VPR jaunumi

Vidzemes reģionā darbu uzsāk jauna koordinatore remigrācijas jautājumos - Rita Merca. Viņa būs tā, kas turpmāk sniegs informatīvu atbalstu remigrantiem. R. Merca tiem, kuri interesējas par atgriešanos un pārcelšanos uz dzīvi atkal Latvijā (Vidzemē), izveidos personalizētos piedāvājumus, kas var skart plašu tēmu loku - nodarbinātību, pārkvalificēšanās iespējas, izglītības nodrošinājumu bērniem, latviešu valodas apguvi, sociālās garantijas, mājokļa atrašanu un kreditēšanas iespējas, saimnieciskās darbības uzsākšanu, kā arī dažādus citus sadzīves jautājumus.

R. Mercai, jaunajai remigrācijas koordinatorei Vidzemē, ir ilggadēja pieredze starptautisko sakaru jomā pašvaldībās un projektu vadībā Vidzemes plānošanas reģionā. Viņai piemīt prasme veidot kontaktus un darboties multikulturālā vidē. Savukārt darbs pašvaldībā ir devis zināšanas par iedzīvotāju vajadzībām un iesaisti pašvaldību attīstības procesos. No 2008. gada R. Merca vada Ziemeļeiropas mazo pašvaldību sadarbības tīklu "Innovation Circle Network", kur viens no darbības virzieniem ir veidot dzīvei, darbam un atpūtai pievilcīgas vietas.

R. Merca uzsver: "Mani vienmēr ir interesējusi Latvijas diasporas dzīve un latviskuma uzturēšana citās valstīs. Remigrācijas koordinatora darbā vēlos palīdzēt emigrācijā mītošajiem vidzemniekiem rast ceļu mājup. Ceru, ka mana palīdzība un padoms motivēs kādu pieņemt izšķirošu lēmumu - atgriezties dzimtenē. Amerikāņu politiķis un orators Les Brauns reiz teicis: "Palīdzi citiem sasniegt viņu sapņus un Tu sasniegsi savējos.""

Tiem, kuri plāno vai ir jau izlēmuši atgriezties Latvijā, Vidzemē, sev nepieciešamo informāciju iespējams iegūt, sazinoties ar remigrācijas koordinatoru Vidzemē - rakstot remigracija PIE vidzeme PUNKTS lv vai zvanot pa tālr. +371 29374285 (Darbadienās no plkst. 9.00 līdz 17.00).

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Vidzemes plānošanas reģions realizē funkciju "Diasporas likuma normu īstenošana (Atbalsta pasākums remigrācijas veicināšanai "Reģionālās remigrācijas koordinators")".

Informāciju sagatavoja: Zane Kaķe, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, zane.kake PIE vidzeme PUNKTS lv

 

 

CITAS VIDZEMES REMIGRĀCIJAS ZIŅAS

--

18.02.2021

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031