VPR jaunumi

Ņemot vērā, ka no 1. jūlija Vidzemes plānošanas reģiona administratīvā teritorija palielinājusies, 14. jūlijā Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) pārstāvji viesojās Ogres novadā un tikās ar jaunpievienotā novada pašvaldības speciālistiem. Tikšanās mērķis bija iepazīstināt Ogres novada pašvaldības pārstāvjus ar VPR attīstības plānošanas dokumentiem, tostarp kopējiem reģiona attīstības virzieniem un prioritātēm, vienlaikus noskaidrojot arī Ogres novada pašvaldības telpiskās attīstības izaicinājumus, vajadzības un ieceres.

Iegūtā informācija palīdzēs aktualizēt gan VPR ilgtspējīgas attīstības stratēģiju 2030. gadam, jo saskaņā ar apstiprināto darba uzdevumu, tajā jāintegrē arī trīs jaunpievienoto novadu – Limbažu, Ogres un Saulkrastu – telpiskās  attīstības vajadzības, gan pilnveidot izstrādes stadijā esošo VPR attīstības programmu 2021-2027. gadam

Sanāksmē  VPR pārstāvēja  Administrācijas vadītāja Guna Kalniņa-Priede un Teritoriālās plānošanas nodaļas vadītāja Ieva Kalniņa, savukārt Ogres novada pašvaldību pārstāvēja  Infrastruktūras veicināšanas nodaļas telpiskais plānotājs-galvenais speciālists lauku infrastruktūras jautājumos Jevgēnijs Duboks, kā arī  Aija Romanovska, Infrastruktūras veicināšanas nodaļas vadītāja. Ņemot vērā, ka iepriekš Ogres novads bija Rīgas plānošanas reģiona administratīvajā teritorijā, sanāksmē piedalījās arī RPR telpiskās plānošanas speciāliste Sabīne Skudra, kura iepazīstināja ar Rīgas plānošanas reģiona telpiskajiem izaicinājumiem, kā arī pārstāvji no uzņēmuma, kas nolīgti Ogres novada attīstības plānošanas dokumentu izstrādei.

Līdzīgas tikšanās plānots organizēt arī ar Limbažu un Saulkrastu novadu pārstāvjiem.

 

Jāpiezīmē, ka š.g. 6. augustā tiks apstiprināta jaunā VPR Attīstības padome, kā arī kopsapulces laikā tiks vēlēts VPR Attīstības padomes priekšsēdētājs un vietnieks. Sēde notiks Cēsu novada, Raiskuma pagasta Auciemā.

Padomes priekšsēdētājs papildus plānošanas reģiona nolikumā un citos normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei ar padomdevēja tiesībām var piedalīties Ministru kabineta sēdēs, Ministru kabineta komitejas sēdēs un valsts sekretāru sanāksmēs, kā arī pārstāv plānošanas reģionu Reģionālās attīstības apakšpadomē.

Ar š.g. 1. jūliju VPR administratīvajā teritorijā ietilpst 11 novadi – Alūksnes, Cēsu, Gulbenes, Limbažu, Madonas, Ogres, Saulkrastu, Smiltenes, Valmieras, Valkas un Varakļānu novads.

Foto: VPR vizītē Ogres novada pašvaldībā (no kreisās: Ieva Kalniņa, Guna Kalniņa-Priede, Edgars Asars, Sabīne Skudra)

 

Jautājumiem: Guna Kalniņa-Priede, VPR Administrācijas vadītāja, guna.kp PIE vidzeme PUNKTS lv

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, VPR sabiedrisko attiecību vadītāja, anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv

15.07.2021

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031