Arhīva kalendārs

« March 2017 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Vidzemes plānošanas reģions izsludinājis atklātu konkursu, aicinot pieteikties pretendentus Vidzemes reģiona deinstitucionalizācijas (DI) plāna 2017.-2020.gadam izstrādei. Pieteikumus pieņems līdz 2017. gada 20.martam, plkst.10:00.

 

Visa iepirkuma procedūras dokumentācija meklējama Vidzemes plānošanas reģiona mājaslapā www.vidzeme.lv, sadaļā Iepirkumi, kā arī ar to klātienē iespējams iepazīties Vidzemes plānošanas reģiona birojā Cēsīs, Jāņa Poruka ielā 8-108.

Konkursā aicinātas piedalīties gan fiziskas, gan juridiskas personas vai arī to apvienības, ja iepriekšējo 3 gadu laikā (vai īsākā posmā, atkarībā no darbības uzsākšanas laika) tām bijusi pieredze politikas plānošanas dokumentu izstrādē, attīstības programmas izstrādē vai ilgtspējīgas attīstības stratēģijas dokumentu izstrādē. Darba izpildei nepieciešams komandā iekļaut projekta vadītāju DI plāna izstrādei, pakalpojumu attīstības ekspertu, sociālās jomas ekspertu sociālajā darbā.

Deinstitucionalizācijas plāns jāizstrādā līdz  2017. gada 31.oktobrim.

Iepirkums tiek organizēts Eiropas Sociālā fonda darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 9.2.2.specifiskā atbalsta mērķa “Palielināt kvalitatīvu institucionālai aprūpei alternatīvu sociālo pakalpojumu dzīvesvietā un ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu pieejamību personām ar invaliditāti un bērniem” 9.2.2.1.pasākuma "Deinstitucionalizācija" īstenošanas noteikumi”, īstenošanu projekta Nr. 9.2.2.1./15/I/003 „Vidzeme iekļauj” ietvaros.

Vairāk informācijas: Ineta Puriņa, deinstitucionalizācijas projekta “Vidzeme iekļauj” vadītāja, mob.t.26382820, e-pasts: ineta.purina PIE vidzeme PUNKTS lv



22. martā Ērgļos un 23. martā Valmierā notiks semināri par „Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2017" projektu pieteikumu sagatavošanu. 

Jau ziņots, ka no 1. marta līdz 31. martam Vidzemes plānošanas reģions ir izsludinājis „Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2017" projektu konkursu, kurā var piedalīties ikviena juridiska organizācija un iesniegt dažādas ar kultūras jomu Vidzemē saistītas idejas un ieceres atbilstoši konkursa nolikumam. Projektu konkursa nolikums un pielikumi ir pieejami šeit.

Semināri par kultūras projektu pieteikumu sagatavošanu notiks:

  • 22. martā plkst. 11.00 Ērgļu Saieta namā (Ērgļi, Rīgas iela 5);
  • 23. martā plkst. 14.00 Valmieras Kultūras centra Kamerzālē (Valmiera, Rīgas iela 10).

Par projektu konkursu un pieteikumu sagatavošanu iespējams konsultēties, sazinoties ar Vidzemes kultūras programmas koordinatori Ievu Vītolu – 25670756, ieva.vitola PIE vidzeme PUNKTS lv.

Marta sākumā Vidzemes plānošanas reģions (VPR) un citi SWARE projekta partneri tikās Īrijas pilsētā Klonmelā, lai atskatītos uz iepriekšējā pusgada laikā padarīto un gatavotos nākamajām aktivitātēm. Ņemot vērā partneru kopīgo problemātiku un kopīgi risināmos jautājumus, tika izvēlēti tematiskie virzieni pieredzes apmaiņas braucienu pasākumiem – nākamā semestra laikā projekta SWARE partneri kopā ar nozaru pārstāvjiem (uzņēmējiem un institūcijām) iepazīs pārvaldības, mārketinga un infrastruktūras labos piemērus dabas un kultūras mantojuma objektos. Pieredzes apmaiņa ir lieliska iespēja iepazīties un mācīties ārvalstu praksi un rast iespējamos risinājumus, balstoties uz citu reģionu pieeju.

Visi projekta partneri Klonmelā prezentēja situācijas izpētes dokumentos apkopotos rezultātus, kas atspoguļo partneru reģionu sociālekonomisko raksturojumu un labās prakses piemērus pie reģionu ūdensceļiem esošajos dabas un kultūras mantojuma objektos (vairāk informācijas par VPR izstrādāto situācijas izpēte dokumentu var aplūkot šeit). Apkopotā informācija ir pamats turpmāk paredzētajai reģionu labo prakšu apgūšanai – situācijas izpētē tika identificētas arī katra reģiona stiprās un vājās puses, tādējādi ļaujot noteikt kopīgos tematus zināšanu pārnesei un tālākā projekta gaitā arī politikas uzlabojumiem.

Projekta partneru tikšanās reizē tika organizēta arī interaktīva diskusiju sesija, kurā katras partnerinstitūcijas pārstāvjiem bija kopumā piecas atsevišķas pārrunas ar citām partneru organizācijām. Tādā veidā, salīdzinot atsevišķu partneru vajadzības un piedāvājumus zināšanu pārnesei, tika identificēti jau konkrētāki un detalizētāki temati, kas veidos pieredzes apmaiņas braucienu dienaskārtību. Pirmais pieredzes apmaiņas brauciens ir plānots maija beigās, un precīza dienaskārtība tiks izstrādāta līdz marta beigām.

Pieredzes apmaiņas braucieni ieplānoti nākamajā semestrī no 2017. gada aprīļa līdz septembrim – kopumā tiks īstenotas trīs vizītes. Šajos braucienos projekta partneru organizācijas kopā ar citām nozares institūcijām un uzņēmējiem, kā arī politikas veidotājiem, iepazīsies ar labās prakses piemēriem trīs noteiktajos virzienos. Pieredzes apmaiņas temati būs labas pārvaldības piemēri, infrastruktūra tūrisma un mantojuma objektos un mārketinga/publicitātes veicināšana. Braucienos iegūtās zināšanas palīdzēs izstrādāt rīcības plānus ar ieteikumiem politikas izmaiņām katrā partneru reģionā.

Gatavojoties pieredzes apmaiņas pasākumiem, projekta partneri jau Klonmelas tikšanās reizē vienojās par metodi, kādā notiks mācīšanās no labu prakšu piemēriem. Pieredzes apmaiņas braucienu ietvaros labo prakšu objekti vai pasākumi tiks aplūkoti klātienē, tāpat notiks arī paralēlas diskusijas – gan nelielās grupās ar projekta ekspertiem un iesaistītajām pusēm, gan plenārsesijas formātā. Tādā veidā pieredzes apmaiņas braucienos būs iespējams iekļaut vairākus apakštematus, tajā pašā laikā saglabājot kopējo mērķi, kas vērsts politikas uzlabošanas virzienā.

Par projektu:

Eiropas Reģionālās attīstības fonda “Interreg Europe 2014.-2020. gadam” programmas finansētais projekts “Mantojuma ilgtspējīga apsaimniekošana ūdensceļu reģionos” (SWARE) tiek īstenots no 2016. gada aprīļa līdz 2020. gada septembrim. Projekta mērķis ir veicināt iekšzemes ūdensceļu reģionu dabas un kultūras mantojuma integrētu pārvaldību. Plašāk par SWARE projektu lasiet attiecīgajā sadaļā VPR mājaslapā (šeit) un SWARE oficiālajā mājaslapā angļu valodā (šeit).

Šī publikācija atspoguļo vienīgi tās autora viedokli, un Interreg Europe programmas vadības organizācijas nevar būt atbildīgas par jebkādu tās satura izmantošanu.

 

Papildu informācija:

Lelde Ābele

Projekta vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā

Tālrunis: +371 29266757

lelde.abele PIE vidzeme PUNKTS lv

Iznācis kārtējais "VPR Jaunumi" izdevums, kurā variet iepazīties ar Vidzemes plānošanas reģiona aktualitātēm janvārī un februārī. 

Šoreiz lasiet par:

* plānošanas reģioniem pieaug atbalsts kā atbilstošākajam deleģēto funkciju ieviesējiem reģionālajā līmenī

* izsludināts kultūras projektu konkurss "Latvijas valsts mežu atbalstītajā Vidzemes kultūras programmā 2017"

* pašvaldības varēs izvirzīt kandidātus "Vidzemes stāsti 2017" nominācijām

* priekšlikums rīkot jaunu iepirkumu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai uz trim gadiem nav pārdomāts

* Vidzemes reģiona uzņēmējdarbība - paraugstunda itāļu jauniešiem

* VPR kopā ar kolēģiem no ārvalstīm strādā pie ieteikumiem mūžizglītības jomas uzlabošanai

* tiek stiprinātas klasteru zināšanas par stratēģisko attīstību

* mazās Hanzas pilsētas raisa interesi tūrisma izstādē Vācijā

* jauna partnerība Zaļo inovāciju pārvaldībai

* uzņemējdarbības atbalsta instrumentu plānošanā jāizmanto decentralizēta pieeja

u.c.aktualitātes.

 

 

 

Šonedēļ Latvijā viesojās nodarbinātības jomas eksperti no Pjemontas reģiona Itālijā, lai iepazītos ar dažādu organizāciju pieredzi un metodēm nodarbinātības veicināšanā jauniešu un sieviešu vidū. Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) rīkotās trīs dienu vizītes laikā (no 21. līdz 23. martam) viesiem bija iespēja apmeklēt virkni organizāciju Valmierā, Cēsīs un Rīgā.

Valmierā eksperti no Itālijas uzklausīja Nodarbinātības valsts aģentūras prezentāciju par nodarbinātības tendencēm valstī, bet pēc tam devās vizītēs uz dažādām organizācijām un uzņēmumiem. Valmierā viesi apmeklēja Valmieras Tehnikumu, profesionālo web pakalpojumu sniedzēju “Wunder Latvia” un Valmieras novada fondu. Cēsu pusē Itālijas eksperti tikās ar Cēsu novada pašvaldības Sociālo dienestu un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru, tāpat arī apmeklēja Koprades māju “Skola6”. Rīgā nodarbinātības ekspertus uzņēma Latvijas Darba devēju konfederācija, Sabiedrības integrācijas fonds un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

Vidzemes un Latvijas organizācijas iepazīstināja Itālijas speciālistus ar mūsu valstī īstenotajiem projektiem jauniešu nodarbinātībai, tāpat liela uzmanība tika pievērsta profesionālajai, tostarp duālajai, izglītībai, apmācībām, vienādu iespēju nodrošināšanai un iesaistes veicināšanai. Vizītes temati un diskusijas tika organizētas, koncentrējoties uz jauniešu un sieviešu nodarbinātības veicināšanu.

Ņemot vērā, ka Itālijā bezdarba un nodarbinātības rādītāji ir krietni sliktāki nekā Latvijā, itāļu viesi ar lielu interesi iepazinās ar metodēm un aktivitātēm, kas šajā jomā tiek īstenotas Latvijā. Dalībnieki uzsvēra, ka novērojuši, ka Latvijas iestādes un organizācijas darbojas ar diezgan inovatīvu pieeju, meklējot dažādus labākos problēmu risinājumus. Turpretim Itālijā eksperti drīzāk strādājot diezgan tradicionālā veidā, pamatojoties uz gadu desmitiem senām iestrādnēm, daudz kūtrāk iekļaujot jaunas pieejas savā darbā.

 

Papildu informācija:

Maija Rieksta

Projektu vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā

Tālrunis: +371 64219022

E-pasts: maija.rieksta PIE vidzeme PUNKTS lv

 

Vēl līdz 31. martam var iesniegt kultūras projektu pieteikumus "Latvijas valsts mežu atbalstītajai Vidzemes kultūras programmai 2017”. Lai palīdzētu sagatavoties projektu konkursam, šonedēļ aizvadīti divi semināri - Ērgļos un Valmierā, kur sniedzām praktiskus padomus projektu pieteikumu sagatvošanā. Prezentācija no semināriem pieejama šeit:

Konkursā šogad būs pieejams finansējums 76 000 eiro apmērā. Atbalsts būs pieejams tādiem kultūras projektiem, kuri tiks sagatavoti atbilstoši programmas nolikumam, mērķim un prioritātēm un kurus plānots īstenot laika posmā no 2017. gada maija līdz 2017. gada 15. decembrim. 

Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir līdz 2017. gada 31. martam plkst. 17:00. Projektu pieteikumi jāiesniedz Vidzemes plānošanas reģionā Cēsu birojā personīgi vai jānosūta pa pastu (pasta zīmogs ir piecas dienas pirms konkursa beigu termiņa). Adrese - Vidzemes plānošanas reģions, Jāņa Poruka iela 8 - 108, Cēsu novads, Cēsis, LV - 4101.

Nolikums un tā pielikumi atrodami šeit.

Vairāk informācijas: Ieva Vītola, Vidzemes kultūras programmas koordinatore, e-pasts: ieva.vitola PIE vidzeme PUNKTS lv Tel.nr. 25670756

No 4. līdz 6. aprīlim Vidzemē viesosies tūrisma jomas speciālisti no citām Eiropas valstīm, lai iepazītos ar labās prakses piemēriem tūrisma galamērķu pārvaldībā. Projekta “Uzņēmējdarbības veicināšana tūrisma galamērķos (Destination SMEs)” ārvalstu partneriem no Francijas, Itālijas, Slovēnijas, Maltas, Īrijas un Somijas būs iespēja uzzināt vairāk par nacionālās un reģionālās politikas instrumentiem, kas veicina, uzņēmējdarbības konkurētspēju un eksporta jaudu tūrisma nozarē.

Vidzemes plānošanas reģions iepazīstinās partnerus ar  iniciatīvām, kur veiksmīgi pārvaldītos tūrisma galamērķos stratēģiska tīklošanās un sadarbība rada konkurences priekšrocības tūrisma uzņēmumiem. Piemēri ietvers klastera iniciatīvu - Gaujas nacionālā parka tūrisma klasteri "Enter Gauja", sadarbības tīklu starp Valmieras pilsētu un apkārtējiem novadiem un citus Vidzemes reģiona  tūrisma galamērķu pārvaldības modeļus. Projekta partneriem būs iespēja tikties ar vietējo projekta darba grupu - galamērķu uzņēmējiem un tūrisma stratēģiju izstrādātājiem, lai dalītos pieredzē un pārrunātu labo prakšu pārņemšanas iespējas.

Vizītes ietvaros projekta partneri viesosies Valmieras pilsētā, kur apmeklēs Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parku, kas ir viena no pilsētas nozīmīgākajām tūristu piesaistes vietām. Gastronomiskā tūrisma veicināšanas un  Rīga – Gauja Eiropas gastronomijas reģiona zīmola ietekmes pieredzi projekta partneri iepazīs Valmiermuižas alus darītavā.

Viesojoties Gulbenes pusē, projekta partneri apmeklēs Gulbenes – Alūksnes bānīti, bet kultūrvēsturiskā mantojuma veiksmīgu izmantošanu tūrisma produktu veidošanā un galamērķa popularizēšanā, projekta partneri izzinās apmeklējot Cēsu viduslaiku pili un Pārgaujas novadā esošo Ungurmuižu.

Par dabas tūrisma iespējām, kā arī ar dabas objektu apsaimniekošanu un pārvaldību saistītajiem jautājumiem, projekta “Destination SMEs” partneri iepazīsies, apmeklējot Sietiņiezi Gaujas nacionālajā parkā, Kocēnu novadā. 

Šis būs trešais mācību brauciens projektā “Destination SMEs”. Pagājušā gada oktobrī un decembrī tūrisma galamērķu pārvaldības izaicinājumus un labās prakses piemērus projekta dalībnieki iepazina, apmeklējot Gozo salu Maltā, kur guva vērtīgu pieredzi kultūrvēsturiskā mantojuma iekļaušanai tūrismā un Overņas reģionā Francijā, kam ir bagāta pieredze tūrisma galamērķu pārvaldībā, veidojot ciešu privātā un publiskā sektora sadarbību.

Projekts “Uzņēmējdarbības veicināšana tūrisma galamērķos” (Destination SMEs) tiek īstenots Eiropas Reģionālā attīstības fonda “Interreg Europe 2014.-2020. gadam” programmas ietvaros. Projekta “Destination SMEs” galvenais mērķis ir uzlabot tūrisma sektora mazo un vidējo komersantu konkurētspēju, attīstot tūrisma galamērķu pārvaldību. Lai to risinātu, projekta ietvaros tiek identificēti labās prakses piemēri tūrisma galamērķos Eiropā, īstenojot starpreģionu pieredzes un zināšanu apmaiņas pasākumus. Tiek analizēti valsts līmeņa politikas plānošanas dokumenti, kā arī veicināta starpinstitucionālā un starpnozaru sadarbība.

Papildu informācija par projektu: šeit.

Rūta Vasermane, Projekta vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, Tel.: +371 26513351, E-pasts: ruta.vasermane PIE vidzeme PUNKTS lvwww.vidzeme.lv 

Kultūras iniciatīvu un ideju īstenošanai Vidzemē no 2017. gada 1. marta līdz 31. martam Vidzemes plānošanas reģions izsludina kultūras projektu konkursu „Latvijas valsts mežu atbalstītā Vidzemes kultūras programma 2017”. Konkursā šogad būs pieejams finansējums 76 000 eiro apmērā. Atbalsts būs pieejams tādiem kultūras projektiem, kuri tiks sagatavoti atbilstoši programmas nolikumam, mērķim un prioritātēm un kurus plānots īstenot laika posmā no 2017. gada maija līdz 2017. gada 15. decembrim. 

2017. gadā Vidzemes kultūras programmas mērķis ir nodrošināt līdzsvarotu, daudzveidīgu un kvalitatīvu kultūras procesu un tā pieejamību Vidzemē, saglabājot un attīstot Vidzemes novadam raksturīgās vērtības, tradīcijas un kultūrvidi.

Šī mērķa sasniegšanai paredzēts finansiāli atbalstīti tādus reģionālas un vietējas nozīmes projektus, kuru īstenošanā noteiktas sekojošas prioritātes:

  • Vidzemes iedzīvotāju vietējās identitātes stiprināšana, atbalstot kopienu iniciatīvas un iesaistot Vidzemes reģiona mērķauditoriju kultūras pasākumos un projekta aktivitātēs;
  • Vidzemes kultūras mantojuma vērtību saglabāšana, pārmantošana un popularizēšana;
  • Radošo industriju attīstība, sadarbojoties dizaina speciālistiem, studentiem un Vidzemes amatniekiem;
  • Zināšanu pārnese, kas ietver gan zināšanu radīšanu, iegūšanu, uzkrāšanu, analīzi un izmantošanu, gan arī Vidzemes iedzīvotāju zināšanu pilnveidi un profesionālo izaugsmi.

 

Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir līdz 2017. gada 31. martam plkst. 17:00. Projektu pieteikumi jāiesniedz Vidzemes plānošanas reģionā Cēsu birojā personīgi vai jānosūta pa pastu (pasta zīmogs ir piecas dienas pirms konkursa beigu termiņa). Adrese - Vidzemes plānošanas reģions, Jāņa Poruka iela 8 - 108, Cēsu novads, Cēsis, LV - 4101.

“Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2017” nolikums

Pielikums Nr. 1

Pielikums Nr. 2

Pielikums Nr. 3

Pielikums Nr. 4

Pielikums Nr. 5

 

Semināri par kultūras projektu pieteikumu sagatavošanu notiks:

  • 22. martā plkst. 11.00 Ērgļu Saieta namā (Ērgļi, Rīgas iela 5);
  • 23. martā plkst. 14.00 Valmieras Kultūras centra Kamerzālē (Valmiera, Rīgas iela 10).

Prezentācija no informatīvajiem semināriem apskatāma šeit:

 

Vidzemes kultūras programmas projektu konkursu jau desmito gadu rīko Vidzemes plānošanas reģions saskaņā ar Valsts Kultūrkapitāla fonda padomes apstiprināto nolikumu un noslēgto līgumu. Vidzemes kultūras programmas finansējums saņemts Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammā ""Latvijas valsts mežu" atbalsts kultūras programmām reģionos", piedaloties konkursā un par finansējumu konkurējot ar citiem reģioniem.

Vidzemes kultūras programmas koordinatore Ieva Vītola uzsver: “Šī programma ir svarīgs finanšu instruments, kas sekmē un nodrošina kultūras procesu Vidzemē, tādejādi veidojot un saglabājot kultūrvidi ārpus galvaspilsētas. No 2008. līdz 2016. gadam Vidzemē realizēti pavisam 305 dažāda mēroga kultūras projekti, kultūras nozarei piesaistot vairāk nekā 475 000 eiro, kas ir ievērojama summa reģionālā kontekstā. Vidzemes kultūras programma ir būtiska iespēja reģiona kultūras organizatoriem saņemt atbalstu savām idejām, tādejādi pilnveidojot un uzturot kultūras notikumu piedāvājumu Vidzemē.”  

Vairāk informācijas: Ieva Vītola, Vidzemes kultūras programmas koordinatore, e-pasts: ieva.vitola PIE vidzeme PUNKTS lv Tel.nr. 25670756