Arhīva kalendārs

« April 2017 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Deinstitucionalizācijas projekta “Vidzeme iekļauj” ietvaros, 20. aprīlī plkst.10:00 Smiltenē tiksies projekta partneri (visas 26 Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldības), lai pārrunātu, kā līdz šim veicies ar projekta ieviešanu Vidzemē un plānotu turpmākās projekta aktivitātes. Atsevišķi tikšanās laikā tiks runāts par papildināmības principa ievērošanu, kas jāņem vērā pašvaldībām, projektu īstenojot – par to, kas tas ir un kā tas piemērojams, skaidros Labklājības ministrijas pārstāvis.

Tikšanās laikā tiks sniegtas arī atbildes uz jautājumiem par sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sniegšanu un apmaksas kārtību projekta “Vidzeme iekļauj” mērķa grupām. Par to, kad un kādos apmēros var sākt sniegt pakalpojumus, kas tos var sniegt, kā arī, kādas darbības ir jāveic bērnu likumiskajiem pārstāvjiem, lai rehabilitācijas pakalpojumus varētu saņemt un kāda loma šajā procesā ir pašvaldību sociālajiem dienestiem – uz šiem jautājumiem atbildēs projekta “Vidzeme iekļauj” sociālo pakalpojumu eksperte Laine Zālīte.

Aicinot uz diskusiju pārstāvjus no projektā iesaistītajām pašvaldībām un Labklājības ministrijas speciālistus, tiks vērtēts, cik lielā mērā projektā paredzamie rezultāti ir īstenojami, ņemot vērā apkopotos rezultātus par situāciju pēc personu izvērtēšanas procesa, kas teju jau noslēdzies.

Lai virzītos tālāk pie nākamajām projekta īstenošanas aktivitātēm, nepieciešams saprast, vai pašvaldību spēkos būs nodrošināt visus nepieciešamos atbalsta pakalpojumus, kuri nosaukti izvērtēšanas procesa laikā tapušajos atbalsta plānos.

Reģistrēšanās pasākumam šeit

Vairāk par deinstitucionalizācijas projekta ieviešanu gaitu Vidzemē lasīt Vidzemes plānošanas reģiona mājaslapā un arī Labklājības ministrijas mājaslapā.

Papildu informācija: Ineta Puriņa, projekta “Vidzeme iekļauj” projekta vadītāja, mob.t. 26382820, ineta.purina PIE vidzeme PUNKTS lv