VPR jaunumi

Arī ceļojums var būt dāvana svētkos. Tūrisma ceļa “Via Hanseatica” uzņēmēji aicina svinēt un meklēt piedzīvojumus, ciemojoties interesantās vietās, kur var baudīt gardus ēdienus, ļauties svētku sajūtām un, kopīgi darbojoties, izveidot pašdarītu dāvanu. #AtklājVidzemiDroši

Uzdāviniet saviem īpašajiem cilvēkiem viesošanos Lielstraupes pilī. Tā pavisam nesen ir atvērta apmeklētājiem. Lielstraupes pils ir vienīgā Latvijā saglabājusies celtne, kur vienā ēkā ir apvienota viduslaiku pils un baznīca.

Lielstraupes pils. Foto: U. Brālēns.

Dabas mīļotāji un vēstures interesenti īpašas sajūtas gūs, viesojoties Āraišu ezerpilī , bet jaunajā apmeklētāju centrā būs iespējams aizraujošā veidā izzināt ezerpils tapšanas stāstu. Paveroties apkārt, Dzirnavu kalna galā ieraudzīsiet lepni pret debesīm slejamies baltās Āraišu vējdzirnavas. Brauciet lūkot!

Viesošanās  Valmiermuižas zirgu stallī  būs interesanta ikvienam – gan lielam, gan mazam. Stallis ierīkots senās muižas lopu laidarā – ievērības cienīgā, varenā akmens mūra ēku kompleksā. Staļļa saime labprāt parādīs, ko zirgs ēd, kur dzīvo, kā viņu kopt un trenēt. Šeit iespējams arī doties izjādēs zirga vai ponija mugurā.

Valmiermuižas stallis. Foto: Valmiermuižas alus darītavas arhīvs.

Ja vēlaties sajust vēstures elpu, jādodas uz Raunu un jāuzkāpj Raunas pilsdrupu skatu tornī. No tā paveras skaists skats uz apkārtni - dabu, vēsturiskajām celtnēm un Raunas ciemata centru. Šeit piedzīvosiet neaizmirstamus mirkļus!

Raunas pilsdrupas. Foto: U. Brālēns.

 Dodoties tālāk, malks Raunas Staburaga avota ūdens sniegs veldzējumu un iespēju smelties dabas enerģiju.

Raunas Staburags. Foto: U. Brālēns.

Kādi gan būtu svētki bez gardumu un vietējo labumu baudīšanas!

Ejot pa šaurajām Cēsu vecpilsētas ielām, svaigi ceptas maizes smarža aicinās iegriezties Cēsu maizes ceptuvē. Tur saimnieki piedāvās nobaudīt tikko ceptas maizes šķēli un aizrautīgi izstāstīs, no kādiem graudiem tā gatavota. Ceptuvē iespējams arī gardo maizīti iegādāties līdzņemšanai pašu baudīšanai vai ciemakukulim. Turpat vecpilsētā, pavisam netālu, ir arī alusdarītava un bārs Trimpus, kur iespējams baudīt mazās darītavas brūvējumus.

Cēsu maize. Foto: cesumaize.lv.

Raiskuma labumu darītavā varēsiet nomēģināt ne tikai šeit darīto alu, bet arī uz vietas tapušo maizi, kūpinājumus un citus gardumus. Tur arī uzzināsiet to tapšanas procesu - alus vārīšanu ar malku kurināmā katlā, maizes cepšanu senā maizes krāsnī un vēl citus stāstus.

Raiskumietis. Foto: Facebook/raiskumietis.

Lūk “vitamīnu bumba” no dārza – veselīgie smiltsērkšķi! Par šiem augiem daudz uzzināsiet Strenču novada zemnieku saimniecībā Putniņi. Saimnieki pastāstīs, kā tie aug, kā tos lietot, kādi produkti pagatavojami un piedāvās arī tos nogaršot.

Zemnieku saimniecības "Putniņi" smiltsērkšķu produkcija. Foto: Z/S "Putniņi".

Netālu no skaistā Sietiņieža atrodas nelielā vīna darītava Matilde. Turienes vīna meistars brūvē vīnus un vermutus no dārzā, mežā un purva lasītām ogām un ziediem. Šo dzērienu baudīšana dārza namiņā būs jauks piedzīvojums.

Vīna darītava "Matilde". Foto: U. Brālēns.

Beverīnas novadā, Trikātas šokolādes ražotnē R Chocolate, varēsiet ne tikai izvēlēties prasmīgu meistaru gatavotus šokolādes gardumus, bet arī radīt savu īpašo dāvanu – savu šokolādi.

Pašu gatavota dāvana svētkos vienmēr būs sirsnīgāka un mīļāka!

Turpat netālu, gleznainā Trikātas ezera krastā, ražotnē Līga Nature SPA varēsiet uzzināt, kā top krēmi, izdibināt ēterisko eļļu noslēpumus, kā arī radīt krēmu sev tīkamā aromātā.

Ciemojoties Vaidavas keramikas ražotnēiemēģiniet roku māla trauku apgleznošanā! Pašu veidotais rotājums vēl ilgi atgādinās par jauko ceļojumu.

 

Bet varbūt Jūsu īstā svētku sajūta ir rodama pirtī? Matīšos, Burtnieku novadā, pirts namiņā Stārķu ligzda varēsiet baudīt pirts SPA, kur realitāte un fantāzijas sastopas smaržās, garšās un pieskārienos.

"Stārķu ligzda". Foto: pirtsnamins.lv.

Savukārt Pārgaujas novadā, Auciemā, pirtnieki aicina uz īpašu Ziedupirts rituālu, kur ķermeni var kopt ar augu berzīšiem, saņemt enerģētisko pērienu, lutinošu masāžu un izjust nomierinošus ūdens priekus.

Bet Strenču novada zemnieku saimniecība Laidavas 
piedāvā pirts priekus pārvietojamā pirtsmucā, lai
baudītu saulrietu un klausītos putnu balsīs pie Sedas purva dīķiem vai kādā citā sev tīkamā vietā. 

Lai skaisti ceļojumi un īpašas dāvanas!

Informāciju sagatavojusi:
Ilze Liepa
Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma eksperte
ilze.liepa PIE vidzeme PUNKTS lv 

27.08.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031