Arhīva kalendārs

« May 2024 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

9. maijā visā Eiropā un Latvijā plaši tiek atzīmēta Eiropas diena. Dažādos pasākumos un aktivitātēs atgādinām un stiprinām izpratni par mūsu kā eiropiešu izaugsmes iespējām, kultūru dažādību un vērtībām, kas mūs vieno. Lai vairotu svētku sajūtu, aicinām līdzās valsts karogam izkārt Eiropas Savienības karogu, kā arī organizēt un piedalīties Eiropas dienai veltītajos pasākumos.

Tālāk informējam par daļu no pasākumiem, kuros aicinām piedalīties. Eiropas Komisijas pārstāvniecība ir izveidojusi arī visu tai zināmo pasākumu apkopojošu vietni, kur atrodama visaptverošāka informācija. Komunicējot sociālajos medijos, aicinām izmantot mirkļbirkas: #EiropasDiena, #EuropeDay un #LV20ES.

Eiropas eksāmens

Par tradīciju kļuvis Eiropas eksāmens, kas norit tiešsaistē 7., 8., 9. maijā. Eiropas eksāmena jautājumi ir tikpat daudzveidīgi kā Latvijas ieguvumi no dalības Eiropas Savienībā. Jautājumu klāsts aptver sportu, kultūru, dabu, izgudrojumus, nozīmīgus notikumus, personības u.c. tēmas. Tiešsaistes tests piemērots dažādām vecuma grupām. Iespēja uzzināt ko jaunu, pārbaudīt esošās zināšanas, aizdomāties par Eiropas daudzveidību, kā arī par mūsu iespējām to līdzveidot, ir svarīgākie Eiropas eksāmena dalībnieku minētie iemesli, kas ik gadu rada vēlmi piedalīties un izjust arī sacensību garu. Katrs dalībnieks saņem apliecinājumu ar iegūto punktu skaitu, labākajiem – balvas.2023. gadā Eiropas eksāmenā piedalījās 42 326 dalībnieki.

Aktivitāte “Rokasspiediens Eiropai”  

Ar šo gadu tiek uzsākta jauna Eiropas dienas tradīcija – “Rokasspiediens Eiropai”. Šī tradīcija radusies Īrijā, un tās pamatā ir ideja, ka rokasspiediens ir simbols, kas apliecina cieņu, sadarbību un vienlīdzību – ES pamata vērtības.  Atzīmējot Latvijas iestāšanās ES 20. gadadienu un svinot demokrātiju, aicinām skolas piedalīties aktivitātē “Rokasspiediens Eiropai.” Katrā vecumposma grupā iespējams izmantot tai piemērotāko rokasspiediena veidu. Piemēram, sākumskolas skolēni Eiropas dienā var izmantot piedāvāto spēles kartīti un paspiest roku savas skolas direktoram, kādam smaidīgam cilvēkam, vai cilvēkam, kura apģērbā atrodama noteikta krāsa, u.c. Pamatskolas skolēni var izstrādāt paši savus principus rokasspiedienu tālākai nodošanai, māca tos citiem, piedalās video konkursā; savukārt vidusskolēni rokasspiedieniem izmanto tehnoloģijas, sociālos medijus un lietotnes. Aktivitātes noteikumi atrodami šeit: Rokasspiediens Eiropai.

Orientēšanās spēle “saSKATI EIROPU”

9. maijā no plkst. 12.00 – 16.00 norisināsies trīs Rīgas Valsts ģimnāziju un ES mājas kopīgi organizētā orientēšanās spēle “saSKATI EIROPU”, kurā aicināts piedalīties ikviens interesents. Orientēšanās spēlē ir pieci tematiski kontrolpunkti, pa vienam pie Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas, 2. ģimnāzijas un 3. ģimnāzijas, pa vienam kontrolpunktam ES mājā un pie Saeimas. Spēles dalībnieki, katrā no kontrolpunktiem, saņems spēles dalībnieka kartīti ar 10 uzdevumiem par ES paplašināšanos, eiro, Eiropas vērtībām, kultūru un Latviju ES. Atbildot uz katru no 10 jautājumiem, tiks saņemti zīmodziņi. Orientēšanās spēlē aicināti piedalīties gan bērni, gan pieaugušie. Informācija par orientēšanās spēles maršrutu, noteikumiem būs pieejama spēles kartītē un katrā no spēles kontrolpunktiem. Ikviens spēles dalībnieks ir aicināts piedalīties spēles balvas izlozē, iesniedzot aizpildītu spēles kartīti ES mājā, Aspazijas bulvārī 28. Informācija par izlozes uzvarētājiem tiks publicēta ES mājas FB kontā.

Lielā Eiropas stunda tiešsaistē Eiropas dienā

Lielās Eiropas stundas mērķis ir iekļaut Eiropas dienas un Latvijas iestāšanās ES 20. gadadienas svinēšanā visas Latvijas izglītības iestādes. Stunda notiks Eiropas dienā, 9. maijā, no 9.00 - 9.40. Stundā varēs piedalīties sekojot tiešraidei portālā Delfi, mājaslapā esmaja.lv un ES mājas un EK pārstāvniecības Facebook profilos. Stundā aicinātas piedalīties visas Latvijas izglītības iestādes, kā arī ikviens interesents.

Akcija "Atpakaļ uz skolu/ Atpakaļ uz universitāti 2024"

Jau 16 gadu turpinās akcija "Atpakaļ uz skolu/ Atpakaļ uz universitāti 2024". Tās laikā aicinām dažādu jomu ekspertus doties uz izglītības iestādēm un dalīties savās zināšanās un pieredzē, stāstot gan par ES aktualitātēm dažādās jomās, gan izzināt dažādas profesijas un prasmes.

Eiropas pikniks pie Saeimas nama

Saeima aicina svinēt Latvijas divdesmitgadi Eiropas Savienībā kopā,  pulcējoties pie Saeimas nama 9. maijā plkst. 12.45! Būs iespēja baudīt vēstniecību sarūpētos Eiropas nacionālos ēdienus, cienāties ar svētku kūku, piedalīties erudīcijas spēlē un veltīt laiku neformālām sarunām.

Latvijas - Eiropas kino

9. maijā Nacionālais Kino centrs aicina uz bezmaksas seansiem Rīgas kinoteātros, kas uzņemti Eiropas kinoteātru tīklā Europa Cinemas. Par godu 20 gadiem, kopš Latvija uzņemta Eiropas Savienībā, un 10 gadiem, kopš Latvijas filmu nozari atbalsta Eiropas fonds Radošā Eiropa MEDIA, kinoteātros tiks izrādītas Latvijas filmas, kas uzņemtas ar fonda atbalstu:

9. maijā 18:00 Kino Bize Rīgā – dokumentālā filma Laika tilti (2018)

9. maijā 17:00 K.Suns Rīgā – dokumentālā filma Ģenerālplāns (2016)

9. maijā 18:00 K.Suns Rīgā – dokumentālā filma Ukraiņu šerifi (2016)

9. maijā 20:00 K.Suns Rīgā – spēlfilma Jelgava ’94 (2019)

Demokrātijas svētki

Demokrātijas svētkus 9. maijā rīko Latvijas Pilsoniskā alianse Demokrātijas nedēļas ietvaros. Dalība svētkos ir bez maksas, un tie notiks AB dambī, mākslas centrā NOASS. Svētku programmā daudzveidīgs gastronomisks un domas raisošs sarunu, diskusiju un stendapa piedāvājums no plkst. 10:00 līdz plkst. 20:30. Demokrātijas svētkos rīta cēlienu iesāks ar vafelēm un sociālās ekonomikas brokastīm. Pie launaga galda noritēs diskusija par pilsonisko sabiedrību ar Eiropas Parlamenta deputātu kandidātiem. Pusdienās tiks ieturētas ar politisku stendapu, vēlēšanu simulāciju ar kopīga rasola izveidi. Svētku noslēgumā vakarēšana, svinot demokrātiju. Iepazīties ar pasākuma programmu var ej.uz/demokratijas24

Koncerts “Gloria”. Latvijas 20 gadi Eiropas Savienībā

9. maijā 19.00 ikviens interesents aicināts apmeklēt koncertu “Gloria”. Latvijas 20 gadi Eiropas Savienībā, Rīgas Anglikāņu Sv. Pestītāja baznīcā. Programmā: franču komponista Frānsisa Pulenka kantāte “Gloria”, Aivara Kalēja dziesmu cikls “Bezvainības dziesmas” ar Viljama Bleika dzeju, Imanta Kalniņa un Ērika Ešenvalda skaņdarbi. Piedalās Ziemeļrīgas kultūras apvienības VEF Kultūras pils jauktais koris “Jasmīnas koris”, Marlēna Keine (soprāns), pie ērģelēm Līga Dejus,  diriģente Vita Timermane. Koncertu rīko nodibinājums “Iedvesmas fonds”

Lielā Eiroviktorīna

Labklājības ministrija jau piekto gadu organizē tiešsaistes erudīcijas spēli 10.–11. klases skolēniem, lai azartiskā, izklaidējošā un saliedējošā gaisotnē pārbaudītu un papildinātu zināšanas par Eiropas Savienību, tās vērtībām un dažādību, labklājības nozari un ES fondu ieguldījumu tajā. Šogad dalībnieki tiks iedalīti un vērtēti sešās grupās: Vidzemē, Kurzemē, Zemgalē, Latgalē, Sēlijā un Rīgas pilsētas teritorijā. Sešas labākās klases visā Latvijā saņems dāvanu karti 500 eiro vērtībā kāda pašu izvēlēta klases saliedēšanas pasākuma apmaksai. Klase ar vislabāko rezultātu Latvijā saņems papildu 500 eiro. Lai piedalītos viktorīnā, skolotājam sava klase bija jāreģistrē eiroviktorina.lv līdz 30. aprīlim. Viktorīnu varēs izspēlēt attālināti jebkurā sev ērtā laikā tiešsaistē periodā no 7. līdz 20. maijam. Rezultāti tiks paziņoti 21. maijā. Vairāk informācijas par Eiroviktorīnu.

PASĀKUMI REĢIONOS

Eiropas dienas 2024 svinības reģionos tiks atzīmētas ar daudzpusīgu pasākumu un aktivitāšu programmu visdažādākajām iedzīvotāju grupām. Tālāk minēti tikai daži no pasākumiem Latvijas reģionos, pilns pasākumu apkopojums pieejams Eiropas Komisijas pārstāvniecības mājaslapā.

Latgales reģionā, Eiropas dienas pasākumu programmā 8. un 9. maijā dienas garumā norisināsies vairākas aktivitātes. Tā, 8. maijā Daugavpilī visas dienas garumā, sākot no plkst. 10.00, norisināsies “Daugavpils Eiropas debašu cīņas”. Pasākumā piedalīsies Latvijas un Lietuvas jaunieši un debatēs par ES paplašināšanās 20-gadi un Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Pasākuma programmā “Eiropas pagalma svētki”, prāta spēles “Zini Eiropu”, kā arī jauniešu grafiti meistardarbnīca, kurā tiks radīti mākslas darbi par Eiropas tēmām.

9. maijā Līvānos, Līvānu 1. vidusskolas un Kultūras centra kopīgajā pagalmā, sadarbībā ar vairākām organizācijām tiks svinēti Eiropas pagalma svētki. Pasākumā ar teju 15 dažādu organizāciju teltīm, bērniem, jauniešiem un pilsētas iedzīvotājiem būs iespēja uzzināt dažādas aktualitātes, vērot improvizācijas teātri, iesaistīties interaktīvās aktivitātēs, piedalīties konkursos un diskusijās un vērot dažādus priekšnesumus. Savukārt vismazākajiem skatītājiem būs iespēja iedziļināties Eiropas Parlamenta vēlēšanu atmosfērā caur teatralizēti-izglītojošu pasākumu.

Savukārt Rēzeknē, 9. maijā Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā norisināsies diskusija “20 gadi Eiropas Savienībā - sasniegumi un nākotnes ieceres” sadarbībā ar Europe Direct Austrumlatgales centru. Bērni un jaunieši tiek aicināti uz Rēzeknes Bērnu bibliotēku, kur norisināsies radošā darbnīca “Eiropas simbolika pašu rokām” un galda spēļu pēcpusdiena “Es, tu, mēs – Eiropa.”

Kurzemes reģionā, 9. maijā notiks “Liepāja 2027” buru akcija, kas norisināsies Liepājā, Dienvidkurzemes un Kuldīgas novados. Akcijā iedzīvotāju kopienas tiek aicinātas izdekorēt savu buru. Eiropas dienā visā Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 teritorijā plkst.18 plānota buru uzvilkšana, lai dotos kopīgā ceļā uz 2027. gadu.

9. maijā Nacionālais Kino centrs aicina uz spēlfilmas Ausma (2015) bezmaksas seansu Talsu kinoteātrī “Auseklis”. Šis kinoteātris ir uzņemts Eiropas kinoteātru tīklā Europa Cinemas. Par godu 20 gadiem, kopš Latvija uzņemta Eiropas Savienībā, un 10 gadiem, kopš Latvijas filmu nozari atbalsta Eiropas fonds Radošā Eiropa MEDIA, kinoteātros Rīgā un Talsos tiks izrādītas Latvijas filmas, kas uzņemtas ar fonda atbalstu. Talsos būs iespēja satikt arī režisoru Lailu Pakalniņu.

Vidzemes reģionā 8. maijā notiks seminārs Madonā. Semināra tēmas veltītas Latvijas pievienošanās ES 20 gadā sasniegtajam Madonas, Varakļānu novadā un Latvijā un diskusijai par Baltijas valstu rakstniecību. Piedalās: Liega Piešiņa, Arno Jundze, Māris Salējs.

9. maijā Latvijas Republikas prezidents Edgars Rinkēvičs viesosies Gulbenes novadā, Europe Direct Gulbene centrā, prezidents iepazīsies ar centra darbību, iesaistīties aktivitātē “Nobalso par savu vistuvāko Eiropas vērtību”, kā arī piedalīsies “Rokasspiediens Eiropai” akcijā.

Savukārt 10. maijā Staiceles pilsētas bibliotēkā norisināsies diskusija “No 500 izgāztuvēm līdz aprites ekonomikai, jeb – ko 20 gadi Eiropas Savienībā mainījuši mūsu saimniekošanā” diskusiju vada Dr. Ērika Legzdiņa.

 

16. maijā plkst. 16.00 Staiceles pilsētas bibliotēkā, Parka ielā 2, notiks informatīva lekcija ar līdzdarbošanās elementiem, kas veltīta mākslīgā intelekta izmantošanai un tā ietekmei uz informācijas uzticamību un drošību.

 

Lekciju "Ar mākslīgo intelektu radīti teksti, attēli un video: kur aiz izklaides un praktiskās noderības sākas riski informācijas uzticamībai un drošībai?" vadīs komunikācijas zinātnes doktore un medijpratības eksperte Klinta Ločmele. Pasākuma mērķis ir sniegt dalībniekiem iespēju plašāk izprast mākslīgā intelekta pielietojumu gan izklaides, gan praktiskajā jomā, apzinoties iespējas, riskus un izaicinājumus.

Dalība lekcijā ir bez maksas. Dalībnieku skaits ierobežots, tādēļ lūgums pieteikt savu dalību, zvanot pa tālruni 64035396 vai sūtot savu vārdu un kontaktinformāciju uz e-pastu staiceles.biblioteka PIE limbazunovads PUNKTS lv .

Pasākumu organizē EUROPE DIRECT Vidzeme sadarbībā ar Eiropas Savienības Informācijas punktu Staicelē.

Katru gadu pavasarī Eiropā norisinās “ALL Digital Weeks” jeb “Digitālā nedēļa”, kuras ietvaros iedzīvotājiem tiek piedāvāti dažādi informatīvi un izglītojoši semināri, apmācības un pasākumi digitālo prasmju pilnveidei. Šogad Latvijā tā norisinās jau 15. reizi. Tās laikā, 13. līdz 18. maijam,  Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija kopā ar sadarbības partneriem aicina ikvienu piedalīties dažādās aktivitātēs digitālo prasmju pilnveidei.

Europe Direct ir Eiropas Komisijas informācijas centru tīkls, kas darbojas visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, lai sniegtu bezmaksas informāciju ikvienam iedzīvotājam par ES darbības jomām, kā arī aicinātu ikvienu iesaistīties ES notiekošajos procesos un izmantot iespējas, ko sniedz dalība ES. EUROPE DIRECT Vidzeme darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisija.

Kontaktinformācija saziņai: Maija Rieksta, EUROPE DIRECT Vidzeme vadītāja, e-pasts: maija.rieksta PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.nr. 26099521

Vairāk par EUROPE DIRECT Vidzeme: http://www.vidzeme.lv/lv/europe_direct_vidzeme


Informāciju sagatavoja: Sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā Laima Spalva laima.kevere PIE vidzeme PUNKTS lv

Smiltenes bibliotēka aicina iedzīvotājus piedalīties Digitālās nedēļas ietvaros organizētajā nodarbībā "Mākslīgā intelekta radīti teksti, attēli un video - izklaide, praktiski noderīgi vai krāpniecības risks?", kas notiks trešdienā, 15.maijā. Lekcijas laikā dalībniekiem būs iespēja stiprināt medijpratību, iepazīstoties ar mākslīgā intelekta rīku darbību un mēģinot izvērtēt sintezēto attēlu, video un audio ierakstu autentiskumu.

 Smiltenē nodarbību vadīs Klinta Ločmele, komunikācijas zinātnes doktore un medijpratības eksperte, kura uzsver: “Ar mākslīgā intelekta (MI) radītiem attēliem, video un audio skaņām sastopamies arvien biežāk. Lai gan brīvi pieejamie MI rīki var būt noderīgi ikdienā un sniegt izklaidi, informācijas telpa šobrīd sastopas ar izaicinājumiem, kā atpazīt mākslīgi veidotu saturu un vai to vispār vairs ir iespējams izdarīt. Dažādi MI rīki ar katru gadu kļūst arvien veiksmīgāki realitātes imitēšanā, tādējādi kļūst grūti noteikt, piemēram, vai telefonzvanā dzirdam reāla tuvinieka balsi, vai tas ir, piemēram, krāpniecības mēģinājums, vai video redzētais politiķis ir tiešām izteicis kādu šokējošu apgalvojumu, vai arī tas ir dziļviltojums sabiedrības dezinformēšanai”.

Digitālā nedēļa tiek organizēta ALL Digital Weeks 2024 ietvaros, un šogad tā Latvijā notiks jau 15. reizi. Šogad Digitālajā nedēļā paredzētas šādas tematiskās dienas: 13. maijs – Digitālās prasmes un mākslīgais intelekts, 14. maijs – Digitālie pakalpojumi un prasmes iedzīvotājiem, 15. maijs – Digitālās prasmes un risinājumi uzņēmējiem, 16. maijs – Digitālās drošības diena, 17. maijs – Digitālās prasmes izglītībā, 18. maijs – Digitālā Muzeju diena. Tiešraižu grafiks PDF formātā pieejams ŠEIT.

Pasākuma līdzorganizētājs ir EUROPE DIRECT Vidzeme. Europe Direct ir Eiropas Komisijas informācijas centru tīkls, kas darbojas visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, lai sniegtu bezmaksas informāciju ikvienam iedzīvotājam par ES darbības jomām, kā arī aicinātu ikvienu iesaistīties ES notiekošajos procesos un izmantot iespējas, ko sniedz dalība ES. EUROPE DIRECT Vidzeme darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisija.

Nodarbības norises laiks no pl.12.00 līdz 14.00 Smiltenes bibliotēkā, Dakteru ielā 27 (vidusskolas dienesta viesnīcas 1.stāvā). Vietu skaits ir ierobežots, lūgums iepriekš pieteikties, zvanot 26449145.

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un/vai filmēts.

Informāciju sagatavoja;

Sandra Marķitāne,

Smiltenes novada bibliotēkas informācijas speciāliste

Alda Liuke,

Smiltenes novada bibliotēkas vecākā bibliotekāre, ESIP koordinatore

Tālrunis: 26449145

E-pasts: biblioteka PIE smiltenesnovads PUNKTS lv

EUROPE DIRECT VIDZEME centrs 29. maijā organizēs pirmo diskusiju par Vidzemes plānošanas reģiona ilgtspējīgas enerģētikas un klimata rīcības plānu. Tajā Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) komanda kopā ar laika ziņu redaktoru Tomu Brici vērsīs uzmanību uz šī brīža klimata riskiem Latvijā, kā arī aicinās tās dalībniekus kopīgā sarunā apzināt iespējamos risinājumus, lai tos mazinātu vai novērstu reģiona līmenī.

Diskusija notiks Cēsīs, restorāna "Vanadziņš" telpās, Rīgas ielā 15. Programma pieejama ŠEIT. Aicinām interesentus pieteikt savu dalību līdz 27.maijam šajā saitē: https://forms.office.com/e/kjErg6P92a Nākamā diskusija plānota 12. jūnijā (norises vieta un programma vēl tiks izziņota).

Vidzemes plānošanas reģions vairākus gadus mērķtiecīgi strādā, lai veicinātu teritorijā pāreju uz efektīvu un tīru enerģiju, tādējādi ieviešot Eiropas Savienības klimata un enerģētikas mērķus reģionālā līmenī.  To paredz arī Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības programma 2022.-2027. gadam, nosakot vairākus rīcību virzienus un uzdevumus tostarp - energoplānošanas stiprināšana; energofektivitāte; pāreja uz atjaunīgo enerģiju. Lai mazinātu reģionālos izaicinājumus un nodrošinātu ilgtspējīgu enerģētikas nozares attīstību, šobrīd VPR komanda projekta “CEESEU-DIGIT” ietvaros sagatavo Vidzemes plānošanas reģiona ilgtspējīgas enerģētikas un klimata rīcības plānu.

Ilgtspējīgas enerģētikas un klimata rīcības plānā tiks definētas prioritātes, mērķi, uzdevumi un pasākumi reģiona līmenī, kas vērsti uz reģiona enerģijas sistēmu, klimata pārmaiņu mazināšanu un ilgtspējīgiem enerģētikas attīstības virzieniem. Nozīmīgs pamats šim dokumentam ir katras pašvaldības spēkā esošie attīstības plānošanas dokumenti, kuros apkopoti enerģijas patēriņa dati, paredzēti mērķi un rīcības SEG emisiju mazināšanai, energopārvaldības ieviešanai un uzraudzībai, kā arī pasākumi klimata pārmaiņu risku mazināšanai. Visbiežāk šādu pašvaldības attīstības plānošanas dokumentu saīsinājumā dēvē par SECAP plānu, kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē – ilgtspējīgas enerģijas un klimata rīcības plāns. Starp 11 Vidzemes plānošanas reģiona teritorijā esošajām pašvaldībām šāds plāns ir sagatavots un spēkā esošs 7 pašvaldībās.

Līdz šim VPR vairāku starptautisku projektu ietvaros organizēja darbseminārus pašvaldību speciālistiem ar mērķi veicināt energopārvaldnieku un citu speciālistu zināšanas, izstrādājot un atjaunojot ilgtspējīgas enerģijas un klimata rīcību plānus. Darbsemināros apgūtas gan teorētiskās zināšanas, pieaicinot nozares ekspertus, gan arī darba grupās pildīti praktiski uzdevumi un treniņi, sākot no enerģijas patēriņa datu analīzes, iesaistīto pušu kartēšanas līdz pat klimata pārmaiņu radīto risku jutīgo teritoriju identificēšanu un enerģētiskās nabadzības mazināšanu.

Šo diskusiju organizē EUROPE DIRECT VIDZEME centrs kopā ar VPR īstenoto Eiropas Savienības “Life” programmas projektu “Centrālās un Austrumeiropas ilgtspējīgas enerģētikas savienības reģionālo pārvalžu iniciatīvu izstrāde un ieviešana taisnīgas pārkārtošanās nodrošināšanai enerģētikas nozarē” (CEESEU-DIGIT). Viens no EUROPE DIRECT VIDZEME centra uzdevumiem ir aicināt ikvienu iesaistīties Eiropas Savienībā notiekošajos procesos un izteikt savu redzējumu, tostarp arī par enerģētikas un klimata politiku. Reģionu un pašvaldību loma ir nozīmīga, lai kopīgiem centieniem tiktu sasniegti ES izvirzītie mērķi. EUROPE DIRECT centri visā Latvijā, tostarp arī Vidzemē, palīdz noteikt ES politikas aspektus, kas ir svarīgi vietējā līmenī un rīko pasākumus, kas atbilst vietējām vajadzībām. Vidzemē šāds centrs darbojas kopš 2021. gada.

Visu atbildību par saturu uzņemas tā autori. Tas nekādā veidā neatspoguļo Eiropas Savienības oficiālo viedokli. Ne Eiropas Komisija, ne EASME neatbild par ievietotās informācijas izmantošanu.

Jautājumiem: Maija Rieksta, Vidzemes plānošanas reģions, e-pasts: maija.rieksta @vidzeme.lv, mob.nr. 26099521

Informāciju sagatavoja: Baiba Šelkovska, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā. Saziņai: baiba.selkovska PIE vidzeme PUNKTS lv