Arhīva kalendārs

« October 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Pētniecības un inovāciju infrastruktūrai (PII) ir potenciāls darboties gan kā zinātnes un pētniecības instrumentam, gan kā uzņēmumu konkurētspējas un reģionu ekonomiskās izaugsmes sekmētājam. Nesenā COVID-19 pandēmija labi ilustrējusi, kā pētnieciskā kapacitāte spēj dot būtisku stimulu globālu un steidzamu problēmu risināšanā. Pēdējos četrus gadus partneri no astoņiem Eiropas reģioniem, tai skaitā Vidzemes, strādājuši kopā, lai identificētu labākos piemērus efektīviem PII pieejamības modeļiem un lai uzlabotu pētniecības un inovāciju politiku un atbalsta instrumentus.

2020. gada 6. un 27. oktobrī INNO INFRA SHARE projekta partneri rīko tiešsaistes konferenci divās sesijās par pētniecības un inovāciju infrastruktūras pieejamību un starpreģionu sadarbību tās attīstības un izmantošanas veicināšanā.

INNO INFRA SHARE noslēguma konferencē dalīsimies ar partnerreģionu pieredzi PII pieejamības veicināšanā un potenciāla izmantošanā. Konferencē uzstāsies eksperti, projekta partneru pārstāvji un lektori no Eiropas Komisijas un Interreg Europe programmas kopīgā sekretariāta.

Pirmā sesija “PĒTNIECĪBAS UN INOVĀCIJU INFRASTRUKTŪRAS UN TO IZMANTOŠANA” norisināsies 6. oktobrī un demonstrēs PII biznesa modeļus, ES stratēģiju tehnoloģiju infrastruktūrām un sniegs interesantus piemērus inovatīvām infrastruktūru ekosistēmām un to pieejamībai industrijai no Nīderlandes, Beļģijas un Itālijas. Detalizētu sesijas programmu angļu valodā skatiet šeit.

Otrā sesija “STARPREĢIONU SADARBĪBA INOVĀCIJĀM” norisināsies 27. oktobrī un ilustrēs starp-reģionu sadarbības nozīmīgumu spēcīgākas pētniecības un inovāciju ekosistēmas attīstībai Eiropā. Šajā sesijā redzēsiet, kāds ir digitālo inovāciju centru potenciāls kļūt par industrijas pārmaiņu veicinātājiem, kā arī kādas iespējas sniedz starpreģionu inovāciju tīkli un kādi šādai sadarbībai ir šķēršļi. Šajā sesijā Vidzemes plānošanas reģions kopā ar Vides risinājumu institūtu stāstīs par paveikto reģionālās inovāciju ekosistēmas veidošanā Vidzemē. Detalizētu sesijas programmu angļu valodā skatiet šeit.

 

Konferences darba valoda – angļu valoda.

 

Lai piedalītos konferencē, reģistrācija obligāta. Pēc reģistrācijas saņemsiet e-pasta apstiprinājumu, kurā būs iekļauta Zoom saite dalībai sesijā.

Reģistrācija pirmajai sesijai 6. oktobrī: https://platform.eventboost.com/e/research-and-innovation-infrastructures-and-their-exploitation-/24973/

Reģistrācija otrajai sesijai 27. oktobrī: https://platform.eventboost.com/e/interregional-cooperation-for-innovation-innoinfra-part2/24975/

 

Konference tiek rīkota Interreg Europe 2014.- 2020. programmas projekta INNO INFRA SHARE (Stratēģijas Eiropas pētniecības un inovāciju infrastruktūras izmantošanai) ietvaros. Plašāk par Interreg Europe 2014.-2020. gadam programmas projektu INNO INFRA SHARE lasiet projekta mājaslapā vai VPR mājaslapā.

Papildu informācija: Kristaps Ročāns, projekta vadītājs Vidzemes plānošanas reģionā, e-pasts: kristaps.rocans PIE vidzeme PUNKTS lv