāk informācijas: www.valmiermuiza.lv

   

No kreisās: Valmiermuižas zirgu stallis (foto - burtniekunovads.lv), Valmiermuiža (foto - S. Ozoliņa)

Informāciju sagatavojusi:
Ilze Liepa
Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma eksperte
ilze.liepa PIE vidzeme PUNKTS lv












 



 



  

 

 

 

11.06.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031