Arhīva kalendārs

« August 2019 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk – VARAM) sadarbībā ar Vidzemes, Kurzemes, Latgales, Rīgas un Zemgales plānošanas reģioniem organizē konkursu Latvijas Republikas pašvaldībām “Remigrācijas sekmēšanas pakalpojumi pašvaldībās”.

Konkurss tiek organizēts, lai atbalstītu pašvaldību darbu remigrācijas sekmēšanai – katrā plānošanas reģionā noteikt ne mazāk kā četras pašvaldības, kuras īsteno un plāno īstenot daudzveidīgus atbalsta pasākumus remigrācijas sekmēšanai un sniegt finansiālu atbalstu pašvaldību projektiem, kas vērsti uz remigrācijas sekmēšanu (turpmāk – atbalsts).

Projekta ietvaros pašvaldības ir aicinātas plānot sekojošas aktivitātes:

  • Informatīvu materiālu sagatavošana, sabiedriskās attiecības
  • Vizītes pie diasporas
  • Semināri un apmācības

Kā arī citas aktivitātes, kurās būtu nepieciešams atalgojums iesaistītajām personām,  projekta iesniedzējam, tā sadarbības partnerim vai citas pašvaldības, diasporas vai remigrantu pārstāvim,  ja viņš ir iesaistīts aktivitātēs atbilstoši iepriekš nosauktajiem punktiem.

Konkursā tiks vērtēti pašvaldību īstenotie un plānotie atbalsta pasākumi remigrācijas sekmēšanai, atbalsta pasākumu sasniegtie un plānotie rezultātus, kā arī sadarbība ar plānošanas reģiona remigrācijas koordinatoru. Kopējais atbalsta apmērs katrā plānošanas reģionā ir EUR 40 000, piešķirtais finansējums vienai pašvaldībai nedrīkst pārsniegt EUR 10 000.

Piešķirtais atbalsts jāizlieto līdz 2020. gada 31. maijam, izmantojot to remigrācijas atbalsta pasākumu ieviešanai vai nodrošināšanai atbilstoši Konkursa dalībnieka pieteikumā norādītajai informācijai.

KONKURSA NOLIKUMS: ŠEIT.

Konkursa dalībniekiem pieteikumu dalībai konkursā jāiesniedz līdz 2019.gada 27. augustam, nosūtot  to elektroniski katrai attiecīgajai plānošanas reģiona Vērtēšanas komisijai, Vidzemes plānošanas reģionam – vidzeme PIE vidzeme PUNKTS lv.

Konsultācijas par konkursu Vidzemē iespējams saņemt, sazinoties ar plānošanas reģiona remigrācijas koordinatori Iju Grozu telefoniski 29287585 vai rakstiski uz e-pastu ija.groza PIE vidzeme PUNKTS lv

2018. gadā pēc līdzīga principa tika organizētas pilotpašvaldības remigrācijas veicināšanai ar iespēju saņemt valsts līdzfinansējumu aktivitātēm saistībā ar remigrācijas tēmu. Vidzemē finansējumu ieguva Smiltenes un Gulbenes novada pašvaldības.

Informāciju sagatavojusi:
Kaiva Anna Upleja,
Vidzemes plānošanas reģiona pārstāve,
E-pasts: kaiva.upleja PIE strategies PUNKTS lv.