Livonijas kulinārajā mantojumā balstīta tūrisma produkta izveide un popularizēšana (LIVONIJAS KULINĀRAIS CEĻŠ)

Ar medījumu gatavošanas meistarklasi svētkos Jērcēnos noslēgsies reģionālā gardēžu ceļa “Taste HansEATica” garšas darbnīcu cikls Vidzemē

Sestdien, 8. septembrī, no plkst. 14.00 līdz plkst. 17.00 svētkos Jērcēnos ar nosaukumu “Ne pūku, ne spalvu!” risināsies reģionālā gardēžu ceļa “Taste HansEATica” kulinārā meistarklase ar zīmīgu apzīmējumu “Krīdenera ķēķis”. Ar šo garšas darbnīcu noslēgsies sešu pasākumu cikls Vidzemes novadā, kas vasaras festivālos un svētkos plašai publikai ļāva iepazīt Livonijas laika kulināro mantojumu, mācīties no pavārmeistariem un čaklām saimniecēm, kā arī baudīt ēdienus ar "vēstures garšu".

Svētku meistarklases papildina reģionālā gardēžu ceļa “Taste HansEATica” piedāvājumu un plašam apmeklētāju kopumam ir iespēja uzzināt vairāk par jauno Latvijas – Igaunijas tūrisma zīmolu “Livonijas garša”.

Publicitātes fotogrāfija: Jānis Ence

Meistarklašu cikla pēdējā garšu darbnīca “Krīdenera ķēķis” būs veltīta medījuma ēdieniem, jo Adalberts fon Krīdeners, kādreizējais Jērcēnmuižas barons, bijis pazīstams arī kā kaislīgs mednieks. Par senatnīgu gaisotni meistardarbnīcā rūpēsies šefpavārs Māris Jansons ar saviem palīgiem.

Maltītes gatavošanas laikā tiks atklāts ne viens vien medījumu gatavošanas noslēpums, kā arī būs dzirdami mednieku stāsti. Meistardarbnīcā aicināti līdzdarboties tūrisma ceļa “Livonijas garša” un tā ceļa posma “Taste HansEATica” pieturvietu saimnieki un saimnieces. Iespēja pieteikties meistarklasei ir arī citiem interesentiem. Līdzdalība meistarklasē - bez maksas, vietu skaits - ierobežots. Dalību lūdzam pieteikt, sūtot e-pastu: tic@strencunovads.lv.

Gastronomiskā tūrisma piedāvājums Latvijā un Igaunijā – zīmols “Livonijas garša” ar apakšzīmolu “Taste HansEATica” ļauj ceļotājiem izzināt kulināro mantojumu un baudīt sezonālus, vietējos produktus. Projekts tiek īstenots "Interreg Estonia-Latvia" programmas ietvaros no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF). Projekta kopējais ERAF finansējums - 900 820,65 EUR. Šis raksts atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

Informāciju sagatavojusi: Zane Kaķe, kulinārā ceļa “Livonijas garša” sabiedrisko attiecību speciāliste, Vidzemes plānošanas reģions, tālr.: +371 29334753, zane.kake@vidzeme.lv, www.vidzeme.lv.

05.09.2018

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930