VPR jaunumi

No 22. februāra līdz 26. februārim jau trešo gadu tiek organizēta Vidzemes inovāciju nedēļa. Šogad, izmantojot priekšrocības, ko piedāvā pasākumu organizēšana tiešsaistē, sabiedrībai tiek piedāvāti vismaz 20 dažāda veida pasākumi, kuros piedalīties, neizejot no mājas. Interesenti aicināti stiprināt zināšanas, iedvesmoties no citiem inovatoriem, kā arī kopīgi attīstīt jaunas idejas, apmeklējot seminārus, darbnīcas, digitālās tūres, konferences u.c. veida pasākumus, kas pielāgoti tiešsaistes formātam.

Aicinām iepazīties ar Vidzemes inovāciju nedēļas 2021 plašo pasākumu programmu VIDEO ielūgumā.

 

 

Šogad Vidzemes inovāciju nedēļas koncepta autors  – Vidzemes plānošanas reģions – piecu dienu pasākumu maratonu tiešsaistē atklās ar iedvesmas semināru, tajā akcentējot potenciālu, ko krīzes laikā var izmantot gan uzņēmējdarbības sektorā, gan valsts pārvaldē. Pasākuma ietvaros tiks piedāvāta ne tikai teorija, bet arī praktiski piemēri, kas pārbaudīti darbībā. Atklāšanas pasākums notiks pirmdien, 22. februārī plkst. 10:00 tiešsaistes platformā ZOOM.

Šobrīd savus pasākumus Vidzemes inovāciju nedēļai pieteikuši LIAA Madonas biznesa inkubators, Valmieras Attīstības aģentūra, RTU Cēsu studiju un zinātnes centrs, Valsts izglītības un attīstības aģentūra, Latvijas Valsts mežzinātnes institūts Silava, Latvijas IT klasteris, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Valsts kanceleja, Valmieras pilsētas pašvaldība, Gulbenes novada pašvaldība, Valmieras koprades darbīca DARE, Vidzemes uzņēmējdarbības centrs, Vidzemes Augstskola.

Pasākumus organizēs arī vairāki starptautiska mēroga projekti, piedāvājot vidzemniekiem zināšanas, kas apkopotas, strādājot kopā jomas ekspertiem – pārrobežu pārgājiena maršruts “Meža taka”, līdzdalības budžeta procesa attīstītāji “EmPaci”, gudru energoresursu izmantošanas rosinātāji “SmartLiving” un starptautiskā brokeru tīkla radītāji “GoSmart BSR”.   

Informācija par visiem Vidzemes inovāciju nedēļas pasākumiem skatāma mājaslapas http://innovation.vidzeme.lv sadaļā Pasākumi. Pasākumu apmeklējums ir bez maksas, bet vairumā gadījumu nepieciešama iepriekšēja reģistrēšanās.

Ņemot vērā, ka pasākumu klāsts arvien vēl papildinās, aicinām regulāri apmeklēt Vidzemes inovāciju nedēļas mājaslapu, kā arī izmantot iespēju pierakstīties jaunumu saņemšanai.

Vidzemes inovāciju nedēļas 2021 lieldraugi - Vidzemes Augstskola, televīzijas kanāls Re:TV, reģionālais laikraksts “Druva” un reģionālais laikraksts “Liesma”.

 

Par Vidzemes inovāciju nedēļu

Kopš 2019. gada Vidzemes plānošanas reģions ik gadu februāra pēdējā nedēļā organizē Vidzemes inovāciju nedēļu. Iniciatīva aizsākta, aicinot vidzemniekus iedzīvināt inovācijas kultūru.

Pasākumi, kas tiek organizēti visā reģiona teritorijā, palīdz mainīt sabiedrības priekšstatus par to, kas īsti ir inovācijas, kādiem nolūkiem tās lieto, kas nepieciešams, lai tās iedzīvinātu un vai tiešām tās ir ļoti dārgas.

Piecu dienu laikā Vidzemē notiek virkne pasākumu, rosinot esošos un topošos darbiniekus, uzņēmējus, vadītājus saskatīt inovāciju potenciālu savā ikdienā.

Vidzemes inovāciju nedēļā noderīgu informāciju un iedvesmu var rast ikviens – gan gados jauns, gan pieredzējis, gan uzņēmējs, gan publiskās pārvaldes pārstāvis, tostarp tie, kas jau iemēģinājuši roku inovāciju iedzīvināšanā un var dalīties pieredzē, gan arī tie, kuri vēlētos mēģināt

Reizēm vajag iedrošināt, reizēm – satikt pareizos cilvēkus, reizēm – gūt apstiprinājumu, ka ir laiks rīkoties!

 

Jautājumiem: Ineta Tauriņa, VIN2021 pasākumi ineta.taurina PIE vidzeme PUNKTS lv

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, VIN2021 komunikācijas vadītāja, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību vadītāja anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv

09.02.2021

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031