VPR jaunumi

Brīvdienās jābrauc aplūkot gleznainās Vidzemes ainavas. Meklējot krāšņus dabas skatus, aicinām doties #AtklājVidzemiDroši vienas dienas izbraucienā uz Priekuļu novadu! Varbūt jūs nemaz nezināt, cik tas ir bagāts ar dažādiem dabas brīnumiem?

Ceļotājus vilina majestātiskās Ērgļu klintis, kā arī noslēpumainā Lielā Ellīte, bet Gaujas krastu mežos noslēpušās Līču- Laņģu klintis - atliek vien izvēlēties, kurp doties un ko apskatīt!

Ērgļu klintis. Foto: visit.priekuli.lv.

Lielā Ellīte. Foto: visit.priekuli.lv.

Līču-Laņģu klintis. Foto: visit.priekuli.lv. 

Priekuļu novada skaistās vietas varat arī iepazīt, spēlējot piedzīvojumu spēli  Priekuļu aicinājums vai izzinot  Citādu Veselavu interaktīvā orientēšanās spēlē. 

Veselavas muiža. Foto: visit.priekuli.lv.

Septembris ir Dzejas dienu mēnesis, un tāpēc iesakām apmeklēt  dzejnieka Eduarda Veidenbauma memoriālo muzeju  Kalāči. Katrs no mums taču skolas laikā ir mācījies no galvas kādu Veidenbauma dzejoli. Kādam palikušas atmiņā rindas - "Mosties, mosties reiz, svabadais gars, /Celies un salauzi kalpības spaidus ..", bet  kādam citam -  "Jo vēders - dievs visaugstākais, /Un katris pats sev tuvākais,/ Tiklīdz kā izsalcis." 

 

Eduarda Veidenbauma memoriālais muzejs "Kalāči". Foto: visit.priekuli.lv.

Kad pienācis laiks pusdienot, dodieties uz kādu no Priekuļu novada ēdināšanas uzņēmumiem. Taču, ja vēlaties kaut ko īpašu, tad visgardākie būs pašu rokām gatavotie pīrāgi Maizes mājā "Krūmiņi", foreļu audzētavā Sillakas noķertā zivs un Sieru meistares Jeļenas saimniecībā sietais siers. Neaizmirstiet, ka viesošanos lauku saimniecībās ir iepriekš jāpiesaka!  

 

No kreisā augšējā stūra: maizes māja “Krūmiņi”, foreļu audzētava "Sillakas", "Siera meistares Jeļenas saimniecība". Foto: visit.priekuli.lv.

Lai jaukas brīvdienas!

Informāciju sagatavojusi
Ilze Liepa
Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma eksperte
ilze.liepa PIE vidzeme PUNKTS lv 

16.09.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031