Skip to content

Vidzemes veiksmes stāsti

VPR-logo_LV-transparent

Vidzemes stāsti 2023

Uzņēmēji dara un arī mēs darām!

Guna Kalniņa-Priede

Vidzemes plānošanas reģiona
Administrācijas vadītāja

Vidzemes plānošanas reģions, kopš tā izveides 2006. gadā, kā vienu no prioritātēm izvirzīja reģiona uzņēmējdarbības atbalsta sistēmas izveidi. Iestrādājām plānošanas dokumentos principus labvēlīgas uzņēmējdarbības vides īstenošanai un uzturējām personīgu saikni ar reģiona uzņēmējiem, tādējādi iepazīstot visus sava reģiona čaklos darītājus – lielos ražotājus un mazās piemājas saimniecības, kuru nodarbošanās veicināja Vidzemes reģiona atpazīstamību kopumā.
Redzot, cik atbildīgi un aizrautīgi ir Vidzemes uzņēmēji, vēlējāmies pateikties darītājiem. Un tā 2012. gadā tapa pirmie Vidzemes stāsti – par godprātīgiem, radošiem, aktīviem uzņēmējiem, kuru darbošanās sekmē uzņēmējdarbības attīstību reģionā.

Vidzemes stāstus šogad meklējām jau 12. reizi un tas ir viens no mūsu sirsnīgākajiem projektiem. Vēlme dalīties ar uzņēmēju pieredzes stāstiem ir izveidojusi jau par tradīciju kļuvušo svinīgo pasākumu vasaras izskaņā, kas ik gadu apvieno iedvesmojošus cilvēkus un uzņēmējus mums tuvumā. Šogad stāstos apvienoti 11 uzņēmēji no Vidzemes novadiem. Šie stāsti ir liecības par to, ko var panākt uzņēmīgi mūsu novadnieki. Šīs radītās idejas kļūst par atpazīstamības zīmēm novadam, par kultūrvietām, piesaistot vietējos iedzīvotājus, viesus no Latvijas un ārzemēm. Šie stāsti parāda, ka ir vērts turēties pie iecerētā un īstenot savus sapņus ar pilnu atdevi. Īstenojot sapņus tiek radīti inovatīvi risinājumi dažādiem esošajiem un jauniem produktiem. Sadzirdams entuziasms, vēlme palikt, attīstīt sev tuvu vietu.

Mēs priecājamies līdz ar katru no mūsu šā gada laureātiem un ceram, ka šī tradīcija dzīvos ilgi un Vidzemes stāstu krātuve piepildīsies arvien pilnāka ar jauniem un aizrautīgiem stāstiem. Paldies katram darītājam!

Šī gada stāsti

Piemājas saimniecība "Igaunīši"

Entuziasts 2023

Zemeņu audzēšana un biškopība

SIA "Rakši"

Tūrisma uzņēmējs 2023

Kamieļu un lemuru parks

SIA "LEFF"​

Eksportspēja 2023

Unikāla līklīniju parketa ražošana

SIA “Kokļu Mežs”​

Inovācija 2023

Kokļu spēles studija un apmācība

A/S “LAZDONAS PIENSAIMNIEKS”

Madonas novada lepnums 2023

Piena pārstrāde

ZS “MĒTRAS”

Mājražotājs 2023

Lauksaimnieciskā ražošana videi draudzīgām metodēm

SIA "ASK ENTERPRISE"

Eksportspēja 2023

Alumīnija konstrukcijas jūras un enerģētikas rūpniecībai

SIA “JANLO”, Kolekcijas Dārzs Raunā

Tūrisma uzņēmējs 2023

Latvijā lielākā filadefu kolekcija

ZS “Purmaļi”

Saimniecība 2023

Dārzeņu audzēšana

SIA "Livo"

Saimniecība 2023

Plūškoka dzērienu ražošana

Piemājas saimniecība “Cinīši”

Mājražotājs 2023

Kazas piena pārstrāde