Arhīva kalendārs

« February 2017 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 

Attālo un mazāk apdzīvoto pašvaldību atbalstam ir tikpat būtiska nozīme kā reģionālajiem un nacionālajiem centriem – par to liecināja Norvēģijas ekspertu un Vidzemes pašvaldību pārstāvju diskusija Auciemmuižā, Pārgaujas novadā. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) rīkotajā seminārā 26. janvārī savu skatījumu uz attālināto un mazāk apdzīvoto pašvaldību atbalstu sniedza norvēģu kolēģi no Lauku attīstības kompetences centra (Center of Competence on Rural Development) un Finnmarkas apgabala pašvaldības.

Norvēģu pieredze rāda, ka atbalsts mazajām un attālinātajām pašvaldībām ļauj pilnvērtīgāk izmantot tajās esošos resursus. Šajās pašvaldībās ir potenciāls izaugsmei, bet, nesniedzot papildus atbalstu, iespējas paliek neizmantotas, tādējādi tiek kavēta līdzsvarota valsts un reģionu attīstība. Atsevišķu pašvaldību attīstība nevar notikt atrauti no citām pašvaldībām un valsts, līdz ar to ir būtiski, ka pastāv spēcīgs reģionālais pārvaldes līmenis ar valsts deleģētām funkcijām un atbilstošu finansējumu reģiona attīstībai.

VPR vienmēr ir apliecinājis gatavību realizēt reģionālās attīstības funkciju un nepieciešamību ieviest valsts reģionālās attīstības finanšu programmu, kas tiek realizēta katrā reģionā atbilstoši reģiona attīstības programmai, kā arī iesaistīties sarunās par jaunu funkciju pārņemšanu no ministrijām un citām tiešās pārvaldes institūcijām. Kā iepriekš atzinušas tās ministrijas, kuras izvēlējās sadarboties ar plānošanas reģioniem, funkciju deleģēšana ir bijusi veiksmīga, tomēr turpināta netiek.

Lielāks valsts atbalsts mazajām un attālinātajām pašvaldībām ir būtisks arī tāpēc, ka tām ir sarežģītāk piedalīties Eiropas Savienības fondu projektu konkursos un piesaistīt investīcijas savas attīstības veicināšanai. Tādējādi tieši šīs pašvaldības ir vairāk atkarīgas no valstī īstenotās reģionālās politikas. Diemžēl šobrīd valsts reģionālā politika galvenokārt ir vērsta tikai uz nacionālas un reģionālas nozīmes centru attīstību.

Norvēģu kolēģi iepazīstināja ar veidiem, kādos valsts budžeta līdzekļi ļauj veicināt mazo un attālināto pašvaldību izaugsmi. Šo vietu attīstībā ļoti nozīmīga ir kopienu attīstības kapacitātes veicināšana, līdzdarbošanās novada aktivitātēs kopējo mērķu labā un dzīves kvalitātes veicināšana, ko apliecināja arī norvēģu kolēģu sniegtā pieredze. Tai pat laikā šajās teritorijās ļoti nozīmīga ir vietas vērtības palielināšana, izmantojot esošos dabas resursus. Tāpat šo vietu attīstībai viens no būtiskiem izaicinājumiem ir tēla veidošana, kur labi varētu noderēt norvēģu kolēģu ieteiktā pieredze. Mazajās pašvaldībās lielāka nozīme ir sociālajam kapitālam, radot jaunas sadarbības formas ar plašāku sabiedrības iesaisti un attīstot vietējās pašvaldības teritoriju. Reģionālais atbalsts ir nozīmīgs, lai stiprinātu vairāku pašvaldību sadarbību un veicinātu dažādu viedokļu iesaisti.

Norvēģijas ekspertu ziņojums un pieredze bija īpaši vērtīga, ņemot vērā līdzīgos izaicinājumus reģionu attīstībā – centralizācijas tendences un attīstības atšķirības starp dažādiem reģioniem. Diskusija tika rīkota Norvēģijas finanšu instrumenta programmas LV07 “Kapacitātes stiprināšanas un institucionālā sadarbība starp Latvijas un Norvēģijas valsts institūcijām, vietējām un reģionālām iestādēm” projekta “Reģionālās politikas aktivitāšu īstenošana Latvijā un reģionālās attīstības pasākumu izstrāde” (projekta Nr. 4.3-24/NFI/INP-001) ietvaros.

Papildu informācija:

Ieva Kalniņa

Teritoriālās plānošanas nodaļas vadītāja

E-pasts: ieva.kalnina PIE vidzeme PUNKTS lv

Tālrunis: +371 64116006

Vidzemes plānošanas reģions (VPR) 2016. gadā uzsāka Eiropas Savienības Baltijas jūras stratēģijas (EUSBSR) mūžizglītības jomas parauginiciatīvu (flagship initiative) BSR “SMART LIFE”. Šajā iniciatīvā aktīvi sadarbojas partneri no Latvijas, Lietuvas, Zviedrijas un Vācijas, lai kopīgi identificētu nepieciešamos uzlabojumus mūžizglītības jomā un strādātu pie to ieviešanas Baltijas jūras reģionā.

 

Pagājušajā nedēļā iesaistītās puses tikās jau trešo reizi, šoreiz sanāksme notika Viļņā (Lietuvā). Sanāksmes mērķis bija aplūkot aktualitātes mūžizglītības jomā, iepazīties ar atsevišķiem pētījumiem un mūžizglītības risinājumiem, kā arī pārrunāt projekta pieteikuma izstrādi par mūžizglītības sasaisti ar viedās specializācijas jomām, kas tiek gatavots uz Interreg Baltijas jūras reģiona programmas projektu sagatavošanas fonda konkursu.

Sanāksmes ievaddaļā klātesošie iepazinās ar Lietuvas darba tirgus raksturojumu un sasaisti ar ekonomiku. Sanāksmes turpinājumā Šauļu Universitātes doktorante Rasa Reizgevičiene iepazīstināja ar pētījumu par darba tirgum nepieciešamajām zināšanām un prasmēm. Ir vērojamas divējādas situācijas – ir darbinieki ar ļoti konkurētspējīgām un vērtīgām prasmēm, bet tās netiek pielietotas viņu darba vietās, jo amati ir ar zemāku un ar neatbilstošu kvalifikāciju. Otra situācija – darbinieka zināšanas un kompetences ir pārāk zemas un neatbilstošas konkrētajam amatam un ir nepieciešams celt kvalifikāciju. Šādos gadījumos ir jānodrošina atbilstošs mūžizglītības programmu piedāvājums, ņemot vērā darba tirgus un uzņēmumu vajadzības.

Savukārt piemēru moderno tehnoloģiju sasaistei ar esošo mūžizglītības piedāvājumu minēja Dr. Atis Kapenieks, proti, Latvijas – Lietuvas pārrobežu projekta „ebig3” ietvaros ir izstrādāta inovatīva tālmācības sistēma eBig3 un 11 tālmācības kursi, kuros bez maksas var mācīties ikviens cilvēks, kam pieejams dators ar interneta pieslēgumu, televizors un mobilais telefons. Ir izveidoti vienpadsmit tālmācības kursi: profesionālā saziņa, uzņēmējdarbības pamati, informācijas sabiedrība un tāldarbs, dators iesācējiem, dators lietotājiem, ainava dārzā, atjaunojamo meža resursu izmantošana, latviešu – lietuviešu saziņa, 23 lietas biznesa iesācējiem, interneta mārketings un reklāma, sociālie tīkli biznesa iesācējiem. Visu tālmācības kursu izstrādē piedalījušās sešas universitātes (Rīgas Tehniskās universitāte, Liepājas Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Daugavpils Universitāte, Kauņas Tehniskā universitāte, Šauļu Universitāte) un Utenas darba tirgus mācību centrs.

Tāpat dalībnieki aizsāka diskusiju par sadarbības platformas izstrādi mūžizglītības jomā, ar mērķi veicināt pieredzes apmaiņu un zināšanu pārnesi starp iesaistītajām pusēm. Klātesošajiem bija iespēja iepazīties ar jau funkcionējošu platformu ES Baltijas jūras stratēģijas parauginiciatīvas “School 2 Work” piemēru. Šis ir viens no jautājumiem, kas tiks detalizētāk diskutēts kādā no nākamajām tikšanās reizēm.

Darbs mūžizglītības jomas attīstībā turpinās – plānots iniciatīvas attīstībā iesaistīt citas dažādu līmeņu ieinteresētās puses – vietējā un nacionālā līmenī, publiskajā un privātajā sektorā. Nākamā darba grupas sanāksme notiks 2017. gada jūnijā.

Papildu informācija:

Lelde Ābele

Projektu vadītāja

E-pasts: lelde.abele PIE vidzeme PUNKTS lv

Tālrunis: +371 64219022

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) organizētajā konferencē “Atvērtās tehnoloģijas izaugsmei” tika svinīgi pasniegtas Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas gada balvas par ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā un popularizēšanā. Balva tika pasniegta 3 nominācijās: Atvērtākā iestāde, Izcilākais tehnoloģiju risinājums biznesā, kā arī Būtiskākais ieguldījums  tehnoloģiju popularizēšanā.

Vidzemes plānošanas reģions saņēma atzinību kategorijā Atvērtākā iestāde par atvērtības principu ievērošanu, ieviešot projektu "SDI4Apps".

 

Balvu par Atvērtāko iestādi saņēma Latvijas Nacionālais arhīvs par Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva veidoto  projektu www.redzidzirdilatviju.lv,  kurā  piedāvā  ikvienam  interesentam meklēt informāciju par arhīvā uzkrātajiem kinodokumentiem un videodokumentiem, kā arī skatīties vietnē publicētos video. Atzinības par atvērtības principu ievērošanu saņēma Ventspils Digitālais centrs un Vidzemes  plānošanas reģions.

Gada balvu par Būtiskāko ieguldījumu tehnoloģiju popularizēšanā saņēma Ernests Gabrāns – par atvērtā pirmkoda tehnoloģijas Drupal popularizēšanu, Drupal kopienas izveidi Latvijā, aktīvu darbību Drupal kopienā, iniciējot un organizējot pasākumus ne tikai vietējā, bet arī starpvalstu līmenī, kā arī par sniegto atbalstu IKT studentiem, sniedzot lekcijas, nodrošinot prakses vietas un stipendijas. Pateicības par ieguldījumu atvērtu tehnoloģiju popularizēšanā saņēma Nika Aleksejava un Uldis Bojārs.

Turpretī nominācijā par Izcilāko tehnoloģiju risinājumu biznesā balvu saņēma SIA “Intelligent way” – par izstrādāto CEnOS (Connecting Engineering Open Source)  integrēšanas platformu, kas apvieno dažādas inženiermodelēšanas (CAD/CAE) atvērtā pirmkoda programmatūras. Šajā nominācija atzinību saņēma Rīgas Tehniskās universitātes Tālmācības studiju centrs un SIA “Wunderkraut Latvia”.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, atklājot Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) konferenci “Atvērtās tehnoloģijas izaugsmei”, uzsvēra, ka Latvijas digitālās politikas mērķis ir nodrošināt iespēju ikvienam izmantot informācijas un komunikāciju tehnoloģiju sniegtās iespējas, veidot uz zināšanām balstītu ekonomiku. Īpaša uzmanība digitālajā politikā ir pievērsta atvērto datu principa ieviešanai publiskajā pārvaldē, jo tā sevī ietver līdz šim nenovērtētu digitālās ekonomikas attīstības potenciālu, pārvēršot informācijas resursus, kuri rodas publiskajā pārvaldē, jaunās inovatīvās uzņēmējdarbības idejās un pakalpojumos, kas spēj palielināt ienākumus un radīt darbavietas.

Konferencē piedalījās vairāk kā 250 informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares profesionāļi, uzņēmēji, valsts, pašvaldību un izglītības iestāžu darbinieki, lai dalītos zināšanās un diskutēt par to, kā ar atvērtu tehnoloģiju palīdzību veicināt valsts, pašvaldību, izglītības iestāžu un privāto uzņēmumu izaugsmi, uzsverot drošības, privātuma, datu uzglabāšanas un pārvaldības aspektus.

Pasākuma galvenais atbalstītājs ir IBM. Pasākuma norisi atbalsta arī Squalio CC, Clusterpoint un Proact IT Latvia.  Informatīvi atbalsta LMT.

Par LATA
LATA apvieno organizācijas un privātpersonas, tajā skaitā IT piegādātājus un lietotājus, kuri saskata ekonomiskus ieguvumus no atvērtu tehnoloģiju plašākas izmantošanas Latvijā. LATA biedri un asociētie biedri ir gatavi sniegt savu ieguldījumu, lai kopīgi veidotu labvēlīgu vidi tiem Latvijas IT lietotājiem un piegādātājiem, kuri savā darbā izmanto atvērtas tehnoloģijas, tādējādi veicinot IT vajadzībām patērējamo līdzekļu ekonomiju un to atgriešanos Latvijas tautsaimniecībā.

Informāciju sagatavoja:

Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācija
e-pasts: lata PIE lata.org PUNKTS lv
www.lata.org.lv

Gada sākums ierasti ir laiks, kad notiek tūrisma izstādes. Šogad pirmo reizi ar atsevišķu stendu apmeklētājus priecēs HANSA projekts, kas piedalīsies starptautiskās izstādēs Vācijas pilsētās Hamburgā un Berlīnē. Dalība tūrisma izstādēs sekmēs mazo Hanzas pilsētu atpazīstamību starptautiskajā apritē.

Abās tūrisma izstādēs, kur būs atsevišķs HANSA projekta stends – Reisen Hamburg, Hamburgā (8.-12. februāris) un ITB Berlin, Berlīnē (8.-12. marts) – būs iespēja iepazīties ar projekta ideju un tajā iesaistīto pilsētu tūrisma piedāvājumu un atpūtas iespējām. Apmeklējot HANSA projekta stendu, būs iespēja ne tikai iegūt informāciju par pilsētām, bet arī iesaistīties dažādās aktivitātēs. Atkarībā no stenda apmeklējuma laika, viesiem būs iespēja satikt viduslaiku bruņinieku vai ietērpties Hanzas laikam raksturīgā apģērbā. Tāpat būs iespēja redzēt, kā tiek kaltas monētas un iemēģināt roku dzijas vērpšanā. Iepriecināsim arī garšas kārpiņas ar kvalitatīviem produktiem no Hanzas savienības pilsētām, un vadīsim izglītojošas un jautras spēles.

Pirms došanās uz izstādēm, iepazīstieties ar to telpu plānojumu:

-          Reisen Hamburg (HANSA projekta stends atradīsies zālē B7/413): http://www.reisenhamburg.de/en/for-visitors/visitor-service/area-plan/

-          ITB Berlin (HANSA projekta stends atradīsies zālē 18/106): http://www.itb-berlin.de/en/Visitors/ExhibitionGrounds/

Papildus informācijai aplūkojiet mūsu Facebook lapu un meklējiet jaunumus arī projekta oficiālajā mājaslapā un projekta sadaļā Vidzemes plānošanas reģiona mājaslapā. Tiekamies Vācijā!

 

Par projektu:

Sadarbojoties 11 Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas partneriem, no 2015. gada oktobra līdz 2018. gada decembrim tiek ieviests projekts “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai”. Projekts tiek īstenots ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda Centrālās Baltijas programmas 2014-2020. gadam atbalstu, un tā mērķis ir stiprināt vēsturiskās Hanzas savienības vērtības. No Latvijas projektā piedalās Cēsu Kultūras un tūrisma centrs, Kokneses, Limbažu, Pārgaujas un Kuldīgas novadu pašvaldības, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldība un Vidzemes plānošanas reģions, savukārt no Igaunijas projekta partneri ir Pērnavas un Vīlandes pilsētu pašvaldības, bet no Zviedrijas – Gotlandes reģions un Gotlandes tūrisma attīstības aģentūra “Inspiration Gotland”, kas ir arī projekta vadošais partneris.

Papildu informācija:

Rūta Vasermane

Projektu speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā

Tālr.: +371 64116007

E-pasts: ruta.vasermane PIE vidzeme PUNKTS lv

Sekmējot Latvijas un Ziemeļvalstu reģionālo sadarbību, divi Latvijas klasteri pirmo reizi piedalās Baltijas jūras reģiona klasteru atbalsta programmā “Inovāciju Ekspresis” (BSR Stars Innovation Express): Latvijas informāciju tehnoloģiju klasteris ar projektu “Latvijas un Zviedrijas MVU NVS tirgu atvēršana gudrajām tehnoloģijām” un Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klasteris, kurā viens no dibinātājiem ir arī Vidzemes plānošanas reģions, ar projektu “Starpnozaru sadarbība efektīvai un ilgtspējīgai pārtikas vērtību ķēdei Baltijas jūrā”.

Latvijas klasteri sadarbosies ar Fiber Optic Valley AB klasteri no Zviedrijas un pārtikas nozares klasteri FoodNetwork no Dānijas, sekmējot inovāciju attīstību, eksporta pieaugumu un MVU internacionalizāciju.

Latvijas klasteru dalību šajā programmā atbalsta Ekonomikas ministrija un Ziemeļvalstu Ministru padome, kopīgi šim mērķim novirzot finanšu līdzekļus 48 000 EUR apmērā.

 Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko uzsver: “Mūsu mērķis ir panākt, lai klasteri veicina nozares uzņēmumu sadarbību ne tikai Latvijas tirgū, bet arī motivē visām pusēm būt aktīvākām un atvērtākām starptautiskai sadarbībai. Tāpēc kopā ar Ziemeļvalstu Ministru padomi Latvijā esam raduši papildu iespēju klasteru internacionalizācijai. Klasteru projekti ne vienmēr ir finansiāli apjomīgi, bet uzņēmumu sinerģija to ietvaros spēj sasniegt ievērojamus rezultātus. Uzņēmumu savstarpējā komunikācija un sadarbība ir ceļš, pa kuru iet pretī zināšanu pārnesei, inovāciju radīšanai un eksporta iespēju palielināšanai. Ar interesi sekosim abu projektu īstenošanas procesam un palīdzēsim uzņēmējiem sasniegt iecerētos mērķus.”

Klasteru atbalsta programma “Inovāciju Ekspresis” veidota ar mērķi sekmēt mazo un vidējo uzņēmumu starptautisko sadarbību, īstenojot klasteru iniciatīvas un sekmējot Ziemeļvalstu un Baltijas valstu savstarpējo inovatīvo tehnoloģiju pārnesi un zināšanas.

Latvijas IT klastera vadītāja Aiga Irmeja atzīst, ka Latvijas informāciju tehnoloģiju klasterim jau iepriekš bijusi veiksmīga sadarbība ar Fiber Optic Valley AB no Zviedrijas un šoreiz abi klasteri apvienos uzkrātās zināšanas, lai palīdzētu saviem biedriem iekļūt NVS tirgos, veicinot IKT tehnoloģijas un ilgtspējīgu attīstību tādās nozarēs kā transports, viedās pilsētas, lauksaimniecība u.c. Savukārt Astana EXPO 2017, kuras pamattēma ir “Nākotnes enerģija”, izvēlēts par projekta platformu dažādiem tīklošanās pasākumiem.

Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera valdes priekšsēdētājs Jānis Garančs stāsta, ka sadarbības projekts paredzēts starp diviem vadošajiem pārtikas nozares klasteriem Dānijā un Latvijā, un projekta galvenais fokuss ir vērst uz pārtika iepakojumu, lai attīstītu ilgtspējīgu pārtikas vērtību ķēdi Baltijas jūras reģionā. Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klasterim ir pozitīva iepriekšējā sadarbības pieredze ar Ziemeļvalstu partneriem, jo jau 2015.gadā kā asociētais partneris tika iesaistīts FoodNetwork (Dānija) un Ideon Agro Food (Zviedrija) kopīgi īstenotā Baltijas jūras reģiona klasteru projektu programmā “Inovāciju Ekspresis” projektā, kura ietvaros grupa Latvijas klastera uzņēmēju piedalījās praktiskā produktu inovācijas darbnīcā-seminārā Dānijā, kopā ar Zviedrijas un Dānijas uzņēmējiem.

Kopumā atbalstam klasteru atbalsta programmā “Inovāciju Ekspresis” pieteicās četri Latvijas klasteri vides un zaļo tehnoloģiju, pārtikas rūpniecības un informācijas tehnoloģiju nozarēs.

Līdz šim klasteru atbalsta programmā piedalījusies Norvēģija, Zviedrija, Dānija, Somija, Lietuva un Islande. Programmas ietvaros iepriekšējos gados īstenoti 62 starptautiski projekti, katrā no tiem apvienojot vismaz divus dažādu valstu klasterus un kopā iesaistot 2109 uzņēmumus. Iepriekšējos gados projekti īstenoti tādās nozarēs kā zaļās tehnoloģijas, pārtika, IKT, veselības aprūpe, biznesa un finanšu pakalpojumi, enerģētika, robotika, mediji, ražošanas tehnoloģijas, biotehnoloģijas, radošās nozares un arī medicīnā. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pozitīvo pieredzi un lielo atsaucību, 2016.gadā programmas īstenošanā iesaistījies arī Brandenburgas (Vācija) un Katalonijas (Spānija) reģions.

Informācijas avots: norden.lv

No februāra vidus Vidzemē ieradušies 14 jaunieši no Itālijas, lai praktizētos dažādos uzņēmumos, gūtu savu pirmo darba pieredzi, kā arī attīstītu starpkultūru komunikācijas prasmes. Pieredze citās valstīs ne tikai paplašina jauniešu redzeslauku, bet sniedz arī priekšstatu par Eiropas darba tirgus tendencēm un prasībām. Vienlaikus jaunieši prakses laikā iepazīst arī citu zemju kultūru, kā arī uzlabo angļu valodas zināšanas. Jāatzīst, ka jauniešu klātbūtne vietējos uzņēmumos ir patīkams izaicinājums arī uzņēmējiem – entuziastisko praktikantu zināšanas un skats no malas noder.

Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Hardijs Vents savā uzrunā jauniešiem teica: “Mēs esam pagodināti, ka izvēlējāties Latviju kā vietu, kur smelties zināšanas un darba pieredzi! Gan jums, gan mums ir ko dot! Laiks, ko pavadīsim kopā noteikti būs lietderīgs abām pusēm – lai Vidzeme jūs iedvesmo!”

Jaunieši praktizēsies Vidzemes reģiona organizācijās un uzņēmumos, kas saistīti ar tūrismu, mārketingu, ēdināšanas pakalpojumiem un sociālo sfēru.

Jaunieši Latvijā ieradušies Vidzemes plānošanas reģiona projekta “Itālijas jauniešu prakse Vidzemes uzņēmumos 2017” ietvaros, kas tiek ieviests sadarbībā ar reģionālo apmācību centru C.I.O.F.S. no Turīnas, Itālijā. Šis ir secīgs projekta turpinājums, jo jau 2014. gadā 14 itāļu jaunieši praktizējās Vidzemes uzņēmumos, gūstot vērtīgu pieredzi un zināšanas savas karjeras attīstībai.

 

Plašāka informācija: Maija Rieksta, projekta vadītāja, Vidzemes plānošanas reģions, maija.rieksta PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t.26099521

Informāciju sagatavoja: Anita Āboliņa, sabiedrisko attiecību speciāliste, Vidzemes plānošanas reģions, anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t. 29454752

Aizvadītajā nedēļā, 9. februārī, Pārgaujas novada Ungurmuižā notika projekta “Reģionālie pasākumi darbības programmu inovācijai” (RATIO) darba grupas sanāksme, lai iepazītos ar projekta mērķiem, darba gaitu, lai uzsāktu diskusijas un sadarbību inovācijas politikas veidošanā lauku reģionos. Projekta darba grupā ir iesaistījušies inovāciju un uzņēmējdarbības jomas eksperti, uzņēmēji, Vides un reģionālās attīstības un Ekonomikas ministrijas pārstāvji, pašvaldību speciālisti, Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera, kā arī zinātniski un pētniecisko institūciju pārstāvji.

Inovatīvi uzņēmēji Latvijā saskaras ar dažādiem izaicinājumiem sava biznesa attīstībā, īpaši lauku teritorijās. Izglītota darba spēka pieejamība, sakārtota infrastruktūra, ērta konsultatīvā un finanšu atbalsta pieejamība – tie ir svarīgi uzņēmējdarbību ietekmējošie faktori. Tieši šos aspektus mazie vidējie komersanti (MVK) ir identificējuši kā vienu no izaicinājumiem, ar kuriem savā darbībā ir saskārušies. Kā uzsver projekta eksprerte Irīna Kulitāne: “Trūkst sinerģiskas sadarbības starp dažādiem uzņēmējdarbības un inovāciju atbalsta instrumentiem, īpaši lauku teritorijās”.

Projekta eksperti, veicot situācijas izpēti Latvijā, secinājuši, ka trūkst atbalsta instrumentu, kas būtu izstrādāti balstoties uz reģionu vajadzībām un acīmredzamajām priekšrocībām. Veidojot attīstības stratēģijas un uzņēmējdarbības atbalsta instrumentus, eksperti aicina vairāk izmantot decentralizētas metodes. Vidzemes plānošanas reģions iestājas par tādas reģionālās politikas izveidi, kas atbilst vietas specifikai, aicinot izstrādāt reģionāla un vietāja līmeņa atbalsta instrumentus inovatīvai uzņēmējdarbībai. RATIO projekta darba grupas sanāksmē piedalījās arī Inese Suija-Markova, Vides risinājumu institūta izpilddirektore un sniedza sanāksmes dalībniekiem ieskatu par to, kā faktiski Latvijā rodas inovācijas, kādi ir to veidi un līmeņi, kā arī norādīja uz to, ka arī atbalsta instrumentiem ir jābūt pielāgotiem inovācijas veidam un līmenim.  

Darba grupas dalībnieki tika rosināti uz diskusiju par to:

  • kā apvienot reģiona nozīmīgos spēlētājus, lai veicinātu reģionālo MVK aktivitāti izmantot nacionāla līmeņa atbalsta instrumentus;
  • kā stiprināt un nodrošināt nozīmīgu reģiona organizāciju, kas nodrošina atbalstu inovāciju un tehnoloģiju pārnesi, ilgtspēju;
  • kā veicināt reģiona MVK inovāciju un tehnoloģiju pārnesi. 

Darba grupas diskusijā izskanēja daudz vērtīgu priekšlikumu. Taču viens no atslēgas vārdiem visā sarunā bija sadarbība - starp politikas veidotājiem, uzņēmējdarbības atbalsta organizācijām, pašvaldībām un, protams, iesaistot pašus uzņēmējus. Tāpat tika diskutēts par to, kā padarīt inovāciju atbalsta instrumentus elastīgākus un piemērotākus reģiona un tā MVK specifiskām vajadzībām. Darba grupas priekšlikumi un idejas  būs labs pamats RATIO projektu mērķu sasniegšanai.

Projekts RATIO sniegs  ieguldījumu  Vidzemes plānošanas reģiona ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2014 – 2030 īstenošanā, kas nosaka , ka Vidzemē jāveicina augstākas pievienotas vērtības produktu (t.sk. nišas produktu) ražošanu un virzību tirgū tradicionālajās nozarēs, jāstimulē jaunu uzņēmējdarbības jomu attīstība zināšanu ekonomikas nozarēs. Augstākas pievienotās vērtības produktu radīšanai izšķirīga ir uzņēmēju un zinātnisko institūciju sadarbība un zināšanu pārnese. Tāpēc liela nozīme būs reģiona uzņēmumu iesaistei sadarbības tīklos un klasteros, paaugstinot uzņēmumu konkurētspēju jaunu tirgu apgūšanā un jaunu produktu/pakalpojumu attīstībā.

RATIO projekts tiek īstenots Interreg Europe 2014-2020 gadam programmas ietvaros  no 2016. gada 1.aprīļa līdz 2020.g. 31.martam. Vairāk informācijas par projektu latviešu valodā: http://www.vidzeme.lv/lv/projekti/regionalie_pasakumi_darbibas_programmu_inovacijai_ratio. Projekta mājaslapa: http://www.interregeurope.eu/ratio/

 

Papildu informācija: Laima Engere, RATIO projekta vadītāja, tel. +371 28376912, laima.engere PIE vidzeme PUNKTS lv

 

 

Projekta “Atbalsts eko inovāciju virzībai starptautiskajos tirgos” (SUPER) mērķis ir attīstīt videi draudzīgas uzņēmējdarbības un inovāciju atbalsta sistēmas, tāpēc 9. februārī, tika organizēta darba grupas sanāksme. Tās mērķis bija veicināt dialogu un diskusijas starp inovāciju un uzņēmējdarbības atbalsta politikas veidotājiem, diskusijās iesaistot arī publisko un privāto sektoru.

Sanāksmes ievadā SUPER projekta vadītāja Laima Engere iepazīstināja ar projekta būtību un plānotajiem sasniedzamajiem rezultātiem, kā arī aicināja darba grupas dalībniekus sniegt priekšlikumus, kas varētu būt labākās prakses Latvijā eko-inovāciju jomā. Tāpat dalībnieki iesaistījās, sniedzot rekomendācijas, ko vajadzētu īpaši skatīt pētot kopējo situāciju nozarē, un ko iekļauteko-inovāciju attīstības un internacionalizācijas veicināšanas rīcības plānā

Lai veicinātu izpratni par eko-inovāciju attīstību un internacionalizāciju, darba grupas dalībniekus ar sava uzņēmuma attīstības ceļu iepazīstināja SIA “GAHA” pārstāvis Jānis Duks. Uzņēmums nodarbojas ar bioloģiskās lauksaimniecības vajadzībām atbilstoša mēslojuma – humusa tehnoloģiskā procesa izstrādi un ražošanu. Diskusijas laikā tika secināts, ka eko-inovatīviem uzņēmumiem būtu nepieciešams izstrādāt tādus atbalsta instrumentus, kas ļauj attīstīt produktu arī ilgākā laika posmā -  vairāku gadu garumā. Tas īpaši ir nepieciešams inovācijām lauksaimniecībā, jo bieži vien, lai vērtētu rezultātus, nepieciešams ilgāks laiks tieši augu augšanas ātruma īpatnību dēļ.

,,Inovācijas SIA “GAHA” rodas, sadarbojoties uzņēmējiem, zinātniekiem un attiecīgo nozaru pētniecības institūcijām,” tā savu prezentāciju noslēdza  J.Duks.

 

Par projektu SUPER

Projekts SUPER laikā ir paredzēts pēc vienotas metodoloģijas veikt eko-inovāciju situācijas izpēti , lai meklētu efektīvākos risinājumus atbalsta uzlabošanai eko-inovatīvu uzņēmumu attīstības veicināšanai Latvijā un produktu internacionalizācijai.

SUPER projekts tiek īstenots Interreg Europe 2014.-2020. gadam programmas ietvaros no 2016. gada 1.aprīļa līdz 2021.g. 31.martam. Vairāk informācijas latviešu valodā: http://www.vidzeme.lv/lv/projekti/atbalsts_eko_inovaciju_virzibai_starptautiskajos_tirgos_super/info/. Aicinām apmeklēt arīprojekta mājaslapu: http://www.interregeurope.eu/super/.

 

Papildu informācija:

Laima Engere, SUPER projekta vadītāja

Tel. +371 28376912

laima.engere PIE vidzeme PUNKTS lv

 

Potenciālajiem tūristiem no Vācijas ir patiesa interese par mazajām Hanzas pilsētām un to tūrisma piedāvājumu. Par to varēja pārliecināties nesen notikušajā tūrisma izstādē “Reisen Hamburg” Vācijas pilsētā Hamburgā, kur mazās Hanzas pilsētas no Zviedrijas, Igaunijas un Latvijas apvienojās kopējā stendā HANSA projekta ietvaros, lai popularizētu savu tūrisma piedāvājumu.

 

Izstādes apmeklētāji labprāt izmantoja iespēju iepazīt projekta pilsētas un to piedāvājumus. Stendā tika prezentēts plašs tūrisma produktu klāsts – apmeklētājiem bija iespēja iegūt informāciju par aktīvo atpūtu, reģiona kulināro piedāvājumu un vēsturiskajiem pasākumiem projekta pilsētās. Izstādes viesi arī piedalījās projekta pilsētu vēsturei un tradīcijām raksturīgās aktivitātēs turpat, Hamburgā. Piemēram, amatnieks no Straupes rādīja koka trauku grebšanu, bet meistare no Limbažiem - dzijas vērpšanu, piedāvājot arī iemēģināt roku pie vērpjamā ratiņa. Stendā bija iespēja uzspēlēt atmiņas spēli ar skatiem no Pērnavas (Igaunija) un satikt viduslaiku bruņinieku no Visbijas (Zviedrija). Vīlande (Igaunija) piedāvāja uzlaikot Hanzas laika tērpus, savukārt Kuldīga piesaistīja ar virtuālo spēli “Lido zivis”, kas izveidota par godu unikālam fenomenam, kad zivis, dodoties uz nārstošanas vietu, cenšas pārvarēt Eiropas platāko ūdenskritumu – Ventas rumbu.

“Reisen Hamburg” noslēdzās 12. februārī, un, kamēr izstāde vēl bija svaigā atmiņā, projekta partneri tikās Valmierā, lai pārrunātu būtiskākās atziņas un secinājumus. Izstādes dalībnieki iepazīstināja ar saviem novērojumiem par aktīvās atpūtas un kulinārā tūrisma piedāvājumiem, kā arī dažādām mārketinga pieejām stendu un publicitātes materiālu veidošanā.

HANSA projekta dalība “Reisen Hamburg” izstādē veicināja mazo Hanzas pilsētu atpazīstamību un stiprināja to kā pievilcīgu tūrisma galamērķu tēlu. Izstāde bija lieliska iespēja klātienē vērot un saprast, kas ir pieprasīts Vācijas tūrisma tirgū. HANSA pilsētu pārstāvji varēja atkārtoti pārliecināties, ka projekta izvēlētais virziens un fokuss uz konkrētiem tūrisma produktiem ir atbilstošs mūsdienu pieprasījumam. Potenciālo tūristu vidū ir liela interese par aktīvās atpūtas piedāvājumiem. “Reisen Hamburg” izstāde parādīja, ka kulinārā tūrisma jomā nav daudz piedāvājumu, līdz ar to ir skaidrs, ka tajā ir labs potenciāls izstrādāt jaunus un oriģinālus produktus.

Hamburgas izstādē iegūtās atziņas palīdzēs labāk sagatavoties nākamajai tūrisma izstādei. HANSA projekta vienotā stenda nākamā pieturvieta būs “ITB Berlin” izstāde Vācijas galvaspilsētā Berlīnē (8. – 12. marts), zālē 18/106. Detalizēts izstādes stendu plānojums aplūkojams šeit: http://www.itb-berlin.de/en/Visitors/ExhibitionGrounds/

Papildus informācijai aplūkojiet mūsu Facebook lapu (angļu valodā) un meklējiet jaunumus arī projekta oficiālajā mājaslapā (angļu valodā) un projekta sadaļā Vidzemes plānošanas reģiona mājaslapā. Tiekamies Vācijā!

Par projektu:

Sadarbojoties 11 Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas partneriem, no 2015. gada oktobra līdz 2018. gada decembrim tiek ieviests projekts “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai”. Projekts tiek īstenots ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda Centrālās Baltijas programmas 2014-2020. gadam atbalstu, un tā mērķis ir stiprināt vēsturiskās Hanzas savienības vērtības. No Latvijas projektā piedalās Cēsu Kultūras un tūrisma centrs, Kokneses, Limbažu, Pārgaujas un Kuldīgas novadu pašvaldības, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldība un Vidzemes plānošanas reģions, savukārt no Igaunijas projekta partneri ir Pērnavas un Vīlandes pilsētu pašvaldības, bet no Zviedrijas – Gotlandes reģions un Gotlandes tūrisma attīstības aģentūra “Inspiration Gotland”, kas ir arī projekta vadošais partneris.

Papildu informācija:

Rūta Vasermane

Projektu speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā

Tālr.: +371 64116007

E-pasts: ruta.vasermane PIE vidzeme PUNKTS lv

Lai veiksmīgi attīstītu savstarpējo sadarbību starp Vidzemes izglītības un pētniecības iestādēm, Latvijas lauku konsultāciju centra, a/s “Attīstības finanšu institūcijas “Altum”, Biznesa inkubatoru, lauku partnerību, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Vidzemes pašvaldības speciālistu, kuru ikdienas darbs saistīts ar uzņēmējdarbības jautājumiem, Vidzemes plānošanas reģions (VPR) Smiltenes tehnikumā aicināja visu minēto organizāciju pārstāvjus uz stratēģiskām pārrunām “Mēs – uzņēmējam”.

“Šobrīd ir pieejams atbalsts gan uzņēmējdarbības uzsākšanai, gan attīstīšanai. Galvenais lai cilvēki iegūtu par to informāciju un prastu izmantot,” atzīst VPR Vidzemes uzņēmējdarbības centra vadītāja Ina Miķelsone, nosaucot nozares, kurām Vidzemē ir vislielākās izaugsmes iespējas - kvalitatīvu koksnes izstrādājumu ražošana, pārtikas un dzērienu ražošana, tūrisms, rehabilitācija, veselības aprūpe, informāciju tehnoloģijas un radošās industrijas.
Pasākumā daudz tika diskutēts par darba vidē balstīto izglītību, kas palīdzētu jauniešos attīstīt uzņēmējdarbības spējas. Ne mazāk nozīmīgs jauniešus karjeras izvēlē ir pedagogu atbalsts. Tāpēc reģionā tiek nopietni domāts, lai skolotājiem nodrošinātu savstarpējo informācijas apmaiņu, kā arī rosinātu pedagogus apmeklēt vietējos uzņēmumus, lai pēc tam tajos gūto pieredzi nodotu tālāk audzēkņiem.


Izglītības iestāžu pārstāvji izteica vēlmi sadarboties ar uzņēmējiem, lai, nodrošinot audzēkņiem labas prakses vietas, palīdzētu viņiem iziet darba tirgū konkurētspējīgiem. Tika skarts arī profesionāli izglītojošām mācību iestādēm sāpīgais jautājums par jaunajām mācību programmām, kuru ieviešana dzīvē prasa vairākus gadus, bet uzņēmējiem konkrētajā specialitātē zinošus darbiniekus vajag jau rīt…
Diskusijās vairākkārt izskanēja, ka jaunieši pret uzņēmējdarbības uzsākšanu izturas piesardzīgi, Latvijā joprojām ir augsts baiļu no biznesa neveiksmes līmenis.
“Jauniešiem, kuri nav saņēmuši atbalstu vienā organizācijā, svarīgi parādīt, ka ir vēl arī citas iespējas,” klātesošos rosināja Ina Miķelsone.” “Rosinošs faktors varētu būt arī biznesa ideju konkursi.”
Šobrīd Vidzemes plānošanas reģions izstrādā investīciju objektu datu bāzi, kā arī kopīgu uzņēmējdarbības pasākumu kalendāru, kas dos ikvienam iespēju iegūt sev interesējošo informāciju par notikumiem Vidzemē – konkursiem, izstādēm, apmācībām un citiem. Vidzemes uzņēmēji šogad aicināti piedalīties Uzņēmēju dienās arī ārpus sava reģiona – būs kopīgs Vidzemes reģiona stends.
Latvijas Lauku konsultācijas un izglītības centra pārstāvji atzina, ka ļoti izjūt iedzīvotāju skaita samazināšanos lauku reģionos. Tāpēc īpaši svarīgi nodrošināt ar informāciju par uzņēmējdarbības attīstīšanas iespējām jauniešus, kuri izvēlējušies savu nākotni saistīt ar laukiem. Lauku partnerību pārstāvji atzina, ka ir atvērti sadarbībai ar jauniešiem, kas vēlas sākt uzņēmējdarbību. Veiksmīgi uzrakstot projektu, iespējams saņemt līdz pat 70% finansiālo atbalstu. Informāciju par aktuālajiem projektiem var atrast gan Lauku atbalsta dienesta, gan lauku partnerību biedrību mājas lapās.
Jauniešus daudz vairāk par “sausiem” faktiem uzrunā un iedvesmo harizmātisku personību – uzņēmēju veiksmes un pieredzes stāsti. Izglītības iestāžu darbinieki tika mudināti aicināt uz skolām biežāk šādus cilvēkus.
Jaunie uzņēmēji atbalstu savu ieceru īstenošanai, kā arī padomus pirmajiem soļiem biznesa vidē var saņemt arī a/s “attīstības finanšu institūcijā “Altum” un Biznesa inkubatorā. Iespējams, Smiltenes tehnikumā kādreiz mājvietu varētu rast Smiltenes novada pirmsinkubators, kur pēdējo kursu audzēkņi un skolas absolventi varēs gatavot biznesa plānus, analizēt un vērtēt biznesa idejas, saņemt mentoru pakalpojumus, biznesa konsultācijas, pieredzējušu speciālistu vadībā izvērtēt, vai idejas vērts realizēt, lai pēc tam ar jaundibinātiem uzņēmumiem jau varētu startēt biznesa inkubatoros.
Pasākuma noslēgumā dalībnieki konceptuāli atbalstīja Vidzemes plānošanas reģiona piedāvājumu organizēt pasākumus, kas sekmētu jauniešu interesi uzsākt savu uzņēmējdarbību, un izteica gatavību iesaistīties turpmākās aktivitātēs, piedāvājot profesionālo skolu audzēkņiem iepazīties ar iedvesmas stāstiem, uzņēmuma dibināšanas pamatjautājumiem, ideju ģenerēšanas metodēm, pieejamajiem atbalsta instrumentiem, kā arī citu, topošajiem un jaunajiem uzņēmējiem būtisku informāciju. 

Informāciju sagatavoja:

Baiba Vahere

Smiltenes tehnikums

Vidzemes Uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar Iepirkumu uzraudzības biroju aicina apmeklēt bezmaksas informatīvos seminārus par jaunā Publisko iepirkumu likuma piemērošanu. Semināri tiks organizēti Valmierā un Madonā. Seminārs Valmierā notiks 2017. gada 30.martā (Vidzemes Augstskolā, Tērbatas ielā 10), savukārt Madonā – 2017. gada 6.aprīlī (Madonas novada domes ēkā, Saieta laukumā 1, 2.stāva zālē).

Pasākuma dienaskārtībā jautājumi par likumā noteiktajām prasībām iepirkumu plānošanā un sagatavošanā, informācija par izmaiņām iepirkumu procedūru  organizēšanā, t.sk. izmaiņas sarunu procedūru organizēšanā. Semināra laikā tiks sniegta informācija par to, kas mainījies  tehnisko specifikāciju sagatavošanas prasībās, kādas izmaiņas veiktas saimnieciski visizdevīgākā piedāvājuma vērtēšanas procesā. Tāpat tiks sniegta arī informācija par papildinātajiem iepirkuma līguma grozīšanas noteikumiem.

Uzmanību! Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām interesentus jau iepriekš pieteikties dalībai semināros Vidzemes plānošanas reģiona mājaslapā.

  • Valmieras semināra dienaskārtība pieejama šeit. Reģistrēšanās dalībai pasākumā līdz š.g. 28.martam plkst.10:00 Vidzemes plānošanas reģiona mājaslapā, sadaļā VPR Semināri.
  • Madonas semināra dienaskārtība pieejama šeit.  Reģistrēšanās dalībai pasākumā līdz š.g. 4.aprīlim plkst.10:00 Vidzemes plānošanas reģiona mājaslapā, sadaļā VPR Semināri.

Atgādinām, ka Vidzemes Uzņēmējdarbības centra rīkotie pasākumi ir bezmaksas!

Papildu informācija: Ina Miķelsone, Vidzemes Uzņēmējdarbības centra vadītāja, tālr. +371 29289487, e-pasts: ina.mikelsone PIE vidzeme PUNKTS lv

2017. gada 22. februārī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) notika starpreģionu sadarbības programmas Interreg Europe 2014.-2020. gadam informatīvā diena, pulcējot esošos un potenciālos finansējuma saņēmējus. Pasākumā informēja par sadarbības iespējām Interreg Europe programmā un gaidāmo trešo projektu konkursu. Vidzemes plānošanas reģions šajā seminārā iepazīstināja ar SWARE projekta pieredzi.

 

Informatīvajā dienā piedalījās dalībnieki no nacionāla, reģionāla, vietēja līmeņa institūcijām, universitātēm, nevalstiskajām organizācijām un privātiem uzņēmumiem.

Interreg Europe programmas Kopīgā sekretariāta pārstāve Verena Priem sniedza pārskatu par programmu, tās specifiku un ieviešanas nosacījumiem, kā arī plānoto trešo projektu konkursu un programmas piedāvāto atbalstu finansējuma saņēmējiem. Savukārt programmas Nacionālā kontaktpunkta pārstāve Ilga Gruševa informēja par Latvijas dalību Interreg Europe programmā un Nacionālā kontaktpunkta atbalstu finansējuma saņēmējiem Latvijā.

Informatīvās dienas laikā Ekonomikas ministrija dalījās pieredzē par projekta “CLUSTERS3” īstenošanu, kura mērķis ir izstrādāt ieteikumus klasteru politikas uzlabošanai, lai veicinātu mazo un vidējo uzņēmumu konkurētspēju un stiprinātu klasteru lomu viedās specializācijas stratēģijas ieviešanā. Vidzemes plānošanas reģions informēja par projekta “SWARE” (Mantojuma ilgtspējīga apsaimniekošana ūdensceļu reģionos) īstenošanu, kura mērķis ir veicināt dabas un kultūras mantojuma integrētu pārvaldību iekšzemes ūdensceļu reģionos, lai radītu labāku līdzsvaru starp dabas resursu un kultūras mantojuma aizsardzību un ilgtspējīgu izmantošanu. Pasākuma laikā Latvijas projektu partneru vērsa uzmanību arī uz būtiskākajām lietām, kas pieredzes apmaiņas procesu un projekta īstenošanu padara efektīvāku un sniedz iespēju sasniegt projekta sākumā izvirzītos mērķus.

Kā atzīmēja Ekonomikas ministrijas pārstāve Evita Feldberga - Interreg Europe programma ir lielisks instruments politikas uzlabošanai, ko bez sadarbības būtu izdarīt daudz grūtāk. Svarīga ir iniciatīva kontaktu veidošanā, atvērtība pieredzes apmaiņai un saistīto institūciju iesaistei darba grupas aktivitātēs.

Vidzemes plānošanas reģiona pārstāvis Jānis Rubulis uzsvēra iespēju mācīties no sadarbības partneriem citās Eiropas valstīs, veidojot vispusīgāku politiku un sekmējot nozares attīstību kopumā. Kā nozīmīga tika minēta iesaistīto pušu sadarbība un līdzdalība politikas labo prakšu atlasē, pieredzes apmaiņā un rekomendāciju izstrādē politikas izmaiņām.

Interreg Europe trešais projektu konkurss notiks no 2017. gada 1. marta līdz 2017.gada 30. jūnijam. Atbalsts tiks sniegts prioritārajos virzienos: pētniecība, tehnoloģiju attīstība un inovācijas; mazo un vidējo komersantu konkurētspēja; ekonomika ar zemu oglekļa emisiju līmeni; apkārtējā vide un efektīva resursu izmantošana.

Interreg Europe programma veicina reģionālās attīstības politiku un programmu īstenošanu, galvenokārt darbības programmās “Izaugsme un nodarbinātība” un arī Eiropas Savienības fondu mērķa “Eiropas teritoriālā sadarbība” programmās.

Vairāk informācijas par programmu un trešo projektu konkursu: http://www.interregeurope.eu/

VARAM ir Interreg Europe Nacionālais kontaktpunkts Latvijā,  kontaktpersona Ilga Gruševa, e-pasts ilga.gruseva PIE varam.gov PUNKTS lv; tālr. 67026472. 

 

Informāciju sagatavoja: 

Sabiedrisko attiecību nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Tālr. 67026418
E-pasts: prese PIE varam.gov PUNKTS lv 

Šodien Valsts Kultūrkapitāla fonds publicējis mērķprogrammas ""Latvijas valsts mežu" atbalsts kultūras programmām reģionos" konkursa rezultātus! Vidzemes plānošanas reģions jau desmito gadu  saņēmis finansējumu Vidzemes kultūras programmas īstenošanai, līdz ar ko jau parīt, 1. martā, tiks izsludināts projektu konkurss, kurā būs iespēja saņemt finansējumu dažādu kultūras ideju un iniciatīvu īstenošanai Vidzemē. Kopējais Latvijas Valsts mežu atbalstītais finansējums projektu konkursam - 76 000 eiro. Vairāk informācijas par projektu konkursu, nolikumu Vidzemes plānošanas reģiona mājas lapā, sākot no 2017. gada 1. marta.

Papildu informācija: Ieva Vītola, Vidzemes kultūras programmas koordinatore, e-pasts: ieva.vitola PIE vidzeme PUNKTS lv, tālr. 25670756.