VPR jaunumi

28. maijā notika Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes sēde, kurā skatāmie jautājumi skāra plānotās izmaiņas reģionu administratīvajās robežās. Padomes locekļi tika informēti par nepieciešamību veikt Vidzemes plānošanas reģiona Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas  2030. gadam aktualizāciju un apstiprināt aktualizācijas darba uzdevumu, kā arī pagarināt Attīstības programmas 2021.-2027. gadam izstrādes termiņu, vienlaikus precizējot darba uzdevumu arī šim dokumentam.

 

Jautājums aktualizēts saistībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavoto Ministru kabineta noteikumu projektu “Noteikumi par plānošanas reģionu teritorijām”, kurā noteikts, ka Vidzemes plānošanas reģionā papildus esošajam teritorijām ietilps arī jaunveidojamie Limbažu  un Ogres novadi.

Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas aktualizācija nepieciešama, lai stratēģijā iekļautu arī jauno teritoriju nozīmīgākos telpiskos un ilgtspējas aspektus. Vienlaikus tiks saglabāti jau iepriekš izvirzītie Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2030. gadam stratēģiskie mērķi. Savukārt Attīstības programmas termiņa pagarinājums nepieciešams, lai atbilstoši stratēģijai pilnveidotu attīstības programmas projektu, tajā integrējot arī ar piekrastes attīstību saistītus aspektus.

Lēmums par Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas aktualizēšanu stāsies spēkā  līdz ar Ministru kabineta noteikumu stāšanos spēkā, kas plānots 1.jūlijā.

Jāpiebilst, ka š.g. 28. maijā Satversmes tiesa pieņēma spriedumu lietā par plānoto Varakļānu novada pievienošanu Rēzeknes novadam un to atzina par neatbilstošu Satversmei, kā rezultātā Varakļānu novads arī turpmāk iekļausies Vidzemes plānošanas reģiona administratīvajā teritorijā.

Sēdes laikā Attīstības padome apstiprināja VPR publisko pārskatu par 2020. gadu, kas ievietots mājaslapā www.vidzeme.lv.

Klātesošie lēma arī par grozījumiem VPR iekšējos noteikumos, kas nosaka kārtību, kā tiek izsniegtas speciālās atļaujas (licences) un licenču kartītes pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometriem, ņemot vērā, ka no š.g. 1. jūlija Vidzemes plānošanas reģions uzsāks atļauju izsniegšanu arī Valmieras novadā, t.sk. Valmieras pilsētā reģistrētajiem taksometra pakalpojumu sniedzējiem.

Informācija par nākamās Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdes norisi tiks precizēta.

Jautājumiem: Guna Kalniņa-Priede, VPR Administrācijas vadītāja, guna.kp PIE vidzeme PUNKTS lv

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, VPR sabiedrisko attiecību vadītāja, anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv

01.06.2021

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930