VPR jaunumi

Baudot jaukos vasaras mirkļus, Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma kampaņā #AtklājVidzemiDroši aicinām iepazīt tieši 100 gadus seno Vidzemes pērli - Smilteni un tās apkārtni!

 

 

Foto: visit.smiltene.lv

Smiltene ir ceļinieku pilsēta, tās apkārtnē netrūkst dažādu ceļu un celiņu. Tāpēc, lai atklātu apkārtnes burvību, iesakām doties velo piedzīvojumā pa kādu no velo maršrutiem, piemēram, Apriteņojot Smiltenes ezerus, kur iespējams pārvarēt 29 km attālumu un veldzēties 7 meža ezeros. Tāpat var braukt arī Pa Aumeisteru paugurvalni un baudīt kalnaino un ainavisko Aumeisteru paugurieni 15, 30 un 40 km garumā. Launkalnes apkārtni iepazīsiet Izriteņojot Dienvidkalni 40 km garā apļveida maršrutā, pa ceļam paviesojoties arī mini zoo Ezerlejas.

   

    

Foto: visit.smiltene.lv, ezerlejas.lv

Kājāmgājējus aicinām iepazīt pilsētu aptuveni 6 km garā pastaigu maršrutā, ejot Pa firsta Līvena pēdām. Uzziniet pilsētas vēsturi, apskatot Kalnamuižas ēkas un pēc Smiltenes muižas īpašnieka firsta Paula Līvena ierosmes būvēto pirmo ūdens spēkstaciju Baltijā! Ļaujieties dabas valdzinājumam Vecajā parkā, izbaudiet aktīvās atpūtas iespējas pie Tapera ezera ar Annes laivām vai SUP House, kā arī ieturiet gardu maltīti kafejnīcā Brūzis vai kādā citā ēdināšanas vietā!

  

No kreisās: Smiltenes HES, Kalnamuiža (foto - visit.smiltene.lv)

Savukārt asāku izjūtu cienītājus gaida atpūtas un sporta kompleksā “Teperis”, kur sacīkšu trasē var doties ar kartingu

Pēc aktīvas darbošanās laiks bezalkoholiskiem, atspirdzinošiem un dzirkstošiem dzērieniem bērza sulu ražotnē Birzī! Ciemošanās iepriekš jāpiesaka saimniekam, rakstot uz e-pastu: birzi PIE birzi PUNKTS lv.

 

No kreisās: atpūtas un sporta komplekss "Teperis" (foto - visit.smiltene.lv), bērzu sulu ražotne  "Birzī" (foto - birzi.lv)

Informāciju sagatavojusi:
Ilze Liepa
Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma eksperte
ilze.liepa PIE vidzeme PUNKTS lv


 




18.06.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031