Aktualitātes

Eiropas Komisijas Reģionālās politikas un pilsētpolitikas ģenerāldirektorāts 2022. gada februārī un martā organizē četrus pasākumus par labu ES reģionālās politikas pārvaldību.

Komisija uzsāk virkni virtuālu pasākumu dalībvalstīm sadarbībā ar vairākiem starptautiskiem partneriem pasākumu sērijās “ES reģionālās politikas laba pārvaldība”:

  • 2022. gada 8. un 9. februārī (15:00–17:30) Komisāre Elisa Ferreira atklās sēriju ar pirmo pasākumu “Building Transparency with Integrity Pacts in Europe”;
  • 2022. gada 16. februārī (visa diena) "Pārvaldības iestāžu forums: Administratīvās spējas veidošana 2021.–2027. gadam";
  • 2022. gada 1. martā (plkst. 11.00–12.30) tiks prezentēti rīki administratīvo spēju veidošanai iestādēm, kas pārvalda ERAF, Kohēzijas fondu un Taisnīgas pārkārtošanās fondu;
  • 2022. gada 10. martā (plkst. 10.00–12.00) notiks politiskas debates ar komisāru par pilsoņu līdzdalības stiprināšanu kohēzijas politikā.

Pirmajā pasākumā “Building Transparency with Integrity Pacts in Europe” tiks prezentēti rezultāti, kas gūti izmēģinājuma projektā, kurš kopš 2016. gada īstenots sadarbībā ar Transparency International un citām pilsoniskās sabiedrības organizācijām 11 dalībvalstīs. Programma aptver gūto pieredzi un līgumu slēgšanas un ieguldījumu nākotni Eiropā.

Otrais pasākums "Forums vadošajām iestādēm: Administratīvās spējas veidošana 2021.–2027. gadam", kas organizēts sadarbībā ar ESAO, pulcēsies vadošās iestādes, lai gūtu ieskatu no ekspertiem administratīvo spēju veidošanas jomā; izpētītu jaunas idejas spēju veidošanai, lai pārvarētu administratīvās problēmas, kas var ierobežot ES līdzekļu efektīvu pārvaldību un izmantošanu saskaņā ar kohēzijas politiku, tostarp izstrādātu ceļvedi administratīvo spēju veidošanai; un dalītos ar REGIO ĢD izmēģinājuma projekta “Administratīvo spēju veidošana laikposmam pēc 2020. gadarezultātiem un gūto pieredzi, lai pastiprinātu administratīvo spēju veidošanas centienus.
Informācijas lapa 

Trešajā pasākumā tiks prezentēti rīki, kas atbalsta administratīvo spēju veidošanu (ACB), piemēram, Praktiskais instrumentu kopums ceļvežu izstrādei ACB, Peer2Peer+, kompetenču sistēma, pašnovērtējuma instruments vadošajām iestādēm, stratēģiskās apmācības programma un tiešsaistes ES fondu zināšanu un resursu centrs krāpšanas apkarošanai.

Ceturtajā pasākumā iepazīstinās ar rezultātiem, kas gūti izmēģinājuma projektā, kurš tiek īstenots ar ESAO, lai izstrādātu labu praksi attiecībā uz to, kā stiprināt iedzīvotāju iesaistīšanos programmas īstenošanā, un rezultātiems, kas gūti dotāciju shēmā pilsoniskās sabiedrības organizācijām. Pirms tam notiks augsta līmeņa darba grupa, kurā apspriedīs, cik svarīga ir iedzīvotāju iesaistīšanās kohēzijas politikas izstrādē un īstenošanā plašākā un stratēģiskā ES politikas kontekstā. Beigās tiks uzsākta jauna kopīga ESAO un Reģionālās politikas ģenerāldirektorāta iniciatīva, kurā būs iesaistītas programmas iestādes un Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļu saņēmēji, kā arī pilsoniskās sabiedrības organizācijas.

Kā reģistrēties pasākumiem

Reģistrācijas veidlapa

Priekšvēsture

REGIO ĢD mērķis ir veicināt kohēzijas politikas labu pārvaldību. Šīs pasākumu sērijas sekoja līdzīgiem pasākumiem, kas pagājušajā gadā tika organizēti par šo pašu jautājumu. Komisija 2020. gada februārī rīkoja augsta līmeņa konferenci “Iedzīvotāju iesaistīšana labai pārvaldībai kohēzijas politikā”. Pirmā konference 2018. gada martā tika veltīta “Kohēzijas politikas labai pārvaldībai”.

Palīdzi valsts pārvaldes iestādēm uzlabot savas prasmes:      
ES līdzekļu pārvaldība kohēzijas politikai var būt sarežģīta, un bieži vien ir vajadzīgas mācības un instrumenti, lai darbu padarītu labāku un ātrāku. REGIO ĢD “Administratīvo spēju veidošanas” kompetences centrs piedāvā rīkus, apmācības, atbalstu un zināšanas, lai palīdzētu ierēdņiem uzlabot prasmes tādās jomās kā valsts atbalsts, publiskais iepirkums un ceļvedis administratīvo spēju veidošanai — un tikpat plaši kā korupcijas apkarošana, krāpšana un iedzīvotāju līdzdalība.    
Apmeklē šo lapu, lai uzzinātu vairāk par mūsu piedāvājumu: Līdzekļu ieguldīšanas un pārvaldības
 uzlabošana.

21.01.2022

Notikumi

«Maijs 2024»
POTCPSSv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031