Arhīva kalendārs

« October 2021 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vidzemes plānošanas reģions kopā ar projekta SELF sadarbības partneriem aicina ikvienu interesentu piedalīties tiešsaistes seminārā/paneļdiskusijā “Sociālās uzņēmējdarbības attīstība ES: prakse un izaicinājumi”, 15. oktobrī plkst. 12:00-14:00 (pēc Latvijas laika), tiešsaistē, kas norisināsies “Sociālās uzņēmējdarbības nedēļas” ietvaros.

Tiešsaistes semināra/paneļdiskusijas mērķis ir pulcēt vienkopus sociālās politikas veidotājus un ieinteresētas personas no visiem projekta SELF sadarbības partneru reģioniem, valsts un reģionālām iestādēm, lai diskutētu par sociālās uzņēmējdarbība aktuāliem jautājumiem - izaicinājumiem un iespējām, kā arī, lai apmainītos ar gūto pieredzi.

Pieredzē un zināšanās dalīsies LR Labklājības ministrijas Darba tirgus politikas departamenta direktors Imants Lipskis, Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas  direktore Regita Zeiļa, Kantabrijas Reģiona Eiropas fondu ģenerāldirektore Paz Díaz Nieto (Spānija), Pomerānijas Sociālās ekonomikas attīstības komitejas locekle, Varšavas Universitātes pārstāve Marzena Starnawska (Polija).

Pasākuma moderatore: Vita Brakovska, biedrības “ZINIS” valdes priekšsēdētāja.

Aicinām iepazīties ar pasākuma programmu angļu valodā: ej.uz/15-okt-programma

REĢISTRĀCIJA PASĀKUMAM līdz 14. oktobra plkst. 12.00: ej.uz/reģistrācija-15-okt-2021

Pasākums notiks angļu valodā.


Atgādinām, ka no 11. līdz 15. oktobrim Latvijā jau trešo gadu pēc kārtas norisināsies Sociālās uzņēmējdarbības nedēļa ar devīzi "Sociālā uzņēmējdarbība – kad izaicinājumi pārtop aicinājumā!". To organizē Labklājības ministrija, un šogad Sociālās uzņēmējdarbības nedēļa ir veltīta sociālo uzņēmumu izaugsmei un sabiedrības izpratnes veidošanai par to, kā ar šādu komercdarbību var radīt kopēju labumu (avots: LR Labklājības ministrija).

 

Par projektu 

Lai meklētu veiksmīgus piemērus sociālās uzņēmējdarbības ekosistēmas veidošanai citos Eiropas lauku reģionos, Vidzemes plānošanas reģions kopā ar partneriem no Kantabrijas reģiona Spānijā, Lombardijas reģiona Itālijā un Pomerānijas voivodistes Polijā ir uzsākuši Eiropas Savienības mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) konkurētspējas programmas “COSME” projektu “Sociālās ekosistēmas vadīta attīstība” (SELF).

SELF projekta mērķis ir attīstīt noturīgu sociālo uzņēmējdarbības modeli lauku apvidos, ar mērķi transformēt reģionus caur sociālo un solidaritātes ekonomiku. Tā rezultātā tiks izveidots un attīstīts starptautisks reģionālo pašvaldību, ekspertu un sociālās uzņēmējdarbības pārstāvju tīkls ar līdzīgām vajadzībām, lai radītu pastāvīgu kopienu ilgtspējīgas Eiropas sociālās uzņēmējdarbības sistēmā.

 

Papildus informācijai: Lienīte Priedāja-Klepere, Vidzemes plānošanas reģions, lienite.priedaja PIE vidzeme PUNKTS lv

Informāciju sagatavoja: Gunita Brūvere, Vidzemes plānošanas reģions, gunita.bruvere PIE vidzeme PUNKTS lv

 

CITAS PROJEKTA "SELF" ZIŅAS

 

--