VPR jaunumi

Tuvojoties Eiropas Jaunatnes gada noslēgumam, aizvadīta pēdējā EUROPE DIRECT Vidzeme pasākumu cikla “Iedvesmojies no jaunieša” saruna. Vairāk nekā 60 jauniešu no tuvākiem un tālākiem Vidzemes novadiem šī gada laikā kopā smēlušies iedvesmu lieliem darbiem, diskutējuši un klausījušies, kā atrast sevi un nepadoties sava biznesa veidošanā.

Šis pasākums bija ceturtais no četriem “Iedvesmojies no jaunieša” pasākumiem. Tie šogad notikuši Liepā, Staicelē, Burtniekos un Ķegumā, ciemos uzņemot Niklāvu Mičuli, Artu Veipu un Sindiju Bokāni. Pasākumu mērķis – savest kopā jaunos uzņēmējus, influencerus un aktīvistus ar jauniešiem no mazāk apdzīvotām Vidzemes teritorijām, lai kopīgi meklētu katram savu ceļu uz izaugsmi.

No katra ciemiņa jaunieši guvuši vērtīgas atziņas. “Ir ļoti grūti pārspēt cilvēku, kurš nekad nepadodas, tāpēc visu laiku vajag iet un darīt, par spīti visiem,” tā Niklāvs, stāstot par veidiem kā cīnīties un reaģēt uz naidīgiem komentāriem. Savukārt Arta mudināja jauniešus padomāt un pastāstīt par saviem iedvesmas avotiem, nākotnes iecerēm un deva iedvesmu un motivāciju vienmēr pieturēties pie tā, kas patīk, neklausoties citu negatīvajos viedokļos. “Dariet to ko mīlat! Ja jūs izvēlēsieties ceļu, ko vēlas jūsu vecāki, jums vienā brīdī aptrūksies iekšējais resurss un jūs izdegsiet,” ieteica Arta.

Sindija Bokāne aicināja jauniešus Ķegumā un Burtniekos būt aktīviem, iesaistītes iespējami daudz aktivitātēs, tai pat laikā pieturoties pie vienas jomas. “Skolā es vienmēr biju tā meitene, kura interesējās ne tikai par to, cikos sākas un beidzas lekcijas, bet ko es vēl varu darīt, lai gūtu maksimāli lielu pieredzi!” tā Sindija.

Pasākums organizēts projektā “EUROPE DIRECT Vidzeme”, Eiropas Jaunatnes gada ietvaros. EUROPE DIRECT Vidzeme, ar filiālēm Cēsīs un Valmierā, galvenais uzdevums ir sniegt iedzīvotājiem Vidzemē savlaicīgu un objektīvu informāciju par nozīmīgākajām aktualitātēm Eiropā, kā arī rosināt iedzīvotāju diskusijas par Eiropas nākotni. Tā darbības ilgums plānots līdz 2025. gadam.

Kontaktinformācija saziņai:

EUROPE DIRECT Vidzeme vadītāja Maija Rieksta, e-pasts: maija.rieksta PIE vidzeme PUNKTS lv vai eiropassavieniba PIE vidzeme PUNKTS lv

Mājas lapa: http://www.vidzeme.lv/lv/europe_direct_vidzeme

Facebook konts: https://www.facebook.com/EuropeDirectVidzeme

Informāciju sagatavoja: Marta Riekstiņa, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, e-pasts: marta.riekstina PIE vidzeme PUNKTS lv

Bezmaksas tālrunis saziņai ar EUROPE DIRECT centru (Briselē): 00800 67891011 (tikai no fiksētās tālruņa līnijas).

EUROPE DIRECT Vidzeme darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisija.

30.11.2022

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031