VPR jaunumi

Marta mēnesī EUROPE DIRECT Vidzeme aicināja skolēnus visā Vidzemes reģionā startēt konkursā “Kas mums ir Eiropas Savienība? Kas mēs esam Eiropas Savienībai?”, ar mērķi veicināt skolēnu izpratni par Eiropas Savienības (ES) vērtībām, kā arī pievērst pedagogu uzmanību ES jautājumiem skolās. Konkursa ietvaros ekspertu komisija izvēlējusies divus labākos darbus, kā veidotāji ieguvuši apmaksātu braucienu uz kādu no pašu izvēlētām ES mājas nodarbībām visai klasei.

Konkursā tika vērtēts, kā un cik radoši skolēni spēj atspoguļot savas sajūtas par Eiropas Savienību un viņu lomu tajā. Uzvarētāji tika noteikti divās atsevišķās grupās: 4.–6.klašu posmā un 7.–9. klašu posmā. Ļoti sīvā konkurencē par konkursa uzvarētājiem tika atzīti Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolas 6. klases skolēni Marta Brante Tomass, Gustavs Celenbergs, Jānis Kozuliņš, Emīls Jurka, Amanda Skaistkalne, Justs Krūmiņš un Estere Līga Zariņa, skolotājas Sarmītes Apines pavadībā un Valmieras Valsts ģimnāzijas 9.a klases skolnieces Vineta Arta Ķirse un Beatrise Silanža, kuras atbalstīja skolotāja Ineta Amoliņa.

“Mūsuprāt, Eiropas Savienība mums ir mūsu drošība, mūsu patvērums un aizsardzība. Mēs esam maza valsts, ar mazu iedzīvotāju skaitu, taču Eiropas Savienība stiprina mūsu Latvijas Nacionālos bruņotos spēkus, atbalstot finansiāli, gan daloties pieredzē un zināšanās,” tā Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolas skolēni.

Konkurss organizēts projekta “EUROPE DIRECT Vidzeme” ietvaros. EUROPE DIRECT Vidzeme, ar filiālēm Cēsīs un Valmierā, galvenais uzdevums ir sniegt iedzīvotājiem Vidzemē savlaicīgu un objektīvu informāciju par nozīmīgākajām aktualitātēm Eiropā, kā arī rosināt iedzīvotāju diskusijas par Eiropas nākotni. Tā darbības ilgums plānots līdz 2025. gadam.

Kontaktinformācija saziņai: Maija Rieksta, EUROPE DIRECT Vidzeme vadītāja, e-pasts: maija.rieksta PIE vidzeme PUNKTS lv vai eiropassavieniba PIE vidzeme PUNKTS lv

Mājas lapa: http://www.vidzeme.lv/lv/europe_direct_vidzeme

Facebook konts: https://www.facebook.com/EuropeDirectVidzeme

Bezmaksas tālrunis saziņai ar EUROPE DIRECT centru (Briselē): 00800 67891011 (tikai no fiksētās tālruņa līnijas).

EUROPE DIRECT Vidzeme darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisija.

Informāciju sagatavoja: Marta Riekstiņa, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, e-pasts: marta.riekstina PIE vidzeme PUNKTS lv

06.04.2023

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930