VPR jaunumi

No 3. līdz 5. jūnijam, godinot senās Hanzas savienības vērtības, Igaunijas pilsētā Vīlandē risinājās Hanzas dienas. Ar savu piedalīšanos svētkus kuplināja arī Latvijas Hanzas pilsētas – Cēsis, Straupe un Valmiera. Tās pasākuma apmeklētājus iepazīstināja ar savu tūrisma piedāvājumu. Svētku tirgū bija klāt arī Vidzemes plānošanas reģiona un Siguldas novada pašvaldības pārstāves. Viņas Straupes stendā popularizēja pārrobežu tūrisma maršrutu “Via Hanseatica” Vidzemē, kā arī iepazīstināja ar jaunizdotajiem tūrisma materiāliem (diviem ceļvežiem), kuri aicina tūrisma ceļa “Via Hanseatica” pieturvietās viesoties gan ģimenes ar bērniem, gan nesteidzīgas atpūtas cienītājus.

Vīlandes Hanzas dienu viesi varēja baudīt bagātīgu kultūras programmu, tirgū iegādāties igauņu amatnieku darinājumus un pārtikas ražotāju gardumus. Vidzemes tūrisma speciālisti iepazīstināja interesentus ar tūrisma piedāvājumu pilsētās un apkārtnē. Šeit veiksmīgi iekļāvās arī “Via Hanseatica”, stāstot par tūrisma iespējām septiņos novados, kuri ietilpst maršruta teritorijā.

(No kreisās) Siguldas novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Monta Lūsare un VPR tūrisma eksperte un “Via Hanseatica” koordinatore Latvijā Ilze Liepa Vīlandes Hanzas dienās 

Interese par ciemošanos Vidzemē un “Via Hanseatica” tūristu piesaistes vietās bija liela. Pie stenda pulcējās interesenti, kuri jau plāno savas vasaras brīvdienas un izvērtē arī iespēju atpūsties Latvijā. Viņi izrādīja interesi par tūrisma ceļa tuvumā esošajiem tūrisma objektiem un populārākajām apmeklētāju piesaistes vietām. Daudziem Vidzemes populārie tūrisma objekti un galamērķi jau ir labi zināmi, tāpēc viņi labprāt uzklausīja ieteikumus par iespējām apmeklēt mazāk pazīstamas vietas tūrisma ceļā “Via Hanseatica”. Interese bija par daudzveidīgo aktīvo atpūtu (riteņbraukšana, garo distanču pārgājieni, laivošana) un piedāvājumu gardēžiem “Taste HansEATica”. Igauņi pozitīvi novērtēja Via Hanseatica jaunajos ceļvežos iegūstamo informāciju.

Tūrisma maršruta “Via Hanseatica” izdevumi igauņu auditorijai

Tūrisma maršruts “Via Hanseatica” ir pārrobežu tūrisma maršruts, kas savieno Igauniju un Latviju. Tā uzturēšanā Latvijas teritorijā sadarbojas Cēsu, Limbažu, Saulkrastu, Siguldas, Smiltenes, Valkas un Valmieras novadu pašvaldības un Vidzemes plānošanas reģions.

Jautājumiem: Ilze Liepa, tūrisma eksperte Vidzemes plānošanas reģionā, ilze.liepa PIE vidzeme PUNKTS lv

Informāciju sagatavojusi: Zane Kaķe, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste, zane.kake PIE vidzeme PUNKTS lv

07.06.2022

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930