Arhīva kalendārs

« January 2023 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Sociālo pakalpojumu centra “Pērle” dalībnieki darbojas kopā – svin svētkus, apgūst vai atsvaidzina zināšanas par ikdienā nepieciešamām iemaņām. “Cilvēki šeit var izmainīties,” pārliecinoši saka cēsiniece Zane Bīriņa, kura apmeklē centru gandrīz gadu, atzīstot, ka arī viņa jūt ieguvumus.

“Pērle” piedāvā daudzveidīgus pakalpojumus cilvēkiem ar invaliditāti. Tajā darbojas dienas aprūpes centrs pieaugušajiem ar garīga rakstura traucējumiem un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, tāpat dažādas prasmes cilvēki apgūst specializētajās darbnīcās.

Svētku laikā režisors un scenārists Kārlis Anitens viesojās centrā, lai uzzinātu vairāk. Pavisam nedaudz paguva ielūkoties Signes Vanadziņas vadītajās drāmas terapijas nodarbībās, atklājot, kā caur to drošā vidē ikviens var izspēlēt neierastas vai satraucošas ikdienas situācijas un savu rīcību, lai labāk tām sagatavotos.

Līdz 3. februārim ikviens interesents aicināts pieteikt pasākumu Vidzemes inovāciju nedēļai 2023, kas šogad norisināsies jau piekto gadu no 20. februāra līdz 24. februārim visā Vidzemē.  Par šī gada nedēļas virstēmu izvēlēta improvizācija. Vidzemes plānošanas reģions kā Vidzemes inovāciju nedēļas koncepta aizsācējs aicina pašvaldības, organizācijas, uzņēmumus, biedrības, valsts pārvaldes iestādes,  izglītības un pētniecības iestādes un citus interesentus iesaistīties un bagātināt Vidzemes inovāciju nedēļas 2023 piecu dienu  pasākumu programmu. Pasākumus var pieteikt Vidzemes inovāciju nedēļas tīmekļa vietnē https://innovation.vidzeme.lv, aizpildot pieteikuma veidlapu. Dalība Vidzemes inovāciju nedēļā ir bez maksas. 

Improvizācijas tēma izvēlēta, rosinot diskusijas par vēl vienu, ar inovāciju saistītu tematu inovatoru dienaskārtībā, vienlaikus aktualizējot jautājumu, vai improvizācija ir piemērota, iespējama un īstenojama visās nozarēs un jomās, t.sk. valsts pārvaldē.

Laila Gercāne, koncepta autore: “Tie, kas Vidzemes inovāciju nedēļā piedalījušies jau iepriekš, zina, ka  tā ir lieliska iespēja iegūt jaunas zināšanas un stiprināt savu izpratni par inovāciju. Pasākumu platforma nodrošina iespēju sanākt kopā līdzīgi domājošajiem, apmainīties pieredzē, kā arī paplašināt kontaktu loku nākotnes sadarbībai.  Šogad vēlamies aktualizēt vēl vienu virzienu, kas paver plašas iespējas inovācijas attīstībai – improvizācija ir gan prasme, gan metode, gan domāšanas veids. Fokusu liksim uz sevis apzināšanu, spēju darboties un sadarboties esošajos apstākļos un ar tiem resursiem, kas ir pieejami. Radīt darot ir aizraujoši, taču tam jābūt vadītam un pārdomātam procesam.”  


Arī 2023. gadā centrālā inovācijas entuziastu tikšanās vieta būs Vidzemes inovāciju nedēļas tīmekļa vietne https://innovation.vidzeme.lv. Tajā vienkopus būs redzama informācija par visiem pasākumiem, kas piecu dienu laikā tiks organizēti dažādās vietās Vidzemē gan klātienē, gan attālināti.

Kā katru gadu, arī šogad Vidzemes plānošanas reģions Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros organizēs konferenci. Tajā tiks detalizēti iztirzāts jēdziens “improvizācija” un tā sasaiste ar mūsdienu aktualitātēm, kā arī tiks aplūkoti piemēri, kas pierāda, ka improvizācija ir sekmīgi izmantojama jaunu ideju attīstībai. Plānots, ka konference notiks trešdien, 22. februārī Līgatnē.

Par Vidzemes inovāciju nedēļu

Vidzemes inovāciju nedēļa pirmo reizi notika 2019. gadā, tomēr tās mērķis ir nemainīgs –  stiprināt vidzemnieku inovācijas garu un veidot auglīgu vidi jaunu produktu un pakalpojumu radīšanai, sadarbībai un ideju apmaiņai starp izglītības un pētniecības sektoru, uzņēmējiem un zinātniekiem, nozaru līderiem un sabiedrību, ideju radītājiem un finansētājiem.

Visas aktivitātes nedēļas ietvaros tiek balstītas uz  trīs nemainīgiem stūrakmeņiem – Uzdrīkstēties! Zināt kā! Rīkoties! Tie simbolizē drosmi palūkoties uz produktiem un procesiem no cita skatupunkta, atmest konkurenci un meklēt kopīgus saskarsmes punktus, krāt zināšanas, pieredzi, idejas un kontaktus, lai to visu aktīvi izmantotu ikdienas darbā, labumu dodot arī vietējai kopienai, pašvaldībai, reģionam un valstij.

2022. gadā pasākumu organizēšanā iesaistījās 30 iestādes, organizācijas un uzņēmumi, un kopā piedāvājām interesentiem 38 pasākumus – konferences, seminārus, darbnīcas, atvērtās durvis un paraugdemonstrācijas, konsultācijas, tīklošanās pasākumus, gadatirgus un digitālos brančus. Pasākumus 2022. gadā apmeklēja rekordliels skaits interesentu –  3867.

Pēdējos gados aktuāls kļuvis tiešsaistes formāts, tomēr šogad ceram tikties arī klātienē, lai ne tikai redzētu un dzirdētu, bet arī sarunātos, diskutētu, justu.

 

Jautājumiem:

Atbalsts pasākumu organizatoriem: Inga Madžule (inga.madzule PIE vidzeme PUNKTS lv, +371 29374285)

Komunikācija un sabiedriskās attiecības: Anita Āboliņa (anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv, +371 29454752)

Koncepts: Laila Gercāne (laila.gercane PIE vidzeme PUNKTS lv,  +371 29120536)

 

Informāciju sagatavojusi:

Anita Āboliņa, galvenā komunikācijas speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t. +371 29454752. 

 

2022. gada nogalē noslēdzās Valsts kultūrkapitāla fonda un akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” atbalstītās “Vidzemes kultūras programmas 2022” projektu realizācija. Jau piecpadsmito gadu Vidzemes plānošanas reģions administrēja pasākumus, kurus  organizēja Vidzemes kultūrvēsturiskā novada kultūras jomas speciālisti. Arī 2022. gadā, tāpat kā iepriekšējos gados, “Vidzemes kultūras programmas” (turpmāk-VKP) mērķis bija nodrošināt līdzsvarotu, daudzveidīgu un kvalitatīvu kultūras procesu un tā pieejamību Vidzemē, saglabājot un attīstot Vidzemes kultūrvēsturiskajam novadam raksturīgās vērtības, tradīcijas un kultūrvidi, kā arī veicinot jaunradi.

2022. gada konkursam mērķprogrammā pavisam tika iesniegti 144 projektu pieteikumi par kopējo pieprasītā finansējuma summu 591 345,65 eiro. No pieteiktajiem projektiem atbalstu guva 47 projekti, to realizācijai tika sadalīti 127 110,00 eiro. Īstenoto projektu vidū bija daudz vietējās kopienas un vietas identitāti stiprinošu pasākumu: izglītojošas un radošas nodarbības, meistardarbnīcas, vasaras koncertu un kino vakari, teātra izrādes iestudēšana, kultūras mantojumu popularizējoši svētki un citi. Ar īstenotajiem projektiem varat iepazīties šeit.

VKP 2022 skaitļos: 

• Realizēti 47 projekti;
• Notikuši 207 dažādi kultūras pasākumi un aktivitātes:

meistardarbnīcas, meistarklases, nodarbības, lekcijas, izglītības pasākums, darbnīca (19 projektos); koncerti, koncertuzvedumi, meistarklases koncerts, uzvedums (10 projektos); izstādes (6 projektos);  festivāli (3 projektos);  plenērs, radošā rezidence (2 projektos);  pārgājiens (1 projektā); grāmata, dzimtas stāsti, pētījums (5 projektos);  animācijas filmas, filma, raidījums, sižets (6 projektos);  izrādes (3 projektos); skaņas instalācija, ieraksts (2 projektos);  nometnes, spēle, pasākumi (9 projektos);  digitalizācija (3 projektos);  mākslas darbs, dizains (2 projektos);

  • Projektu īstenošanā līdzdarbojušies 1 820 dalībnieki;
  • VKP projektu pasākumos piedalījušies 27 811 apmeklētāji.

Valsts kultūrkapitāla fonds kopš 2011. gada sadarbojās ar AS “Latvijas valsts meži” vairāku kultūras programmu finansēšanā. Daļēji no ziedojumiem tika finansētas reģionu programmas - “Kurzemes, Zemgales, Latgales un Vidzemes kultūras programma”. Politiskajās diskusijās izskanēja valdības iebildumi pret “Latvijas valsts mežu” ziedojumu politiku, kā rezultātā šajā gadā ziedojumi nebūs vispār. Tas padara neskaidru kultūras programmu nākotni reģionos. Vidzemes plānošanas reģions, ņemot vērā radušos situāciju, sagatavoja vēstuli visām iesaistītajam institūcijām, lūdzot rast iespēju realizēt konkursa  “Atbalsts kultūras programmām reģionos” arī 2023. gadā. Kultūras programma reģionos ir būtiska ar to, ka tā nodrošina iespēju reģiona iedzīvotājiem īstenot savas radošās idejas un kultūras ieceres, stiprinot vietējo kopienu un reģionam raksturīgās kultūras vērtības.

Vidzemes plānošanas reģions izsaka pateicību visiem projektu īstenotājiem par projektu realizāciju 2022. gadā, jo kopā ir paveikts ļoti daudz! Katrs no projektiem ir devis ieguldījumu, lai stiprinātu vietējās kopienas un attīstītu reģionam raksturīgās kultūras vērtības.

Papildu informācijai: Lelde Ābele, Vidzemes kultūras programmas koordinatore, tel. +371 29266757, lelde.abele PIE vidzeme PUNKTS lv; Eva Meijere, Vidzemes kultūras programmas koordinatore, tel. +371 25665567, eva.meijere PIE vidzeme PUNKTS lv.

Informāciju sagatavoja: Zane Kaķe, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste, zane.kake PIE vidzeme PUNKTS lv.

Ziemeļvalstu lielākā starptautiskā tūrisma izstāde "MATKA 2023" notika Somijas galvaspilsēta Helsinkos no 19. līdz 22. janvārim. Vērienīgajā, tūrisma nozares pārstāvju un ceļošanas entuziastu plaši apmeklētajā izstādē daudzu valstu nacionālo stendu vidū bija arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta organizētais Latvijas nacionālais stends. Tajā ar Latvijas tūrismu un tā piedāvājumu izstādes viesus iepazīstināja 14 Latvijas tūrisma nozares pārstāvji – viņu vidū arī Vidzemes plānošanas reģions (VPR), kas kopā ar pašvaldību sadarbības partneriem izveidojuši tūrisma ceļu "Via Hanseatica".

VPR un tūrisma speciālisti no Valmieras, Cēsu un Smiltenes novadiem aicināja kuplu skaitu ārvalstu tūrisma aģentūru un mediju pārstāvjus, ceļojumu blogu autorus un ceļotājus apbraukt Latviju un iepazīt Vidzemi. Ceļošanas iespējas Vidzemē interesēja ne tikai somus, bet arī izstādes citvalstu apmeklētājus. Sarunas ar izstādes apmeklētājiem ļāva secināt, ka daudzi no Igaunijas ir devušies cauri Latvijai – bijuši Rīgā, Jūrmalā. Vidzemē gan neko daudz nav redzējuši. Citi ir viesojušies arī Valmierā, Cēsīs, Siguldā. Viņi labprāt atkal brauktu uz Latviju, Vidzemi, tālab meklē ko jaunu apskatei jau plašākā apkārtnē iepazītajām pilsētām. Daudzi apkopo idejas iedvesmojošiem ceļojumiem vasaras atvaļinājumu laikā vai plāno maršrutus garākiem ceļojumiem visās trīs Baltijas valstīs. Stenda viesiem bija dažādas intereses – pārgājienu maršruti un dabas takas, velomaršruti, vēsturiskās pilsētas, pilis, kultūras mantojums, SPA atpūta un citas. Apmeklētāji uzdeva jautājumus par apmešanās vietām ar kemperiem, ceļošanu ar sabiedrisko transportu.

  

VPR pārstāves popularizē Latvijas tūrismu un tā piedāvājumu starptautiskā tūrisma izstādē "MATKA 2023"

Daudzveidīgo atpūtas un apskates vietu piedāvājumu Latvijā un Vidzemes novadā labi papildināja arī VPR un sadarbības partneru sagatavotais “Via Hanseatica” jaunais informatīvais tūrisma materiāls – karte "Rīga - Tartu" somu valodā. Tā apkopo tūrisma objektus un interesantas tūristu piesaistes vietas kādreiz nozīmīgā, senā tirdzniecības ceļa apkārtnē kā Vidzemē, tā arī Igaunijas dienvidaustrumos. Tā kā tūrisma ceļā “Via Hanseatica” uzturēšanā Latvijas teritorijā sadarbojas Cēsu, Limbažu, Saulkrastu, Siguldas, Smiltenes, Valkas un Valmieras novadu pašvaldības, kā arī VPR, tad piedāvājumā bijusi iespēja apvienot interesantākos apskates objektus plašā teritorijā.

  

Vidzemes tūrisma piedāvājums starptautiskajā tūrisma izstādē "MATKA 2023" Helsinkos, Somijā

Tūrisma ceļa “galapunkti” – Rīga un Tartu – ir starptautiski pazīstami, tāpēc stenda apmeklētāji izrādīja interesi par daudzveidīgajām atpūtas iespējām Vidzemē. Viņi pievērsa uzmanību gan kultūrvēsturiskajām vietām, dabas retumiem, apskates objektiem ģimenēm ar bērniem, gardēžiem nozīmīgajām pieturvietām.

Tūrisma eksperte VPR Ilze Liepa vērtē: “Cilvēki bija priecīgi par iespēju tikties klātienē –  saņemt informāciju, plānot ceļojumus un dalīties pieredzē. Patiess prieks, ja izstādes apmeklētāji atzīst, ka sagatavotā informācija ir somiem labi saprotama un ceļojumam noderīga.”


Jautājumiem: Ilze Liepa, Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma eksperte un “Via Hanseatica” koordinatore Latvijā, ilze.liepa PIE vidzeme PUNKTS lv

Informāciju sagatavoja: Zane Kaķe, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste, zane.kake PIE vidzeme PUNKTS lv 

Turpmākos trīs gadus Latvijas Ūdeņraža Asociācija, SIA “ZAAO”, Vidzemes plānošanas reģions, kā arī vēl vairāki uzņēmumi un organizācijas no Igaunijas un Nīderlandes kopā strādās, lai līdz 2025. gada novembrim soli pa solim plānotu, izveidotu un pārbaudītu zaļā ūdeņraža potenciālu transporta nozarē mazākos reģionos, kā piemēru rādot Tartu un Vidzemes reģiona sadarbību. Ar H2Value projekta palīdzību tiks izveidota  pirmā starpreģionu zaļā ūdeņraža vērtību ķēde Dienvidigaunijā, Tartu reģionā, un Ziemeļlatvijā, Vidzemes reģionā.

Apzinoties, ka kravu pārvadājumi un privāto automobiļu skaits turpina pieaugt, līdz ar to arī transporta sektors joprojām ir viens no lielākajiem siltumnīcefekta gāzu (SEG) emisiju avotiem Eiropas Savienībā, lielāks uzsvars tiek likts uz dažādiem tehnoloģiskajiem risinājumiem, kas padarītu transportlīdzekļus efektīvākus un veicinātu mazemisiju un nulles emisiju transportlīdzekļu plašāku izmantošanu. Visbiežāk tiek uzsvērta esošā auto nomaiņa uz elektromobili kā, piemēram, šobrīd Latvijā iedzīvotājiem piešķirot finansiālu atbalstu jaunu vai lietotu rūpnieciski ražotu elektromobiļu iegādei un jaunu rūpnieciski ražotu ārēji lādējamu hibrīdauto iegādei. Savukārt daudzviet pasaulē ūdeņradis lēnām sāk ieņemt savu vietu, lai nākotnē ar tā palīdzību nodrošinātu bezemisiju transportu.

2022. gada nogalē tika uzsākts projekts “Atbalsts transportā izmantojamās “zaļā” ūdeņraža enerģijas vērtību ķēdes reģionālai attīstībai Igaunijā un Latvijā” (turpmāk arī - H2Value), kurā galvenais uzdevums būs izveidot maza mēroga zaļā ūdeņraža ražotni Tartu reģionā, izmantojot saules ģenerēto elektrību, izveidot zaļā ūdeņraža uzpildes staciju un praktiski testēt zaļā ūdeņraža transportēšanas iespējas pa autoceļiem, lai to kā degvielas avotu varētu izmantot speciāli pielāgotu auto darbināšanai. Zaļais ūdeņradis, dēvēts arī par tīro vai atjaunīgo ūdeņradi, ieguvis savu nosaukumu, jo ar elektrolīzes starpniecību ūdens tiek sadalīts ūdeņradī un skābeklī, izmantojot elektroenerģiju no atjaunīgajiem energoresursiem (saules, vēja enerģija). Būtiski, ka šī procesa rezultātā neveidojas siltumnīcefekta izraisošas gāzes. "Tehnoloģiju un eksporta ietilpīga ilgtspējīga atjaunojamo resursu enerģijas ražošana ir Vidzemes reģiona viedās specializācijas prioritārā joma, un viens no mūsu uzdevumiem ir panākt, lai tiktu izveidoti un ieviesti jauni atjaunojamās enerģijas izmantošanas modeļi un sistēmas," uzsver Laila Gercāne, Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības un projektu nodaļas vadītāja.

Foto: H2Value projekta partnerība

Tepat Eiropā Nīderlandes ziemeļu reģions izvirzījis mērķi līdz 2026. gadam kļūt par “Ūdeņraža ieleju” jeb ģeogrāfisku apgabalu, kurā atrodas visa ūdeņraža vērtību ķēde, sākot no tā ražošanas, pārvadāšanas un uzglabāšanas līdz pat ūdeņraža izmantošanai vietējam galapatēriņam - elektroenerģijas ražošanai, mājokļu siltumapgādē, tā integrēšanā rūpniecības procesos un transporta nozarē. Savukārt maziem reģioniem šis alternatīvais enerģijas avots rada vairākus izaicinājumus tā ieviešanai, jo trūkst zināšanu par tā drošu izmantošanu transporta nozarē. Būtisks aspekts ir nepieciešamo tehnoloģiju izmaksas zaļā ūdeņraža ražošanai mazam patēriņa apjomam, līdz ar to izmaksas pašlaik ir augstas, kā arī trūkst nepieciešamās infrastruktūras. Pirmais solis, par kuru projekta partneri vienojās uzsākšanas sanāksmē 2022. gada decembrī Tartu pilsētā, ir rūpīgi sagatavot Starptautisko zaļā ūdeņraža enerģijas sistēmas attīstības plānu, lai veiktu aprēķinus nepieciešamo tehnoloģiju izmaksām zaļā ūdeņraža ražošanai, uzglabāšanai, pārvadāšanai, kas veidos paša ūdeņraža gala cenu par 1 kg ūdeņradi.

H2Value komandu no Latvijas veido - Latvijas Ūdeņraža Asociācija, SIA “ZAAO” un Vidzemes plānošanas reģions; no Igaunijas - Tartu pašvaldība, Baltijas Inovāciju Aģentūra, elektroenerģijas uzņēmums “ESTIKO Elekter OU”, Igaunijas ūdeņraža tehnoloģiju asociācija un uzņēmums AS “Alexela”. No Nīderlandes projektā ieguldījumu sniegs un savā pieredzē dalīsies – Jaunā enerģijas koalīcija.

Foto: H2Value projekta uzsākšanas sanāksme Tartu, Igaunijā, 2022.gada decembrī

H2Value projekts tiek īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda Starpreģionu inovāciju investīciju instrumenta (I3) programmas 2021.-2027. gadam ietvaros saskaņā ar granta līguma Nr. 101083881. Tas ir jauns finanšu instruments, kas paredz atbalstīt inovatīvus ieguldījumus, veicināt ekonomiku, izmantojot zaļās tehnoloģijas, un radīt ilgtspēju rūpniecībā/transporta nozarē. I3 instruments paredz arī sniegt atbalstu starpreģionu investīcijām ilgtspējīgās pārtikas sistēmās, ilgtspējīgā lauksaimniecībā, tīrā un efektīvā enerģijā, ilgtspējīgā rūpniecībā, celtniecībā un ēku atjaunošanā, ilgtspējīgā mobilitātē, piesārņojuma novēršanā un klimata pasākumos. Uzziņai vairāk: https://eismea.ec.europa.eu/programmes/interregional-innovation-investments-i3-instrument_en

Informāciju sagatavoja: Baiba Šelkovska, Sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, baiba.selkovska PIE vidzeme PUNKTS lv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vēl tikai šonedēļ līdz 3. februārim aicinām interesentus pieteikt savus pasākumus Vidzemes Inovāciju nedēļai, kas notiks no 20. februāra līdz 24. februārim. Gan klātienes, gan attālinātus pasākumus aicināti pieteikt uzņēmēji, pašvaldību speciālisti, organizāciju un valsts pārvaldes iestāžu, biedrību, izglītības un pētniecības iestāžu pārstāvji u.c. Vidzemes Inovāciju nedēļas 2023 virstēma – improvizācija. Pasākumus jāpiesaka elektroniski tīmekļa vietnē https://innovation.vidzeme.lv; dalība bez maksas. 

Jau šobrīd iniciatīvu organizēt savus pasākumus izrādījuši un tos pieteikuši: Smiltenes novada pašvaldība, Gulbenes novada pašvaldība, LIAA Valmieras Biznesa inkubators, Vidzeme TechGirls, Lauku atbalsta dienests, Vidzemes Augstskola, Agroresursu un ekonomikas institūts, RTU Cēsu studiju un zinātnes cents, SIA ieber.lv, Latvijas Digitālās inovācijas centrs un Latvijas Digitālais akselerators, tostarp Valmieras Attīstības aģentūra un Cēsu Digitālais centrs.

Vairāku pasākumu organizators būs arī Vidzemes plānošanas reģions, no tiem centrālais nedēļas pasākums – ikgadējā konference, kurā tiek detalizētāk iztirzāta nedēļas virstēma. Inovācija un improvizācija tiks aplūkota no dažādiem aspektiem, aktīvi iesaistot dažādas mērķa grupas – uzņēmējus, ekspertus, politikas veidotājus. Šogad konference “Improvizācija inovācijai” notiks klātienē trešdien, 22. februārī Līgatnē.

Nedēļas pasākumu programma tiks publicēta https://innovation.vidzeme.lv tuvākajā laikā.

Kāpēc improvizācija?

Improvizācijai ir liela loma inovācijas procesā, turklāt tas ir instruments, kā radīt ilgtspējīgas inovācijas. Īpaši efektīva improvizācija var būt mainīgos apstākļos un brīžos, kad laiks un resursi ir ierobežoti. Improvizācija ļauj šeit un tagad no nekā kaut ko radīt sadarbībā ar pārējiem – radošā haosā, kam ir sava kārtība, un bez bailēm par neizdošanos. Tā ir komandas spēle, kurā individuālās prasmes un pieredzes tiek kombinētas ar intuīciju un radošumu. Daudzskaitlīgs skatījums uz vienu un to pašu problēmu ļauj piemeklēt labāko risinājumu. Un tomēr – vai vienmēr drīkst improvizēt? Vai tas ir iespējams stingri definētos rāmjos?

Par Vidzemes Inovāciju nedēļu

Vidzemes Inovāciju nedēļa pirmo reizi notika 2019. gadā, un tās mērķis ir nemainīgs –  stiprināt vidzemnieku inovācijas garu un veidot auglīgu vidi jaunu produktu un pakalpojumu radīšanai, sadarbībai un ideju apmaiņai starp izglītības un pētniecības sektoru, uzņēmējiem un zinātniekiem, nozaru līderiem un sabiedrību, ideju radītājiem un finansētājiem.

Visas aktivitātes nedēļas ietvaros tiek balstītas uz trīs nemainīgiem stūrakmeņiem – Uzdrīkstēties! Zināt kā! Rīkoties! Tie simbolizē drosmi palūkoties uz produktiem un procesiem no cita skatupunkta, atmest konkurenci un meklēt kopīgus saskarsmes punktus, krāt zināšanas, pieredzi, idejas un kontaktus, lai to visu aktīvi izmantotu ikdienas darbā, labumu dodot arī vietējai kopienai, pašvaldībai, reģionam un valstij.

2022. gadā pasākumu organizēšanā iesaistījās 30 iestādes, organizācijas un uzņēmumi, un kopā piedāvājām interesentiem 38 pasākumus – konferences, seminārus, darbnīcas, atvērtās durvis un paraugdemonstrējumus, konsultācijas, tīklošanās pasākumus, gadatirgus un digitālos brančus. Pasākumus 2022. gadā apmeklēja rekordliels skaits interesentu –  3867.

Pēdējos gados aktuāls kļuvis tiešsaistes formāts, tomēr šogad ceram tikties arī klātienē, lai ne tikai redzētu un dzirdētu, bet arī sarunātos, diskutētu, justu.

 

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, galvenā komunikācijas speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t. +371 29454752