VPR jaunumi

Rudens brīvdienas noteikti jādodas pavadīt tuvāk dabai. Šonedēļ aicinām baudīt dabas jaukumus gleznainās Salacas krastos un apskatīt burvīgo Ziemeļvidzemes mazpilsētu Mazsalacu. #AtklājVidzemiDroši!

Sajust rudens pieskārienu varēsiet, mērojot 12 km garo Dauģēnu dabas taku. Tas būs visīstākais Salacas ielejas dabas parka baudījums. Ceļojumu var sākt no Ramatas puses ar gājienu pa neskartāku dabu un noslēgt ar krāšņu galapunktu - Skaņākalna parku. Var doties arī pretējā virzienā.

Dauģēnu dabas taka. Foto: mazsalaca.lv. 

Ja šāds pārgājiens ceļotājiem ir par garu, tad Skaņākalna dabas taka gan ir noteikti jāizstaigā. Tur jāaplūko Bezdelīgu un Neļķu klintis, jāuzzin, kas ir Skābumbaļla un Velna kancele, kā arī jāpārbauda atbalss pie Skaņākalna klints, uzdodot jautājumu: “Ādam, kas ir tava sieva?“

Neļķu klintis. Foto: mazsalaca.lv.

Skaņaiskalns. Foto: mazsalaca.lv. 

Vai zinājāt, ka latviešu spēlfilmā “Mans draugs - nenopietns cilvēks” redzamās koka skulptūras, kuras pagrabiņā grieza leģendārā aktiera Ēvalda Valtera atveidotais varonis (vecais Čakāns), ir aplūkojamas Mazsalacas novada muzejā? To autors ir koktēlnieks Valters Hirte. Jāiet raudzīt velnus un citas figūriņas, kuras pats meistars dēvēja par “kloņģīšiem”!

V. Hirtes koka skulptūru kolekcija. Foto:mazsalaca.lv.

Pēc pastaigas varēsiet gardi paēst pusdienas Mazsalacas centra kafejnīcā Miks. Varat arī izmantot iespēju pasūtīt savu īpašo maltīti, sazinoties ar Ēdiendari. Bet varbūt jūs izvēlēsieties baudīt nelielas uzkodas mājīgajā Tējas un kafijas istabā?

       

No kreisā augšējā stūra: kafejnīca "Miks", "Ēdiendaris", "Tējas un kafijas istaba". Foto: mazsalaca.lv.

Ja vēlaties Salacas upes skaistumu atklāt vēl labāk, tad jādodas laivu braucienā. Septembris ir lielisks laiks laivošanai – ir pietiekams ūdens līmenis, ūdens ir siltāks kā pavasarī, un upes krastos augošo koku lapas jau krāsojas rudenīgos toņos. Šeit ideja iedvesmai laivošanai Salacā.

Lai skaistiem piedzīvojumiem bagātas brīvdienas!

Informāciju sagatavojusi:
Ilze Liepa
Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma eksperte
ilze.liepa PIE vidzeme PUNKTS lv 

10.09.2020

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930