Arhīva kalendārs

« September 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Vidzemes plānošanas reģions aicina pašvaldības, energopārvaldniekus, publisko ēku apsaimniekotājus, siltumapgādes uzņēmumus, plānošanas reģionu pārstāvjus un citus interesentus satikties 8. oktobrī "Koka Rīga" telpās, kur kopā vēlamies vērst uzmanību uz ilgtspējīgu ēku atjaunošanu un dažādiem energopārvaldības risinājumiem. No Valmieras un Cēsīm tiks nodrošināts autobuss līdz semināra norises vietai un atpakaļ. Aicinām līdz 5.oktobrim pieteikt savu dalību, iepriekš reģistrējoties: https://forms.gle/gEcaEwj3SFzGijvE9 Dalība seminārā ir bezmaksas, vietu skaits ierobežots.

Investīcijas ēku atjaunošanā, energoefektīvās tehnoloģijās un atjaunojamā enerģijā palīdz sasniegt gan Eiropas Savienības prioritātes enerģētikas un klimata jomā, gan rada ekonomisko izaugsmi un apliecina mūsu rūpes par vidi, kurā dzīvojam. Vidzemes plānošanas reģions kopā ar pašvaldībām, vairākām Latvijas līmeņa organizācijām un citiem turpina aktualizēt diskusiju par energoefektivitātes pasākumu ieviešanu un pārdomātu energopārvaldību reģionos. Šoreiz aicinām interesentus gan no Vidzemes, gan arī no citiem Latvijas reģioniem satikties 8. oktobrī Rīgā seminārā “Ilgtspējīga ēku atjaunošana un energopārvaldības risinājumi”.

Ilgtspējīga koka ēku atjaunošana būs viens no sarunu tematiem semināra laikā, kas noteikti ir aktuāls vairākām pašvaldībām. Semināra norises vieta “Koka Rīga” ir koka ēku renovācijas centrs, kurā zinoši un pieredzes bagāti restauratori dalīsies pieredzē par būtiskākajiem aspektiem, atjaunot senas koka ēkas.

Kopā ar Ēku saglabāšanas un energotaupības biroju uzmanību vērsīsim uz diviem līguma veidiem – Energoefektivitātes pakalpojuma līgumu un Daudzpakalpojuma līgumu.  

Energoefektivitātes pakalpojuma līgums, kas citās Baltijas jūras reģiona valstīs tiek saukts par EPC (angļu val. Energy Performance Contract), ir ilgtermiņa līgums ar uzņēmumu/izpildītāju jeb energoefektivitātes pakalpojuma sniedzēju. Līgums tiek noslēgts, lai īstenotu energoefektivitātes veicinošus pasākumus ēkā ar garantētu enerģijas ietaupījumu un lai samazinātu risku neveiksmīgai ēkas atjaunošanai, kad būvdarbi ēkā nesasniedz gaidīto efektu. Savukārt Daudzpakalpojuma līgums (Multi-service contract) tiek izmantots gadījumos, kad esošajās ēkās vai jaunu ēku celtniecībā ir vēlme integrēt kopīgos ieguvumus. Kopīgie ieguvumi var būt apgaismojums, telpu temperatūra, iekštelpu gaisa kvalitāte, trokšņu līmenis, estētiskās vērtības u.c., kas var motivēt ēkas īpašniekus un iedzīvotājus veikt lielākas investīcijas energoefektivitātē. Vairāk par šiem līguma veidiem un citiem finanšu instrumentiem var uzzināt projekta “EFFECT4buildings” mājas lapā: https://www.effect4buildings.se/

Par Gulbenes novada pieredzi pārejai uz 4.paaudzes siltumapgādi un ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plāna izstrādi un saules paneļu uzstādīšanu elektroenerģijas ražošanai vairāk pastāstīs Rīgas Tehniskās universitātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūts un Gulbenes novada pašvaldība.

Savukārt Smiltenes novada Palsmanes ciemam ir izveidots izvērtējums pārejai uz zemas temperatūras siltumapgādi. Izvērtējums iekļauj trīs stratēģiskos scenārijus, kas paredz konkrētas rīcības siltumapgādes sistēmas uzlabošanai Palsmanes ciemam. Par to, kā sagatavot stratēģiju centralizētās siltumapgādes uzņēmuma pārejai uz 4.paaudzi, atklās nozares eksperte Jeļena Ziemele.

Praktiskā informācija:

Semināra norises vieta būs Koka ēku renovācijas centrā “Koka Rīga”, Krāsotāju iela 12, Latgales priekšpilsēta, Rīga. Norises laiks no plkst. 11:30 līdz 18:00. Precizēta semināra programma tiks nosūtīta dalībniekiem, kas būs pieteikušies. 

Interesentiem tiks nodrošināts autobuss no Valmieras - Cēsīm līdz Rīgai un atpakaļ. Izbraukšana no Valmieras plkst. 9:30 (Kultūras centra stāvlaukums, Rīgas iela 10, Valmiera). Cēsīs autobuss uzņems līdzbraucējus plkst. 10:00 (Smilšu laukums, Uzvaras bulvāris 22, Cēsis) un tālāk dosies uz pasākuma norises vietu Rīgā. Plānotais atgriešanās laiks Valmierā ap plkst. 20:00.

Ņemot vērā esošo situāciju valstī, esam noteikuši maksimālo dalībnieku skaitu līdz 30 personām. No katras organizācijas aicinām pasākumā piedalīties ne vairāk par 2 cilvēkiem. Vēršam uzmanību, ka, sasniedzot maksimālo dalībnieku skaitu, reģistrācija var tikt noslēgta ātrāk.

Papildu informācijai: Inese Jēgere, projektu vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, e-pasts: inese.jegere PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t. +371 28386853

Informāciju sagatavoja: Baiba Šelkovska, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, e-pasts: baiba.selkovska PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t. +371 28752793

Seminārs tiek organizēts Vidzemes plānošanas reģiona īstenoto projektu “EFFECT4buildings” un “LowTEMP” ietvaros. Vairāk par projektu aktivitātēm Vidzemē uzziniet: http://www.vidzeme.lv/lv/projekti

24. septembrī Vidzemes plānošanas reģions organizēja sanāksmi, lai valsts līmenī iniciētu diskusiju  par nepieciešamību ieviest alternatīvus mobilitātes risinājumus attālos lauku reģionos. Sanāksmes dalībnieki tika informēti par pilotprojekta “transports pēc pieprasījuma” ieviešanas rezultātiem un secinājumiem, kas jāņem vērā, lai attīstītu alternatīvus mobilitātes risinājumus ne tikai Vidzemē, bet visā valsts teritorijā.

Diskutējot par pakalpojuma “transports pēc pieprasījuma” attīstības iespējām nākotnē, saņemts klātesošo konceptuāls atbalsts jautājuma virzīšanai Satiksmes ministrijā, rosinot papildināt esošo sabiedriskā transports pakalpojumu sistēmu ar alternatīviem risinājumiem vietējo pārvadājumu nodrošināšanai reti apdzīvotās lauku teritorijās.

Vidzemes plānošanas reģions iecerējis rosināt starpinstitucionālās darba grupas izveidi, lai turpinātu attīstīt ideju par alternatīvu vietējās mobilitātes risinājumu ieviešanu reģionos, kā arī lemtu par “transports pēc pieprasījuma” un līdzīgu risinājumu iekļaušanu sabiedriskā transporta sistēmā Latvijā.

Sanāksmē piedalījās pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Autotransporta direkcijas, Vidzemes Augstskolas, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas, klātesot arī pārstāvjiem no plānošanas reģioniem un pašvaldībām. Sanāksmē bija pārstāvēts arī reģionālais pasažieru pārvadātājs VTU Valmiera, kas bija viens no pakalpojuma sniedzējiem pilotprojekta ieviešanas laikā.

Noklausoties pieredzi, kas gūta, Vidzemes plānošanas reģionam ieviešot pilotprojektu Vidzemē, klātesošie atzina, ka rezultāts ir necerēti labs un iedzīvotāju aktivitāte liecina, ka alternatīviem pārvietošanās risinājumiem Latvijā ir potenciāls.

Kristīne Malnača, Vidzemes plānošanas reģions: “Īstenojot pilotprojektu “transports pēc pieprasījuma”, ir skaidri redzams, ka pieprasījums pēc transporta pakalpojumiem laukos ir. Sabiedriskā transporta pakalpojumu plānošanā ir jāņem vērā zināma īpatnība, kas nevienam vairs nav noslēpums – kamēr nebūs atbilstošs piedāvājums, pasažieru skaitu neizdosies palielināt. Ar naudu, kas tiek novirzīta ikgadējām sabiedriskā transporta dotācijām, iespējams, var ne tikai uzlabot ierobežoto mobilitāti atsevišķās teritorijās, kur sabiedriskā transporta pakalpojums ir nepietiekams, bet arī palielināt sabiedriskā transporta pasažieru skaitu.”

 Sarmīte Rozentāle, Vidzemes Augstskola: “Mobilitātes risinājumu veiksmīgas ieviešanas pamatā ir ilglaicīgs un stabils finansējums. Jāatzīmē, ka šobrīd akūti trūkst atbalsta programmas lauku kopienām, kas citās valstīs ir bieži izmantots instruments, tostarp arī mobilitātes uzlabošanai. Rekomendēju transporta plānošanu balstīt uz iedzīvotāju vajadzībām un vietējos pasažieru pārvadājumus organizēt reģionu vai pašvaldību līmenī. Aicinu valdību un nozares ministrijas skatīties pāri nozaru robežām.”

Kristiāns Godiņš, ATD: “Prieks, ka iecerētais izdevies. Transports pēc pieprasījuma papildina tradicionālo transporta sistēmu, un ir skaidrs, ka pie apstākļiem, kad situācija, laiki un vajadzības mainās, nepieciešams domāt par jauniem, inovatīviem risinājumiem. Tas, ka iedzīvotājiem ir interese par šāda veida pakalpojumiem, ir skaidri redzams, vērtējot pilotprojekta apkopotos rezultātus. Jāpiebilst, ka pilotprojekta ietvaros pakalpojums bija padarīts maksimāli ērts un izdevīgs pasažieriem, klasiskā pārvadājuma sistēma nevar būt tik elastīga.”

Madars Lasmanis, VARAM: “Kopumā projekts ir ļoti labi izdevies. Pats personīgi, dzīvojot pierobežā, redzu, cik arvien tukšāks paliek sabiedriskais transports. Ir skaidrs, ka sabiedriskā transporta organizēšanas kārtībai un formai būs jāmainās. Pārstāvot nozares ministriju, uzskatu, ka plānošanas reģioniem ir liela loma sabiedriskā transporta sistēmas veidošanā un organizēšanā. Ideja atbalstāma un ieviešama, finansējuma piešķiršana paliek Finanšu ministrijas rokās. Katrā ziņā VARAM ir par šādas aktivitātes realizēšanu – demogrāfiskā līkne pārliecinoši uz to norāda. Mums jāveido tāda pakalpojumu sistēma valstī, ko mēs paši savās vecumdienās gribēsim izmantot.”

Pilotprojektu Vidzemē bija iespēja īstenot, izmantojot piesaistītos Eiropas Savienības finanšu līdzekļus, ieviešot projektu “MAMBA” (Interreg Baltijas jūras reģiona programma 2014-2020). www.mambaproject.eu

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, sabiedrisko attiecību vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv