Arhīva kalendārs

« September 2021 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

Aicinām Vidzemes reģiona uzņēmējus izmantot iespēju un pieteikties bezmaksas konsultācijām biznesa attīstības jautājumos pie inovāciju brokera. Šāda tikšanās būs īpaši vērtīga tiem reģiona uzņēmumiem, kuriem ir ilgtermiņa attīstības plāni un kuru attīstības iespējas Latvijā ir ierobežotas.

Visbiežāk tiek palīdzēts risināt jautājumus, kas saistīti ar:

  • jaunu tirgu apgūšanu,
  • biznesa procesu pārorganizēšanu,
  • produktu pielāgošanu,
  • sadarbības partneru vai starpnieku atrašanu inovāciju brokeru tīkla sadarbības valstīs – Dānijā, Igaunijā, Lietuvā, Somijā, Zviedrijā, Vācijā vai Polijā –,

tādējādi realizējot kopīgas aktivitātes viedās specializācijas piemērošanai mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) attīstībā. Konsultācijas notiek ar iepriekšēju pieteikšanos pie Zanes Pīpkalējas, uzņēmējdarbības speciālistes Vidzemes plānošanas reģionā, rakstot uz e-pastu zane.pipkaleja PIE vidzeme PUNKTS lv vai zvanot pa tālruni +371 29212567. Konsultācijas nodrošinām bez maksas gan klātienē, gan attālināti, par to iepriekš vienojoties. 

Piedāvājam iepazīties ar inovāciju brokera darba specifiku, noskatoties video:

Vidzemes plānošanas reģiona dienaskārtībā atbalsts attīstībai un partnerībai ierindojas starp prioritārajām jomām jau kopš laika gala. Sniedzot atbalstu jaunu produktu un pakalpojumu attīstībai, tiek veicināta ne tikai uzņēmēju, bet visa reģiona izaugsme un konkurētspēja lokālā, nacionālā un pārrobežu līmenī. Lai to nodrošinātu, jau vairāku gadu garumā uzņēmējiem pieejams inovāciju brokera sniegtais atbalsts, kas garantē zināšanu pārnesi starp partneru valstīm Baltijas jūras reģionā, veicinot MVU kapacitātes palielināšanu viedās specializācijas piemērošanā.

Brokeru pakalpojumi ir pārbaudīti reālos tirgus apstākļos Latvijā un citur Baltijas jūras reģionā, jau ilgstoši attīstot un nodrošinot pārrobežu sadarbību, kas atspoguļojas arī dažādu uzņēmumu panākumos. Piemēram, Lietuvas uzņēmums THRUST – Intelligent UAV systems projektē un ražo bezpilota lidaparātus, kas paredzēti datu apkopošanai, lai optimizētu lauku apstrādi. Izmantojot inovāciju brokeru pakalpojumus, uzņēmumam tika īpaši piemeklēti 2 partneri no Igaunijas, kas bija ieinteresēti sadarboties ar kompāniju un kopīgi tika pieteikts finansējums dalībai AgROBOfood atklātajā konkursā, kas vērsts uz inovāciju eksperimentiem.

Šādi un citi brokeru pieredzes un pārrobežu sadarbības stāsti meklējami projekta mājaslapā, angļu valodā: www.gosmartbsr.eu/tibs. 

Atbalsts uzņēmējiem tiek sniegts projekta “Starptautiskā sadarbībā balstīti jauni risinājumi reģionu un to MVU viedās specializācijas veicināšanai” (GoSmart&Excel BSR) ietvaros. Projektu īsteno Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar partneriem no Somijas, Vācijas, Dānijas, Polijas, Zviedrijas Lietuvas un Igaunijas Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2014.-2020. gadam ietvaros, ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu. “GoSmart&Excel BSR” ir balstīts uz projekta “GoSmart BSR” rezultātu – pārrobežu viedās specializācijas stratēģijas metodoloģijas un starptautiskā inovāciju brokeru tīkla – attīstīšanu un paplašināšanu.

Informāciju sagatavoja: Marta Riekstiņa, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste, e-pasts: marta.riekstina PIE vidzeme PUNKTS lv

CITAS PROJEKTA “GOSMART&EXCEL BSR” ZIŅAS

Š.g. 9.-10. novembrī tiešsaistē (platformā Zoom) tiks organizēts starptautisks pieredzes apmaiņas un sadarbības veicināšanas pasākums “Vietējo pašvaldību un to atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu perspektīvas un izaicinājumi bioatkritumu apsaimniekošanas jomā”. Pasākuma ietvaros tiks aplūkoti dažādi izstrādē esoši vai jau īstenoti risinājumi, demonstrētas pieejas, kas var palīdzēt rast risinājumus jautājumiem, kas skar pašvaldību un to iestāžu pienākumus un atbildības bioatkritumu apsaimniekošanas jomā.  Biomasas efektīva izmantošana ir kļuvusi par aktuālu jautājumu ne tikai privātā sektora uzņēmumiem, bet arī publiskā sektora iestādēm, kuras atbild par dažādu biomasas resursu, t.sk. bioatkritumu,  maksimāli efektīvu uzkrāšanu vai izmantošanu.

Bioatkritumos nonāk koksnes, augu, pārtikas atlikumi no mājsaimniecībām, dažādu nozaru ražošanas procesiem un no sabiedriskā sektora, kas sniedz vides apsaimniekošanas pakalpojumus. Īpašu nozīmīgumu šie jautājumi ir ieguvuši Eiropas Savienības jaunajā septiņu gadu plānošanas periodā, kurā visiem ES reģioniem, tai skaitā Vidzemei, ir jārod risinājumi esošo dabas resursu efektīvākai, t.i. vienlaikus gan saudzīgākai, gan lietderīgākai, izmantošanai.

 

>> PASĀKUMA PROGRAMMA << (detalizēta programma tiks nosūtīta un reģistrācija tiks izziņota š.g. 4. oktobrī)

 

Vēršam uzmanību, ka pasākuma pirmajā dienā, 9. novembrī īpaši aicinām piedalīties uzņēmumus, kuru darbība saistīta ar bioatkritumu apsaimniekošanu un izmantošanu, pētniecības, tehnoloģiskās attīstības un inovācijas institūcijas, uzņēmējdarbības attīstības un/vai tehnoloģiju pārneses organizācijas. Savukārt 10. novembrī – vietējās, reģionālās un valsts iestādes un pārvaldes iestādes, lēmumu pieņēmējus, politiku un stratēģiju veidotājus.

 

Dalība pasākumā ir bez maksas.

Darba valoda – angļu; tiks nodrošināta tulkošana latviešu valodā

 

Pasākumu organizē Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Halmstades Universitāti Zviedrijā un 3N Lejassaksijas Atjaunojamo resursu un bioekonomikas sadarbības tīklu Vācijā.

Jautājumiem: Irīna Kulitāne, projekta BalticBiomass4Value vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, irina.kulitane PIE konso PUNKTS lv, tālr. +371 29131859

 

Pasākums tiek organizēts Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2014-2020 projekta “Biomasas vērtību ķēdes attīstība Baltijas jūras reģionā” (BalticBiomass4Value)” ietvaros. Projekta mājaslapa: https://balticbiomass4value.eu/.

Aicinām sekot līdzi jaunumiem arī latviešu valodā Vidzemes plānošanas reģiona mājaslapā http://www.vidzeme.lv/lv/projekti/biomasas_vertibu_kedes_attistiba_baltijas_juras_regiona_balticbiomass4value!



 

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, sabiedrisko attiecību vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv 

 

 

CITAS PROJEKTA "BalticBiomass4Value" ZIŅAS

--