VPR jaunumi

Šonedēļ Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padome un Vidzemes plānošanas reģiona Administrācija uzsākušas organizēt ārkārtas palīdzības sniegšanu Odesas apgabalam Ukrainā.  Pašvaldību domēs tuvākajās dienās tiks lemts par finanšu līdzekļu novirzīšanu Vidzemes reģiona vienotai, efektīvai un operatīvai rīcībai, lai sarūpētu un nogādātu Odesā visnepieciešamākās lietas. Vidzemes plānošanas reģions uzņēmies pildīt koordinatora funkciju, komplektēs palīdzības sūtījumu un organizēs tā nogādi līdz galamērķim. Līdzekļu operatīvai vākšanai Vidzemes plānošanas reģions lūdzis tehnisko atbalstu labdarības organizācijai ziedot.lv, kas tuvākajā laikā atvērs ziedojumu kontu Vidzemes atbalstam Ukrainai.

 

Guntis Gladkins, VPR Attīstības padomes priekšsēdētājs: “Vidzeme ir gatava sniegt palīdzību, tas ir mazākais, ko varam darīt šajā situācijā! Katra pašvaldība vēl šonedēļ lems par finansiālu atbalstu, ko novirzīt atbalstam Odesas apgabalam Ukrainā, lai varam visi kopā sniegt koordinētu ārkārtas palīdzību – iegādāties un nosūtīt pašu nepieciešamāko. Tas, uz ko īpaši gribu vērst palīdzēt gribētāju uzmanību - jo vairāk palīdzības sniedzēju apvienojas, jo vairāk atvieglojam loģistikas procesu Ukrainā. Turklāt ir ļoti būtiski apzināt, kas konkrēti ir nepieciešams. Ir skaidrs, ka joprojām prioritāte ir drošības un aizsardzības aprīkojums, kā arī medicīniskās palīdzības sniegšanai nepieciešamais aprīkojums un medikamenti. Aicinu arī citus reģionus, pašvaldības un iedzīvotājus organizēties kopīgai palīdzības sniegšanai! Slava Ukrainai!”

Guna Kalniņa-Priede, VPR Administrācijas vadītāja: “Vēlos izteikt pateicību labdarības organizācijai ziedot.lv, kas nekavējoties atsaucās mūsu lūgumam un atvērs atsevišķu ziedojumu kontu Vidzemes palīdzībai Odesas apgabalam. Tas mums krietni atvieglos procedūru, kā ātri savākt vienviet visus Vidzemes pašvaldību atvēlētos finanšu līdzekļus. Novēlu šādu operativitāti arī mūsu valsts pārvaldei!”

Lēmums par atbalsta un palīdzības sniegšanu Odesas apgabalam Ukrainā tika pieņemts š.g. 7. marta Vidzemes plānošanas reģiona attīstības padomes ārkārtas sēdē. Sēde tika sasaukta pēc tam, kad Vidzemes plānošanas reģions no Ukrainas Odesas apgabala valsts administrācijas saņēma vēstuli, kurā tiek lūgta gan humānā palīdzība, gan jebkura cita veida palīdzība. Saziņā ar Odesas apgabala administrāciju, ir precizēts arī konkrētu vajadzību saraksts, lai palīdzība būtu mērķtiecīga un uz Odesu varētu nogādāt visnepieciešamāko.

Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padome 2019. gada 21. maijā noslēdza sadarbības līgumu ar Ukrainas Odesas apgabala valsts administrāciju. Tā ietvaros paredzēts stiprināt abu pušu sadarbību dažādās jomās, tostarp veicināt tirdzniecības, ražošanas un investīciju un cita veida ekonomiskās sadarbības attīstību.

Jautājumiem: Guna Kalniņa-Priede, VPR administrācijas vadītāja, guna.kp PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t. 29477997

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību vadītāja, anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t 29454752. 

10.03.2022

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930