VPR jaunumi


Arī vasaras piedzīvojumu meklētājiem būs ko darīt Vidzemē – vēl var paspēt noķert vasaru aiz astes! Tūrisma ceļa “Via Hanseatica” uzņēmēji uzskata, ka šis ir piemērots laiks, lai ļautos pēkšņām atpūtas idejām – brauktu ar SUP dēli vai elektrisko skrejriteni, jātu ar zirgu vai baudītu gardu maltīti pie viesmīlīgiem saimniekiem īpašā vietā. #AtklājVidzemiDroši! Šeit saimnieki domā par viesu labsajūtu un vilinošiem piedāvājumiem Vidzemes apceļotājiem.





Piedzīvojumu kāre tiks apmierināta, ja dosieties pastaigā gar krāšņajiem Raunas un Cimziņas upes krastiem Raunā vai viesosieties Cēsīs un apkārtnē, lai mērotu nelielu pārgājienu Cīrulīšu dabas takās un Gaujaslīčos.

Rauna. Foto: U. Brālēns.

Cīrulīšu dabas taka. Foto: U. Brālēns. 

Aktīvi baudīt ūdens priekus varēsiet aktīvās atpūtas parkā Cēsu karjers, Vaidavežos Vaidavas ezerā, laivojot Braslā vai dodoties zemnieku saimniecības Laidavas piedāvātajā izbraucienā ar SUP dēli pa Sedas purvu vai ar Vidzemes laivas SUP dēļiem pa Burtnieku ezeru. Savukārt uz salas Ruckas ezerā gaidīs makšķerniekus un dabu mīlošus atpūtniekus.

Cēsu karjers. Foto: turisms.cesis.lv.

Vaidaveži. Foto: Facebook/VaidavEzi.

Brasla. Foto: tourism.straupe.lv.

SUP Sedas purvā. Foto: Facebook/Laidavas

Ruckas ezers. Foto: Facebook/Ruckasezers.

Ja meklējat elpu aizraujošus piedzīvojumus, tad jādodas uz Ozolkalnu pie Cēsīm, uz piedzīvojumu parku Supervāvere, bet Valmierā tos atradīsiet  Gaujas stāvo krastu sajūtu parkā, laižoties pār Gauju trošu nobraucienā.

    

No kreisās: Supervāvere (foto: amata.lv), Gaujas stāvo krastu sajūtu parks (foto: visit.valmiera.lv).

Mierīgākus “augstāk par zemi” piedzīvojumus iespējams pieredzēt, dodoties pa Sedas purva taku un vērojot putnus no skatu torņa vai apmeklējot Zilākalna ūdestorni.

   

No kreisās: Sedas purva skatu tornis (foto: strencunovads.lv), Zilākalna ūdenstornis (foto: vidzeme.lv). 

Ar to vien vēl viss nebeidzas. Pavisam citas sajūtas gūsiet, spēlējot lauku boulingu un izmēģinot prasmes šaušanā mērķī Medību sporta un atpūtas centrā Mārkulīči, dodoties pārgājienā vai izbraucienā ar Haskijiem un apmeklējot fantāziju zemi Neonija, kā arī pārliecinoties, ka Siltumnīcā var audzēt ne tikai dārzeņus, bet tā var būt arī vieta mākslai, mūzikai un atpūtai pie dabas. Arī izjāde ar zirgu Baižkalna staļļos būs īpašs un emocionāls piedzīvojums, savukārt ar elektrisko skrejriteni Cēsīs varēsiet apskatīt pilsētu un tās apkārti neierastākā veidā.

  

  

No kreisās (augšā): Mārkulīči (foto: tourism.straupe.lv), pārgājiems ar Haskijiem (foto: dodkepu.lv), Neonija (foto: neonija.lv), Siltumnīca (foto: siltumnica.com).

 

Noslēgumā saulainās Itālijas garšu un atmosfēru noķersiet un garšīgi paēdīsiet Vīnkalnu Pils mājā Valmierā!


Lai izdodas izbaudīt piedzīvojumu garšu!

Informāciju sagatavojusi:
Ilze Liepa
Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma eksperte
ilze.liepa PIE vidzeme PUNKTS lv 

11.08.2020

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930