Arhīva kalendārs

« September 2021 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

Nākamās nedēļas nogalē, 17. septembrī, aicinām iedzīvotājus, uzņēmumu, pašvaldību un nevalstisko organizāciju pārstāvjus, kā arī medijus un jebkuru citu interesentu piedalīties EUROPE DIRECT Vidzeme atklāšanas pasākuma aktivitātēs Cēsīs, Bērzaines ielā 5, kas norisināsies teju visu dienu.

Plkst. 13:00 interesenti aicināti uz centra svinīgo atklāšanu ārvidē pie ēkas Bērzaines ielā 5. Atklāšanu ar savu dalību pagodinās arī Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā delegācija, kā arī Cēsu novada pašvaldība, savukārt Vidzemes plānošanas reģions, pasākuma organizētāji, būs parūpējušies arī par neierastu muzikālo pārsteigumu.

EUROPE DIRECT Vidzeme galvenais uzdevums ir sniegt aktuālo informāciju par dažādiem notikumiem Eiropas Savienībā. Saskaroties ar mūsdienu informācijas pārbagātību, spēja izvērtēt un atlasīt objektīvu saturu ir nepieciešama gan informācijas sniedzējiem, gan tās saņēmējiem. Tā ietvaros, lai kopīgi gūtu jaunas zināšanas un uzlabotu kritiskās domāšanas spējas, atklāšanas pasākuma ietvaros plkst. 14:15.-15:30 notiks lekcija “Kā atlasīt informāciju dezinformācijas laikmetā?”, kuru vadīs komunikācijas zinātnes doktore, medijpratības eksperte un pasniedzēja Klinta Ločmele.

Lekcija būs īpaši vērtīga mediju pārstāvjiem, pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālistiem un ikvienam, kurš ikdienā darbojas ar informatīvā satura publicēšanu, taču laipni gaidīts arī jebkurš cits interesents. Tās ietvaros tiks sniegtas vispārīgas vadlīnijas informatīvā satura izvērtēšanai, taču detalizētāk apskatīta datu un statistikas, kā arī attēlu un video satura izvērtēšana.

Ņemot vērā, ka lekcija notiks iekštelpās, dalība tajā ir ar iepriekšēju pieteikšanos, kā arī pirms lekcijas uzrādot derīgu COVID-19 sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir pilnībā vakcinēta un/vai izslimojusi COVID-19. Pēc lekcijas paredzētas sarunas ar medijiem, organizācijām u.c. interesentiem par EUROPE DIRECT Vidzeme darbību un Konferenci par Eiropas nākotni. Lūdzam reģistrēties lekcijai un tīklošanās pasākumam ŠEIT, līdz trešdienai, 15. septembrim.

Visa pasākuma laikā, no 13:00 līdz 19:00 EUROPE DIRECT Vidzeme informatīvajā teltī ikvienam interesentam būs iespējams uzdot jautājumus, saņemt atbildes un veidot diskusijas ar centra pārstāvjiem par Eiropas Savienību, ikkatra iespējām ietekmēt un veidot Eiropas Savienības nākotni. Tiks nodrošinātas radošas un izglītojošas aktivitātes arī pasākuma jaunākajiem dalībniekiem.

Kopš maija sākuma Vidzemes plānošanas reģions kļuvis par vienu no 7 jaunajiem EUROPE DIRECT centriem Latvijā, ar filiālēm Cēsīs un Valmierā. EUROPE DIRECT centri palīdz tuvināt Eiropu iedzīvotājiem, veicinot debates par norisēm ES un par ES nākotni. Centri atbild uz jautājumiem par ES politiku, programmām un prioritātēm. Centru darbinieki sadarbojas ar iedzīvotājiem visā Latvijā un iedzīvotāju atsauksmes un ierosinājumus nodod ES iestādēm.

Kontaktinformācija saziņai:

ED Vidzeme vadītāja Maija Rieksta,
tālr. +371 26 099 521;
e-pasts: maija.rieksta PIE vidzeme PUNKTS lv vai eiropassavieniba PIE vidzeme PUNKTS lv

Mājas lapa: http://www.vidzeme.lv/lv/europe_direct_vidzeme
Facebook konts: https://www.facebook.com/EuropeDirectVidzeme

Bezmaksas tālrunis saziņai ar EUROPE DIRECT centru (Briselē): 00800 67891011 (tikai no fiksētās tālruņa līnijas).

Informāciju sagatavoja: Marta Riekstiņa, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, e-pasts: marta.riekstina PIE vidzeme PUNKTS lv

Europe Direct Vidzeme darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisija.