VPR jaunumi

Kopš 2022. gada janvāra Vidzemes plānošanas reģions vada Inovāciju pārneses darba grupu Baltijas jūras valstu reģionu sadarbības organizācijā (BSSSC). Šī gada laikā norisinājušās septiņas tiešsaistes tikšanās, kurās uzstāties aicināti dažādu jomu augsta mēroga eksperti. Piedalīties darba grupās aicināts jebkurš interesents, piesakoties ŠEIT.

Inovāciju pārneses darba grupas ietvaros Baltijas jūras reģiona (BJR) pārvaldes institūciju, izglītības iestāžu un citu ieinteresēto pušu pārstāvji satiekas, lai kopīgi apmainītos ar zināšanām, idejām, kontaktiem, iedvesmotos un diskutētu par labās prakses piemēriem un to ieviešanu reģionālā līmenī. Šāda veida pieeja ir efektīvs veids, kā stiprināt sadarbību un sekmēt uz reģionu attīstību vērstu inovāciju politiku.

Šī gada laikā pārrunāti Interreg Baltijas jūras reģiona programmas uzstādījumi, dabas risinājumu attīstība, kosmosa datu izmantošana, zaļo investīciju aspekti, Jaunais Eiropas Bauhaus, kā arī vērtību ķēžu pieeja inovāciju atbalsta instrumentu izveidei reģionos.

“Inovācijas atnāk pie sagatavota prāta! Kā sagatavot prātu? Uzturot sevī un savās organizācijās zinātkāri, mācoties, klausoties par ko sūdzas jūsu klienti vai mērķa grupas, analizējot labos piemērus un arī neveiksmīgus risinājumus, veidojot attiecības ar visdažādāko jomu pārstāvjiem. Tieši tas ir Inovāciju pārneses darba grupas uzdevums – atraisīt Baltijas jūras reģiona organizāciju un indivīdu inovācijas garu, piedāvājot platformu, kur sagatavot savus prātus un gūt idejas jauniem sadarbības projektiem!” uzsver Inovāciju pārneses darba grupas vadītāja, Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja vietniece Inese Suija-Markova. 

 

Darba grupu ietvaros secināts, ka vislielāko interesi nosauktajās tēmās izrādījuši tieši valsts sektora pārstāvji. Latviju pārstāvējuši dalībnieki no Vidzemes plānošanas reģiona, Cēsu novada pašvaldības, Vides risinājumu institūta, Ziemeļu Ministru padomes biroja Latvijā, Eiropas Inovāciju padomes un Rīgas Tehniskās universitātes Inovāciju un uzņēmējdarbības vadības katedras.

Nākamā BSSSC Inovāciju pārneses darba grupa plānota 2023. gada 25. janvārī, kad klausīsimies un diskutēsim par inovāciju un klimata izaicinājumiem. Interesentus pieteikties aicinām ŠEIT.

Jautājumiem: Inese Suija-Markova, Inovāciju pārneses darba grupas vadītāja, Attīstības padomes priekšsēdētāja vietniece Vidzemes plānošanas reģionā, e-pasts: inese.suija PIE cesis PUNKTS lv 

Informāciju sagatavoja: Marta Riekstiņa, Sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, e-pasts: marta.riekstina PIE vidzeme PUNKTS lv 

06.12.2022

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930