Kultūras ziņas

Pēc došanās koncertturnejā Apvienotajā Karalistē leģendārā latviešu grupa „Dzelzs vilks” atgriežas Latvijā, lai sniegtu vienu no retajiem grupas visu laiku labāko dziesmu rokmūzikas koncertiem, kas notiks 31. oktobrī Kocēnu sporta namā.

„Man šķiet, ka rudens tumšais laiks, un sevišķi 31. oktobris, kad visapkārt plosās ne viens vien mošķis, un prātā nāk rudenīgas domas, sevišķi piestāv „Dzelzs vilka” mūzikas noskaņai. Mazliet melanholiski, bet reizē nebēdnīgi, un visam pāri - nepiedodami romantiski. Tiekamies koncertā, kur ceram uz tikšanos ar Jums visiem – gan tiem, kuriem ir oranži mati, gan tiem, kuriem tie ir citās krāsās!” saka grupas līderis Juris Kaukulis.

 

Grupa „Dzelzs vilks" tās vairāk nekā 20 gadu darbības laikā ir izdevusi 11 albumus un izpelnījusies plašas auditorijas simpātijas, kā arī ieguvusi sešas Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas, tā kļūstot par vienu no nozīmīgākajām Latvijas rokmūzikas apvienībām.

 

„Pirmkārt, viņi nav viena no tām daudzajām mūsdienu latviešu grupām, kas vispirms iemācās spēlēt, bet vēlāk konstatē, ka nemaz īsti nezina, kāpēc to mācījušies darīt un kaut kā eksistē, lai iegūtās prasmes liktu lietā. Otrkārt, viņi nav meļi un savās dziesmās dzied par to, ko paši izdzīvojuši, nevis par to, ko salasījušies grāmatās. Tas, protams, neizslēdz to, ka viņi ir lasījuši grāmatas, bet nemaz nav grūti atšķirt, kas ir pašu smadzenēm, nerviem, sāpēm, pārdzīvojumiem cauri gājis un kas paņemts gatavs no citu pierakstiem. Treškārt, viņi nav moralizētāji. Dzelzs vilks nemāca dzīvot un nesniedz atbildes uz kaut kādiem jautājumiem, viņi pat neliek katram pašam rakņāties un meklēt šīs atbildes sevī, jo patiesībā atbildes uz galvenajiem jautājumiem ir ieprogrammētas katrā kopš dzimšanas un viņi dzied tikai par to, kas notiek šo atbilžu meklēšanas laikā. Būdami muzikāli talantīgi, viņi šos stāstus neraksta glītās rindiņās un papīra, bet izdzied dziesmās.” (Uldis Rudaks, „Diena”)

Grupu „Dzelzs vilks" iesildīs jaunie un daudzsološie mūziķi no Vaidavas - „Rudolf & Red Nosers", kas savu uzstāšanos sāks plkst. 21.00, „Dzelzs vilks" uz skatuves kāps ap plkst. 22.00, savukārt pēc koncerta spēlēs DJ Uga.

Biļešu cena iepriekšpārdošanā ir 5 EUR, koncerta norises dienā - 6 EUR. Biļetes var iegādāties Kocēnu pagasta 1. bibliotēkā Kocēnos darba dienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00 un Kocēnu kultūras namā darba dienās no plkst. 9.00 līdz plkst. 18.00. Biļešu iegāde ārpus Kocēnu kultūras nama darba laika iespējama, iepriekš sazinoties ar vadītāju Innu Purmali (mob. tālr. 25626099).

 

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: elina.upite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

22.10.2014

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930